ДУТЕРТЕ ПРЕД ПУТИНОМ РЕКАО НЕВЕРОВАТНЕ СТВАРИ и урадио оно што нико није очекивао!

ДУТЕРТЕ ПРЕД ПУТИНОМ РЕКАО НЕВЕРОВАТНЕ СТВАРИ и урадио оно што нико није очекивао!

24 маја 2017

Филипинима је потребно савремено оружје и моле Русију да им у томе помогне, изјавио је Родриго Дутерте приликом сусрета са Владимиром Путином у Кремљу.

Притом је нагласио да је допутовао у Русију да би добио њену подршку.

„Мојој земљи је потребно савремено наоружање. Имали смо одређене поруџбине у САД, али сада ситуација није баш глатка. А да бисмо се борили против Исламске државе – потребно нам је савремено оружје. Дошао сам да би обезбедио вашу подршку и добио вашу помоћ“ – није крио председник Филипина.

У наставку је рекао: „Ваша земља је за нас поуздан партнер. Дошао сам да вам понудим пријатељство“.

Дутерте је навео и да жели развој трговине са Русијом.

Усред преговора је филипинском лидеру било пренето да је у његовој земљи почело ново заоштравање сукоба са Исламском државом, па је – уз коректно извињење домаћину – рекао да ће морати да скрати посету и да се врати у земљу. Нагласивши:

„Морам да будем у земљи. Тамо код нас гину људи“.

Путин је показао пуно и разумљиво разумевање и истакао да две земље имају у изгледу доста заједничких пројеката – од енергетске машиноградње до војн-техничке сарадње.

Додао је да ће неки планирани уговори бити потписани и у Дутертеовом одсуству.

Дутерте из Москве увео ратно стање

Филипински лидер Родриго Дутерте је увео ратно стање на јужном острву Минданао, где се снаге безбедности боре против екстремиста повезаних са ИД.

– На читавом острву је уведено ратно стање – рекао је портпарол Ернесто Абела на прес-брифингу који је преносила национална телевизија, пренео је АФП.

Та одлука је саопштена у тренутку када се председник Филипина налази у званичној посети Москви.

Дутерте је нешто раније изјавио да је један од приоритета његовог пута у Москву набавка руских прецизно навођених бомби, које би користио у борби против исламских екстремиста на југу Филипина.

KOMENTARI3 коментара

  1. Vukašin Golubović says:

    Duterte ima svoje JA! Zna šta hoće i ko se bori za pravdu, njemu se obratio za pomoć i oružje, i siguran sam da će ga dobiti. Tako to rade pravi državnici, Vučić da se ugleda na njega.

    • Pero Joksimovic says:

      Зар заиста верујеш да се Вучић може преобратити? Тај копилан је школован за бестијално уништење свега српскога.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u