ДВА АМЕРИЧКА РАЗАРАЧА И ТУРСКА ФРЕГАТА УШЛИ У ЦРНО МОРЕ

DVA AMERIČKA RAZARAČA I TURSKA FREGATA UŠLI U CRNO MORE

8 novembra 2021

AMERIČKA Šesta flota objavila je fotografije svojih brodova u Crnom moru.I dodala: „Saveznici su tu da obezbede bezbednost i stabilnost u Crnom moru. Odličan način da se provede subota“.

Vodeći američki brod u Crnom moru je razarač USS Mount Whitney, u koje je ušao posle zadržavanja u Carigradu.

U njegovoj pratnji je razarač USS Porter koji je u Crnom moru od 1. novembra.

Štab Šeste flote i NATO snaga za pomorske udare i podršku počeli su 30. oktobra operacije u Crnom i Sredozemnom moru.

Moskovski vojni ekspert Ivan Konovalov ocenio je da bi dejstva američkih i NATO brodova u Crnom moru mogla dovesti i do izuzetno opasnog incidenta i da Rusija mora za to biti biti pripremljena.

Po njegovoj proceni, akcije SAD-NATO aktera u Crnom moru su „do krajnjih granica intenzivirane“.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da je ulazak u Crno more američkih ratnih brodova u funkciji provere zaštite crnomorske obale i juga Rusije.

I naglasio: „Imamo u vidu da se radi o ulasku u Crno more i brodova neregionalne sile. Znamo da ti brodovi nose dalekometno visokoprecizno oružje i da njihove posade nisu na turističkom putovanju. Naravno, mi ih posmatramo i pratimo svesni da su moguće provokacije u svakom trenutku U svakom trenutku! Kao što je to bio slučaj ne tako davno sa britanskim brodom. Ne bi trebalo da dozvolimo takve stvari“.

Šojgu je ponovio da „ne samo SAD pokušavaju da na takav način provere Rusiju“:

„Suočeni smo sa stalnim pokušajima da nas provere – da vide koliko smo spremni, kakav smo izgradili sistem duž obale Crnog mora i uopšte juga naše zemlje“.

U Moskvi je objavljeno da su Amerikanci u svoju akciju uključili i tursku fregatu Yavuz (F 240).

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    Hm oni bi da "oslobode" krim od rusije ali to je opasna igrica,možda gurnu ukrajinske naciste na donbas i počnu bombardovanje donbasa sa mora,mislim da je to iza ove u suštini potpuno samostalne politički neautorizovane akcije američke komande,ili su im iz vašingtona date odrešene ruke povodom vojnog delovanja prema potrebi u c.moru pa se sada nameštaju za neku provokaciju koja bi rusiju direktno uvukla u rat sa NATO a povod je donbas sigurno.biće tamo "otkriveni bojni otrovi" ili tako neka budalasta konstrukcija da bi se "reagovalo" i da bi se oni "branili".Izvidjanja dronovima od strane ukrajinske mafije pokazuju da se amerikanci plaše ruske tehnike koja bi mogla da bude smeštena na teritoiji donbasa i koja bi molga malo da im potopi razarače ako počnu da deluju sinhrono saa ukrajinskim paravojnim snagsam,jer ukrajinska "armija" više ne može da ponese epitet armije pošto je "vlada" ukrajinew čista tvorevina državnog udara pa je tako i ta država i armija ostala bez legitimiteta ovoga momenta.Moje mišljenje je da bi rusija trebala sa nima da se obračunava kao sa svakom terorističkom grupom u principu što se radi uključujući i američke truipe koje saradjuju sa tom terorističkom formacijom,drugim rečima treba sve i odmah da ih pobiju koliko mogu bez pardona i osvrtanja na bilo kakve reakcije bio koga u svetu,samo udri go.na i ne beri brigu.Granice postoje i one ne smeju da se prelaze niti ozbiljna država to sme da dozvoli,ovo je kraj ruskog povlačenja i mislim da će jerdan kratak i žestok sukob sa velikim žrtvama na strani terorista odmah da ohladi glave i razbistri c.more,na kraju krajeva, rusi su videli kako to funkcioniše u siriji,recept je ISTI i vrlo VRUĆ po svojoj suštini.Ner treba im više dozvoliti nijednu nekažnjenu žrtvu u donbasu,naprotiv odmazda mora da bude jaka i asimetrična.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *