DVERI: Dačićeve izjave povodom gej-parade vrede kao Dinkićevih 1000 evra po akciji

DVERI: Dačićeve izjave povodom gej-parade vrede kao Dinkićevih 1000 evra po akciji

5 oktobra 2013

225154_dveri-logo_hsKad jedna politička opcija prihvati političke stavove druge – onda se to smatra pozivom na programsku koaliciju, a pošto je Ivica Dačić izjavama o gej-paradi prihvatio naše stavove po tom pitanju, razumeli smo to kao poziv na programsku koaliciju SPS i Dveri.

Međutim, njgovu ponudu moramo da odbijemo.

Dveri su principijelan pokret koji politiku zasniva na porodičnom modelu društva i patriotizmu i ne može programsku koaliciju da zasnuje samo na jednom pitanju svog programa (i to manje važnom).

Takođe, procenjujemo da Dačić nije iskren u stavu prema gej-paradi. Podsećamo da je glasove za SPS dobijao na „velikopatriotskoj“ retorici, pod slikom Miloševića, a ulazio u najbestidnije izdajničke vlade koje su razarale ono malo državnih tvorevina koje je Milošević ostvario na KiM.

Njegove izjave povodom parade vrede kao Dinkićevih 1000 evra po akciji, Nikolićeva borba protiv izborne krađe i zahtev da se domaći investitori izjednače sa strancima; kao Vučićeva borba protiv kriminala – a nije u stanju da uhapsi Tačija iako mu to nalaže Ustav i međunarodno pravo; ili kao obećanje sadašnje Vlade dok je bila opozicija – da će poništiti sve što je Tadićev režim izdajnički uradio na KiM, a onda je izdala i ono što ni Tadić nije bio spreman da izda!

Ako Dačić stvarno želi da počne borbu protiv LGBT ideologije, Dveri mu nude obuku kako da to čini efikasno, a da ne vređa ljude sa homoseksualnim opredeljenjem koji nisu svi deo LGBT organizacija i falangi. Nema potrebe da homoseksualce naziva „nenormalnima“.

Mi u Dverima to ne činimo jer se tako nad njima vrši diskriminacija i zadire se u njihovu privatnost. Za razliku od Dačića, svesni smo odgovornosti za ono što se izriče u javnosti.

Dakle, konačni odgovor Dveri na Dačićevu ponudu programske koalicije glasi: Ne, hvala!

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *