ДУТЕРТЕ ПОБЕСНЕО, ПА ПРЕСЕКАО: Авијација сравњује Марави са земљом! (ФОТО/ВИДЕО)

DUTERTE POBESNEO, PA PRESEKAO: Avijacija sravnjuje Maravi sa zemljom! (FOTO/VIDEO)

7 juna 2017

Borbe u južnom filipinskom gradu Maraviju traju već dve nedelje, a snage bezbednosti ne uspevaju da načine značajniji pomak u operacijama za oslobođenje delova grada koje je zauzela Islamska država (ID).

Štaviše, Filipinska vojska pretrpela je velike gubitke u gotovo svakom pokušaju da probije odbranu koju su postavili Maute pobunjenici, pod zastavom ID-a.

Nakon kratkog primirja, koje je postignuto u pokušaju da se oslobodi oko 2.000 civila zarobljenih u zoni sukoba, vojska opd komandom predsednika Rodriga Dutertea nastavila je operacije u Maraviju.

Ovaj put, filipinska avijacija krenula je u uništavanje civilnih objekata u gradu, koji služe kao sklonište teroristima, unapred se mireći sa neminovnim visokim gubicima među stanovništvom.

Pogledajte snimke današnjih dejstava filipinskih aviona i helikoptera:

I neminovne posledice:


Filipinska vojska je pokrenula i operacije u Burangaj Mapandiju, poznatom centru iz kog operišu Maute. Prema izveštajima filipinske vojske u tim operacijama danas je oko 50 terorista naterano na predaju, a uništeno je i nekoliko borbenih vozila terorističke grupe.

(Pravda)

 

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *