ДВА АМЕРИЧКА РАЗАРАЧА И ТУРСКА ФРЕГАТА УШЛИ У ЦРНО МОРЕ

ДВА АМЕРИЧКА РАЗАРАЧА И ТУРСКА ФРЕГАТА УШЛИ У ЦРНО МОРЕ

8 новембра 2021

АМЕРИЧКА Шеста флота објавила је фотографије својих бродова у Црном мору.И додала: „Савезници су ту да обезбеде безбедност и стабилност у Црном мору. Одличан начин да се проведе субота“.

Водећи амерички брод у Црном мору је разарач USS Mount Whitney, у које је ушао после задржавања у Цариграду.

У његовој пратњи је разарач USS Porter који је у Црном мору од 1. новембра.

Штаб Шесте флоте и НАТО снага за поморске ударе и подршку почели су 30. октобра операције у Црном и Средоземном мору.

Московски војни експерт Иван Коновалов оценио је да би дејства америчких и НАТО бродова у Црном мору могла довести и до изузетно опасног инцидента и да Русија мора за то бити бити припремљена.

По његовој процени, акције САД-НАТО актера у Црном мору су „до крајњих граница интензивиране“.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу изјавио је да је улазак у Црно море америчких ратних бродова у функцији провере заштите црноморске обале и југа Русије.

И нагласио: „Имамо у виду да се ради о уласку у Црно море и бродова нерегионалне силе. Знамо да ти бродови носе далекометно високопрецизно оружје и да њихове посаде нису на туристичком путовању. Наравно, ми их посматрамо и пратимо свесни да су могуће провокације у сваком тренутку У сваком тренутку! Као што је то био случај не тако давно са британским бродом. Не би требало да дозволимо такве ствари“.

Шојгу је поновио да „не само САД покушавају да на такав начин провере Русију“:

„Суочени смо са сталним покушајима да нас провере – да виде колико смо спремни, какав смо изградили систем дуж обале Црног мора и уопште југа наше земље“.

У Москви је објављено да су Американци у своју акцију укључили и турску фрегату Yavuz (F 240).

KOMENTARIЈедан коментар

  1. milorad5 says:

    Hm oni bi da "oslobode" krim od rusije ali to je opasna igrica,možda gurnu ukrajinske naciste na donbas i počnu bombardovanje donbasa sa mora,mislim da je to iza ove u suštini potpuno samostalne politički neautorizovane akcije američke komande,ili su im iz vašingtona date odrešene ruke povodom vojnog delovanja prema potrebi u c.moru pa se sada nameštaju za neku provokaciju koja bi rusiju direktno uvukla u rat sa NATO a povod je donbas sigurno.biće tamo "otkriveni bojni otrovi" ili tako neka budalasta konstrukcija da bi se "reagovalo" i da bi se oni "branili".Izvidjanja dronovima od strane ukrajinske mafije pokazuju da se amerikanci plaše ruske tehnike koja bi mogla da bude smeštena na teritoiji donbasa i koja bi molga malo da im potopi razarače ako počnu da deluju sinhrono saa ukrajinskim paravojnim snagsam,jer ukrajinska "armija" više ne može da ponese epitet armije pošto je "vlada" ukrajinew čista tvorevina državnog udara pa je tako i ta država i armija ostala bez legitimiteta ovoga momenta.Moje mišljenje je da bi rusija trebala sa nima da se obračunava kao sa svakom terorističkom grupom u principu što se radi uključujući i američke truipe koje saradjuju sa tom terorističkom formacijom,drugim rečima treba sve i odmah da ih pobiju koliko mogu bez pardona i osvrtanja na bilo kakve reakcije bio koga u svetu,samo udri go.na i ne beri brigu.Granice postoje i one ne smeju da se prelaze niti ozbiljna država to sme da dozvoli,ovo je kraj ruskog povlačenja i mislim da će jerdan kratak i žestok sukob sa velikim žrtvama na strani terorista odmah da ohladi glave i razbistri c.more,na kraju krajeva, rusi su videli kako to funkcioniše u siriji,recept je ISTI i vrlo VRUĆ po svojoj suštini.Ner treba im više dozvoliti nijednu nekažnjenu žrtvu u donbasu,naprotiv odmazda mora da bude jaka i asimetrična.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u