ДУШАН ПРОРОКОВИЋ ТВРДИ: У Хонг Kонгу изазивају бес Kине који ће се излити и на Kосову (ВИДЕО)

DUŠAN PROROKOVIĆ TVRDI: U Hong Kongu izazivaju bes Kine koji će se izliti i na Kosovu (VIDEO)

7 septembra 2019

Višemesečni protesti u Hongkongu, inicirani zbog predloga zakona o ekstradiciji Kini, prerasli su iz mirnih u vrlo nasilne.Dok organizatori tvrde da se na protestima okuplja i do 1,7 miliona ljudi, zvanične procene su višestruko manje, ali se ne menja suština. Pojedine radikalne grupe na protestima upadale su u institucije, napadale policiju i blokirale saobraćaj i aerodrom.

O tome u kojoj meri demonstracije u Hongkongu predstavljaju krupan politički događaj, važan za oblikovanje regionalne bezbednosti u tom delu sveta, kao i koliko ova dešavanja utiču na Kinu i kakav se epilog može očekivati novinarka Sandra Čerin je u emisiji „Prorok“ razgovarala sa Dušanom Prorokovićem.

KOMENTARI2 komentara

  1. Slobodanka says:

    Kina ima još u nečemu prednost u vezi najnovijih problema u Hong Kongu, a da se puno i ne trudi. Specijalna administrativna oblast ili autonomija Hong Kong ne može da izdrži dugo trajanje masovnih protesta a da pritom ne trpi za sebe značajnu ekonomsku štetu. Koliko dugo demonstranti u Hong Kongu mogu da prave masovne demonstracije, a da time ne budu ugrožen saobraćaj, a i prihodi Hong Konga od raznih delatnosti kojima se ovaj veliki, ali i veoma gusto naseljeni grad bavi??? Ne čini mi se mogućim da Hong Kong može dugo da trpi masoven nerede i da istovremeno svi idu uredno na posao i sasvim normalno rade. Ako se ovo vremenski otegne, na kraju će ti demonstranti pre dosaditi stanovništvu Hong Konga, ali i napraviće veću ekonomsku štetu svom Hong Kongu, nego što će napraviti neku štetu Kini. ... Hong Kong je grad na 1.104 km2 koji ima 7 ili još više oko 7,5 miliona stanovnika. Poređenja radi Beograd je najnaseljeniji deo Srbije i ima više od 1 milion stanovnika ali na 3.222,68 km2, dakle Beograd ima značajno veću površinu. Dok Hong Kong na malte ne 3-put manjoj površini od Beograda ima stanovništva kao cela Srbija. Jasno je da prostor Hong Konga mora biti sa mnoštvom visokih solitera-nebodera i zbijen što i jeste, ali da mora biti veoma dobro organizovan i uredan. Uopšte ne čudi podatak da u Hong Kongu je visoko razvijena transportna mreža sa stopom korištenja javnog prevoza iznad 90%, najviša na svetu. Koliko dugo se može ludovati u takvom prostoru? Na duži rok sumnjam da im se nekakvo masovno ludovanje isplati.

  2. Slobodanka says:

    Savremeni varvarizam se ispoljava kroz organizovanje masovnih protesta pod maskom demokratije, ali u tuđim gradovima sa ciljem da se time druge države uvedu u ropsku poslušnost. Eno i džihadisti u većim gradovima Idliba organizuju demonstracije i kažu da njihovu demokratsku revoluciju niko ne može prekinuti. Džihadisti krvavih ruku koji su počinili zverska nedela prema stanovništvu Sirije se diče sa svojom demokratijom, a i isto kao i te zveri plaćeni i organizovani su od stranih centara moći demonstranti po našim ulicama. Pa Vi sad lepo izvolte u masovne proteste po našim gradovima, a tobože za svoju revoluciju i demokratiju. Ne stavljajte kao dosad svilene i plišane ukrase na sebe, za promenu stavite neke džihadističke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *