ДВЕ ВЕЛИКЕ ОФАНЗИВЕ НА ПОМОЛУ: Европа на ивици катастрофе, а ако се умеша НАТО, Руси ће напасти овде!

ДВЕ ВЕЛИКЕ ОФАНЗИВЕ НА ПОМОЛУ: Европа на ивици катастрофе, а ако се умеша НАТО, Руси ће напасти овде!

10 марта 2023

Оно што се не зна је како ће Руси искористити велику снагу коју су окупили, која броји између 200.000 и 300.000 војника.

Како сада изгледа, у Украјини постоје две потенцијалне пролећне офанзиве. Било која од ових офанзива била би оптерећена значајним ризицима за обе стране. Предвиђање исхода је тешко јер могу интервенисати спољни играчи, посебно америчке и НАТО снаге, сматра Стивен Брајен виши сарадник у Центру за безбедносну политику и Јорктаун институту.Прва офанзива је прилично позната. То је пролећна офанзива коју организује руска војска. Током много месеци извршене су значајне припреме. Руси су усавршили своју тактику, донели нова офанзивна оружја и заменили опрему до сада изгубљену у рату, посебно тенкове и борбена возила пешадије.

Један извештај сугерише да је руска производња тенкова, укључујући Т-90 и Т-14 Армтас, на високом нивоу. Чини се да је убрзана и производња другог оружја, посебно муниције свих врста.

Оно што се не зна је како ће Руси искористити велику снагу коју су окупили, која броји између 200.000 и 300.000. Једна теорија је да ће се померити са југа и истока у широком окружењу покушавајући да заробе украјинске снаге.

Други је да ће искористити опкољавање да вежу Украјинце док јуре ка Кијеву са три стране (југ, исток и север). Ово је можда њихов најбољи избор, али је упитно да ли имају људство да ураде посао, или довољно мобилности да избегну украјинске контранападе.

Друга пролећна офанзива је она за коју се Украјина озбиљно спрема. Ова офанзива је вероватно планирана у Пентагону, а не у Кијеву.

НАТО убрзано јача своје снаге. Протекле суботе је у луку Александрополис, у Грчкој, упловио носач возила под америчком заставом Либерти Прајд, носећи војну опрему намењену снагама НАТО-а.

Колико се других америчких бродова тренутно налази у океану или стижу у друге луке, још није познато. Али оно што се зна је да се НАТО спрема за пребацивање, када почне украјинска офанзива.

Главни фокус украјинске пролећне офанзиве је вероватно напад на Крим и руске снаге на југу. Циљ је да се одсеку (област Херсона преко Запорожја) и систематски униште, након чега следи велики продор на Крим.

САД испоручују огромну количину ратног материјала за овај напад. Укључује опрему за премошћивање која може да подржи тенкове немачког порекла леопард 2, који теже више од 62 тоне (отприлике исто као и фантомски тенкови М1 Абрамс који ће стићи тек следеће године, ако икада и дођу).Украјина ће имати пуне руке посла у таквој операцији и зависи од америчких обавештајних служби и, врло вероватно, америчких ваздушних снага. Нема довољно времена за обуку украјинских пилота на Ф-16, а нема ни резервних савремених Ф-16 који би могли да се баце у битку – осим ако, наравно, америчке ловачке ескадриле нису у мешавини.

Може се очекивати да ће амерички авиони бити префарбани украјинским ознакама и да ће њима управљати амерички или НАТО пилоти. Ови авиони ће деловати као средства за супротстављање, испаљиваће оружје ваздух-ваздух и ваздух-земља великог домета.

Држећи се далеко од руских система противваздушне одбране, али заштићени оним што је остало од украјинске противваздушне одбране, Ф-16 би могли да гађају руски оклоп, командне центре, формације трупа, караване, ометаче и радаре противваздушне одбране.

Украјинска офанзива ће такође вероватно изгледати Русима као цасус белли који укључује директно учешће НАТО-а. Тешко је рећи како би Русија могла да одговори на директан изазов. Највероватнији руски одговор могао би да буде напад на залихе и масовна подручја у Пољској и Румунији – и, готово сигурно, на аеродроме који подржавају рат.

Руски стратези сматрају да би се пољске снаге такође могле пребацити у Украјину, можда заузети Лавов (Лвов) или друге делове, штитећи се од могућности да би украјинска офанзива могла пропасти или да би Руси успели да сруше владу у Кијеву.

Ако су ове прогнозе о две пролећне офанзиве имало близу истине – а постоји много доказа који сугеришу да се обе офанзиве спремају – онда је Европа на ивици велике катастрофе.

(Тањуг)

KOMENTARI2 коментара

  1. Milutin says:

    Katastrofa je blaga reč za stanje u kom se Evropa nalazi. Jer Evropa je izgubila svog saveznika na zapadu. Amerika se od saveznika pretvorila u čekić koji nemilice udara po Evropi a koja leži na ruskom nakovnju. A pošto više nema ideološke podele na kapitalizam/socijalizam već se stvara ekonomsko-kulturološka podela na globalističko ekonomsko-kulturološko raslojavanje na Zapadu i nacionalno ekonomsko-kulturološko objedinjavanje na Istoku. A Evropa bi htela globalističko ekonomsko raslojavanje uz nacionalno kulturološki objedinjavanje. A kako Amerika nema svoj nacionalno kulturološki identitet već samo svoj ekonomski indetitet kome odgovara globalizam, jer je Američka nepostojeća nacija zasnovana na pojedincima iz najvećeg broja zemalja sveta sa pasošem iste zemlje, ona teži poništavanju svih kohezionih nacionalnih korena. A svi evropski saveznici Amerike teže da zadrže svoje nacionalne korene a da pri tome prihvate globalističku agendu uništavanja porodice. A osnov nacionalnog identiteta je porodica. A (ne samo) Rusija insistira na očuvanju porodice i tradicije koji u stvari sačinjavaju nacionalni identitet. I ne samo nacionalni identitet već i iz njega proizilazeću državnost. A Evropa bi htela, kao i do sada, od svega po malo. Ali toga više nema. Mora da bira. A ono što je izabrala ne liči na katastrofu bez na sunovrat bez oslonca ni na jednoj strani.

  2. Gagi says:

    Razne analize postoje, kako u stranoj tako i u nasoj stampi. Nekako mi izgleda da Rusija danas sama vodi bitku protiv svetskog reketasa i kolonizatora. Sve druge "velike" drzave nemo posmatraju i "pipkaju" situaciju, ne upustajuci se previse u tudja posla. Sam Papa je u gornjem tekstu izjavio da je ovo III sv. rat na tlu Ukrajine, valjda on i njegovi to znaju. Upravo je ta "nezainteresovanost" drugih naroda veoma moralno problematicna, narocito iz razloga jer su svi na ovom svetu imali stetu i bili opljackani od "velikog brata". Stalno se apostrofira propast Evrope, nije mi jasno, kome je to zao i ko lije suze sto ce ona propasti. Ista ta Evropa je u proslosti stalno napadala Rusiju i Srbiju, satirali su stanovnistvo i rusili infrastrukturu, cim se malo oporavimo od jednog rata eto opet novog. Nego, to se ovi njihovi kolonizatorski namesnici i spijuni rasporedjeni kod nas, sekiraju ko ce sutra da im da "zasluzenu" apanazu i platu. To je problem, nije problem briga za narod u Evropi i njihova buducnost, kao sto ih takodje ne interesuje zivot naroda u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u