ДУШКО КОРАЋ: Мета је Москва и Русија, а не Сеп Блатер!

DUŠKO KORAĆ: Meta je Moskva i Rusija, a ne Sep Blater!

5 juna 2015

polemike-dusko-korac_620x0Piše: Duško Korać

Očigledna je namera Amerikanaca da preko navodne afere sa Sepom Blaterom i čelnicima FIFA sruše mundijal u Rusiji 2018. godine.

Da se potpuno razumemo, o fudbalskoj organizaciji ne mislim ništa dobro i korupcija kao tumor postoji od ekonoma u provincijskim klubovima pa do vrha ledenog brega u Cirihu. Takođe, smatram da tu korupciju treba potpuno razotkriti, raščistiti, a sve upletene u nečasne radnje kazniti.

Ali, poslednji koji imaju moralno pravo da to čine su Amerikanci.

Zašto FBI, na primer, ne ispita, kako je SAD dobila jubilarnu olimpijadu u Atlanti 1996. godine, koja je ubedljivo najgore organizovana u istoriji najveće sportske smotre.

Ili, kako su dobili Zimske olimpijske igre u Solt Lejk Sitiju 2002. godine. Svima je jasno, a za to postoje i brojni dokazi, da je iza svega stajala ogromna korupcija. Sve je to otkriveno, ali se brzo zataškalo.

A šta ćemo sa UEFA pod čijem je okriljem Liga šampiona, najprljavije fudbalsko takmičenje na svetu. Setimo se samo čuvenog kola od pre nekoliko godina kada su svi domaćini favoriti izgubili, a na dresovima su imali reklamu poznate svetske kladionice. I sada ta „moralna“ i „čista“ UEFA planira da bojkotuje Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Dakle, sve poslove fudbalskih funkcionera treba ispitati ali je pitanje – ko istražuje, kojim povodom i šta je krajnja namera.

Podsetiću, Zimske olimpijske igre 2014. godine u Sočiju u Rusiji ubedljivo su najbolje organizovane, a ja to mogu da tvrdim jer sam rekorder u izveštavanju sa Igara.

Rusi su, tokom organizacije ZOI značajno osnažili i regionalnu i republičku infrastrukturu, podigli mostove, tunele, ojačali železnicu, luke…

Ipak, te spektakularne i uspešne igre medijski su zanemarene i prilično ignorisane. Čak i u našoj zemlji.

(Večernje novosti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

    Dule, fala ti ko sestri na ovih par redova, ali znamo mi to. Nama je Srbima odavno sve jasno, i od samog starta afere očito je da se ne udara na mafiju u FIFI, UEFI ILI KAKO LI SE ZOVE TO NEŠTO, VEĆ DA JE CEO SLUČAJ ORUŽIJE U RATU PROTIV RUSIJE, koja, eto, cveta pod sankcijama, i izrasta u silu kojoj i EU i Amerika mogu da dunu onu stvar. A sport, posebice tzv. Vrhunski, već par vekova nije ništa do način da se sirotinji mažu oči, a da bogati postanu još bogatiji, i bahatiji. Sport je skupa stvar, i nema to više neke veze ni sa zdravljem, ni sa ubijanjem slobodnog vremena, ponajmanje sa odabirom nekog pravog puta glede omladine, koja je upravo preko zaluđivanja nekavim kobajagi sportskim veličinama, koje za tu istu mladež ladno boli šupak,podložna ispiranju mozga. Rolan Garaganros je ovih dana srce i još po koji organ Srbije, jer ne mali broj Srbadije ljušti miška i ejakulira po malim ekranima u vezi sa Nosatim Folirantom Lopticoudaračem, kojem je do Majke Srbije stalo ko do snega 1274., pre N.E., jer u istoj Srbiji ne živi, kako bi izbegao plaćanje poreza, ali zato Family of Djokowich bez papira i para dolaze u posed najatraktivnijih lokacija u Beogradu, gde Pater Familias Srđa Zlopogleđa muti i mafijaši gore nego Al Kapone svojedobno, a može mu se, jer svakoj vlasti viri iz bulje. El se sećate poplava prošle godine kad su ono ovi namerno potopili O' Brenovac, da bi spasili onu termoelektranu u vezi koje imu dil s Kinezi za velike pare, a kad je Đovance obećo pomoć u vidu uplate nekog silnog novca zarađenog strašno napornim radom u vidu ubivanja u pojam žute loptice? E, on tu nagradu jošte uplateo neje, a kaće, ne zna se, jer je on prav za prav jedan udrikurac koji se od žute banke rastaje ko od duše da se deli. Pa i ona njegova šatro humanitarna fondacija koju vodi u sadejstvu sa svojom kozom Jelenom je vrhunsko ismevanje humanizmu, pošto Đovak nije cvonjka dao u taj fond, nego se isti puni donacijama trećih lica, a ja samo mogu da se dosećam kuda idu ti novci. U Srbiju stigli nisu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *