ДВАНАЕСТ ДРЖАВА ПОДНЕЛО ТУЖБУ ПРОТИВ БАЈДЕНА

DVANAEST DRŽAVA PODNELO TUŽBU PROTIV BAJDENA

9 marta 2021

Državni tužioci 12 saveznih američkih država podneli su u ponedeljak tužbu protiv administracije predsednika SAD Džoa Bajdena nakon što je u januaru izdao izvršnu naredbu koja posebno predviđa utvrđivanje takozvanih socijalnih troškova za emitovanje gasova staklene bašte.

Bajdenovu administraciju tuže Misuri, Arizona, Arkanzas, Indijana, Kanzas, Montana, Nebraska, Ohajo, Oklahoma, Južna Karolina, Tenesi i Juta.Pravni postupak vodi državni tužilac u Misurija Erik Šmit.

„Određivanje socijalnih troškova za gasova sa efektom staklene bašte u suštini je spekulativan, politički motivisan i nedefinisan zadatak, koji uključuje pokušaj predviđanja nešpredvidivih okolnosti kao što su migracije ljudi, međunarodni sukobi i globalne katastrofe stotinama godina u budućnost“ , navodi se u tužbi.

„Dodeljivanje takvih vrednosti suštinski je zakonodavna radnja koja spada u isključivu nadležnost Kongresa“, dodaje se.

Prema navodima tužbe, naredba će izazvati nesagledive posledice po američku ekonomiju i građane.

„U teoriji, proračun socijalnih troškova Bajdenove administracije opravdao bi nametanje biliona dolara regulatornih troškova američkoj ekonomiji svake godine kako bi se nadoknadili ti navodni troškovi“, stoji u tužbi, piše Sputnjik internešenal.

„U praksi, naredba predsednika Bajdena nalaže saveznim agencijama da koriste ovu ogromnu cifru kako bi opravdale jednako ogromno širenje savezne regulatorne moći koja će zadirati u svaki aspekt života Amerikanaca – od njihovih automobila, njihovih frižidera i domova, do njihovih namirnica i računi za električnu energiju“, dodaje se.

Najavljujući tužbu zbog „socijalnih troškova“ na Tviteru, Šmit je Bajdenov izvršni nalog nazvao nezakonitim prekršajem.

„Izvršni nalog o zaštiti javnog zdravlja i životne sredine i razvoju nauke za suzbijanje klimatske krize“ izdala je administracija Bajdena 20. januara. „Socijalni trošak“ definisan je kao unovčena šteta koja se dovodi u vezu sa povećanjem emisije gasova sa efektom staklene bašte, a koristiće se za tačno određivanje društvene koristi od smanjenja emisije gasova sa efektom staklene bašte.

Prema izveštajima, očekuje se da će privremeni troškovi za emisiju ugljen-dioksida iznositi oko 51 dolar po metričkoj toni. U vreme Obamine administracije govorilo se da iznosi 50 dolara po metričkoj toni, dok je Trampov kabinet tu procenu spustio na 7 dolara po metričkoj toni zgljen-dioksida.

KOMENTARI3 komentara

 1. Kosovac says:

  Eto zato se Bajden odmah posle inauguracije vratio u Pariski klimatski sporazum (Ekologishe Banditen). I legalizovao banditsku otimačinu na konto sprečavanja klimatskih promena. Šta kažu „ekološki“ mudri naučnici: Plastenici i staklene bašte stvaraju na Zemlji „efekat staklene bašte“ koja ubrzava klimatske promene, premudro. Pa neće da ukinu staklene bašte, no hoće da namaknu dolare na konto poreza i borbe protiv klimatskih promena. Po istom obrazloženju svog čovekoljublja kada budu gasili srpske termoelektrane, naravno da to rade za dobro Srba. Šišaj ekološki vaspitane ovce. Šišaj, vidimo ne samo Srbe, nego i Amerikance. Šta da se radi, sorošoidi ne poznaju pojam nacije (kao komunisti), poznaju samo ovce za šišanje, Pričaju tiho i nose psa sa sobom.

 2. Rista says:

  Pa nema druge, nego uvesti porez na ono što još nije oporezovano. Na vazduh koji dišemo, na vodu koju pijemo i na lebac brate mili. Mora se sve oporezovati jer administracija mora biti iznad inflacije sa svojim platama. Sve to očekivano i tako rade sve države. Oni normalni porezi su već navika i zastarelo brate. Treba nam nešto novo ali smo čekali da komandanti obrazuju poreske neuro psihijatre koji će znati kako da ludom narodu objasne šta se mora. Ne sećam se da sam ikada negde pročitao da su ludaci u Lazi digli revoluciju zbog načina kako se tretiraju. Neće dići ni na širem nivou, samo im treba objasniti da su nenormalni. To je jedan vid psihologije koji se razvio u Americi i zove se para psihologija. Nažalost, i ta psihologija je usvojena gotovo od svih država sveta. Inače Ameri imaju i para logiku i para sudove i sve ostalo na bazi para, a kako je čovek stvoren na bazi bez para, onda mora da plaća. Te para nauke Amerike imaju za svaku reč koju možete izgovoriti po jedno neuro obolenje i vrlo je praktično. Možete biti proglašeni za ludaka i izolovani ili uapšeni radi zaštite "ostalih" ludaka, za bilo koju reč. A da ne bi bio komunistički verbalni prekršaj, tu je para psihologija koja će vam u svakom trenutku objasniti vaše ludačko stanje. Pisao sam o tome još pre 15 godina, znači ništa novo u Americi tada a ni danas u svetu. Srbija je najsvetliji primer kako vas mogu osuditi slobodni i nezavisni sudovi a sve na bazi američke para psihologije i para logike koje imaju čvrste veze sa pravim naukama ali nisu prave. Zato običan čovek to ne shvata i zaista misli da je lud kad mu kažu da je lud. Najsvetliji primer je nošenje maski. Ako ne nosite maske, onda širite koronu, ludi ste i morate biti uklonjeni. Ta uklanjanje ludaka bez maski će biti sprovedena u delo sa vakcinama. Samo je dobar deo naroda već pomalo skrenuo i potpuno će podržati uklanjanje ludaka bez maski, ne shvatajući da je već hronično zaglavio. Tu je bio problem samo kako zavesti maske pa su Ameri uložili nekoliko miliona dolara u Vuhan laboratoriju i zamolili Kineze da naprave nešto i zaraze bar nekoliko Vuhanaca na pijaci. I bi tako. Uskoro ćemo plaćati porez na ludaštvo. Moš da ne nosiš masku, ali onda moraš platiti dodatni porez jer udišeš više vazduha nego sa maskom. Rasipnik si, brate mili. Para psihologija Amerike je inače iz oblasti razmišljanja koja se zove "Moja mašta može svašta".

  • Kosovac says:

   @ Brate Risto, …..Evo video si kako je Džo Bajden ubedio Američki narod da njihove staklene bašte stvaraju efekt staklene bašte na globalnom klimatskom nivou. A lek protiv efekta staklene bašte je 50 dolara po kubiku nečega nije važno čega, važno je da se spreče globalne klimatske promene. Naravno da je Bajden koristio ovde nove naučne metode stručnjaka ugledne svetske organizacije Wordly Ekologishe Banditen (WEB). ………………..Videli smo takođe da je inteligentne građane Srbije jedna sestrinska oganizacija Pariskog sporazuma, Europien Ekologishe Banditen (EEB), vrlo lako ubedila u štetnost srpskih Mini hidroelektrana. Glupi Srbi, umesto da dozvole gradnju Mini HE, j.beš biodiverzitet u korist energetskog diverziteta. Pa da im onda krknu Bajdenov ekološki porez takođe 50 evra po kubiku nečega nije važno čega. Lova do krova, a narod srećan što mu je dozvoljeno da plaća. A predsednik republike dobije pohvale i poene zato što sledi smernice Pariskog Sporazuma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *