Đurić: Priština ne može da menja Zakon o amnestiji

Đurić: Priština ne može da menja Zakon o amnestiji

6 jula 2013

Marko ĐurićŠef srpskog tima za primenu sporazuma sa Prištinom Marko Đurić rekao je da nije moguće da se menja dogovoreni tekst zakona o amnestiji na Kosovu i Metohiji, navode “Novosti“. Đurić je istakao da su se Beograd i Priština sporazumeli o sadržini i da tekst ne može da se menja pod pritiskom unutrašnjih dešavanja na Kosovu, koja mogu biti u izvesnoj meri i režirana ili instrumentalizovana s ciljem da budu revidirani rezultati dogovora.

On je za beogradski list rekao da je sada na Prištini jasna obaveza da taj zakon provede, jer bez toga ne može biti napretka o pitanju integracije ni u oblasti pravosuđa, ni u oblasti policije. Odgovarajući na pitanje da li situacija sa zakonom o amnestiji pokazuje da će tempo evropskih integracija Srbije u određenoj meri zavisiti i od Prištine, Đurić je rekao da se ocene ne mogu donositi na taj način.

„Ali, ukoliko bi nas politički uslovljavali time što Priština ne izvršava svoje obaveze, to ne bi bilo u skladu sa evropskom praksom i vrednostima“, naglasio je Đurić, koji je i savetnik predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *