Dveri i DSS: Ko plaća Anu Bekutu

Dveri i DSS: Ko plaća Anu Bekutu

19 aprila 2013

ana_bekuta_i_milutin_mrkonjicDemokratska stranka Srbije i pokret Dveri, u odvojenim saopštenjima, postavili su pitanje i protestuju, zašto će iz Gornjeg Milanovca biti izdvojeno 840.000 dinara za koncert pevačice Ane Bekute. Juče je objavljena vest da su dvojica ministara Milutin Mrkonjić i Velimir Ilić dobitnici ovogodišnje plakete, koja se tradicionalno dodeljuje povodom Dana ustanka u Takovu i Dana opštine Gornji Milanovac, kao i da će povodom obeležavanja tih datuma biti organizovan koncert Bekute.

U oba saopštenja se navodi da će, pored honorara za Anu Bekutu, biti plaćeno postavljanje bine, ozvučenje, rasvete i orkestar, a Dveri i DSS su zamerile što se o tom plaćanju nisu pitali poreski obveznici „koji jedva sastavljaju kraj sa krajem“.

Predsednica Skupštine opštine Jadranka Dostanić (SNS) za agenciju Beta je izjavila da je na funkciju izabrana pre četiri nedelje „kada je aranžman oko proslave Dana opštine već bio dogovoren“ tako da ne zna detalje ugovora. Predsednik opštine Milisav Mirković (SPS) rekao je da je sproveden tender za koncert i da će deo sredstava obezbediti i privredna preduzeća. Na pitanje koliko će to koštati, odgovorio je:“Ne želim o tome da govorim“.

 

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *