ДУТЕРТЕ ПОБЕСНЕО: Подигао авијацију и послао специјалце да очисте Филипине од Исламске државе! (ФОТО / ВИДЕО)

DUTERTE POBESNEO: Podigao avijaciju i poslao specijalce da očiste Filipine od Islamske države! (FOTO / VIDEO)

25 maja 2017

Filipinska avijacija napada položaje terorista Islamske države u gradu Maravi, dok 1. pešadijska divizija i 103. specijalna brigada nadiru u grad. Dugo očekivana pojačanja tek jutros su stigla do grada čiji su veliki deo zauzeli teroristi Islamske države

„Amia Pakpak“ bolnicu i „Danasalan“ koledž, kao i još nekoliko važnih pozicija u gradu. Nekoliko predgrađa je takođe oslobođeno, a teroristi su se iz njih povukli gotovo bez borbe.

Podsećamo pre dva dana borci  Islamske države su upali u gradu iz kog su se slabe vojne i policijske snage odmah povukle prepuštajući Maravi teroristima. Oni su odmah zauzeli glavne državne institucije i na njima istakli crne zastave. Oni su stotinak ljudi uzeli za taoce.  Napad se dogodio dok se predsednik Filipina Duterte nalazio u poseti Rusiji.

Pretpostavlja se da je u gradu više od sto naoružanih pripadnika Islamske države koje predvodi terorista Insnilon Hapilon. On je lider terorističke grupe Abu Sajaf koja se zaklela na vernost Islamskoj državi.

Ratni izveštaji sa terena govore da je u borbama likvidirano 13 terorista ali da je poginulo i 8 vojnika, a 31 vojnik je ranjen. Predsednik Filipina Rodrigo Duterte proglasio je 60 dana ratnog stanja kako bi se obračunao sa teroristima.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Batina says:

    To care, zatrazi od Putina da ti posalje savjetnike, oni imaju najbolju medicinu za bradate glavosjece.

    • Kica says:

      Haha da imaju rujke pravu vakcinu protiv bradatih glavoseca

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *