ДВЕРИ: гладан народ је пред изласком на улице, немири ће се проширити по Србији

DVERI: gladan narod je pred izlaskom na ulice, nemiri će se proširiti po Srbiji

10 juna 2015

gladni-smo-a-vucic-se-smejePokret Dveri upozorava javnost da je po jučerašnjim javno objavljenim podacima o stanju srpskih javnih finansija jasno da je socijalno ekonomska kriza u Srbiji metastazirala i da jedino oštri rezovi i korenita promena pogubne ekonomske politike koju vodi ova Vlada mogu doneti neki rezultat.

Sama činjenica da je nezaposlenost u Srbiji danas na nivou od oko 700.000 nezaposlenih je alarm za uzbunu. Ako tome dodamo najnoviju ucenu od strane MMF za otpuštanjem novih 400.000 ljudi onda je i laiku jasno da nas je neoliberalna ekonomska politika zaduživanja dovela do ivice privrednog kolapsa i socijalne katastrofe.

Šta radi Aleksandar Vučić i Vlada? Umesto da se pogubni trend zaduživanja po svaku cenu zaustavi, Vlada požar gasi benzinom i država nastavlja da se svake nedelje ubrzano zadužuje na stranom i domaćem finansijskom tržištu. To će moći da funkcioniše do trenutka kada finansijski balon ne ekslodira svima u lice, odnosno dok država ne ode u bankrot, a socijalni nemiri prošire Srbijom i preliju na ulice. To će biti epilog politike uvođenja Srbije u dužničko ropstvo i poslušničkog odnosa prema MMF.

Dveri upozoravaju da je neophodno izaći iz ovog začaranog kruga tako što bi se za početak raskinula „saradnja“ sa MMF na sopstvenu štetu. Paralelno sa tim neophodno je usmeriti sve napore volje, uma i karaktera na rast domaće proizvodnje, stvaranje nove vrednosti i povećanje zaposlenosti. Tragično je da Vlada sve svoje napore usmerava u pravcu medijskog političkog marketinga i kreiranja iluzije „boljeg života“ i nepostojećeg „napretka i ekonomskog prosperiteta“, umesto da se bavi praktičnim oživljavanjem srpske privrede.

(Info služba Dveri – Danilo Tvrdišić)

KOMENTARI3 komentara

  1. Pravdaa says:

    Posle izbora negde ste nestali nema više Dveri koju korist i di li ste napravili sa Vučićem. O čemu vi to nepismena i korumpirana vlada či je glavni cilj kako zadovoljiti Brisel ne može misliti i na svoj narod jer bi došlo do sukoba interesa.

  2. Vasilije says:

    Raja se učutala...

  3. Cica says:

    MI NEMAMO OPOZICIJU... SVI RADE ZA VLAST.. NE NASEDAJTE..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *