Dveri: Tražimo izbore zbog skandala ministara SPS-a

Dveri: Tražimo izbore zbog skandala ministara SPS-a

21 jula 2013

225154_dveri-logo_hsPremijer i čitavo njegovo okruženje koji se sastaju sa mafijaškim šefovima, bezbrojni skandali vezani za sve ministre iz SPS-a, od kojih je propast maturskih ispita samo kap koja je prelila čašu, put u Evropsku Uniju po svaku nacionalnu cenu, ukidanje carina na stranu robu i uništavanje domaće proizvodnje, protivustavna predaja Kosova i Metohije, dalje zaduživanje države za više milijardi evra, loša projekcija budžeta i ekonomija pred bankrotom, nasilno uvođenje ličnih karti i zdravstvenih knjižica sa čipom protivno volji građana, liberalizacija zakona koja na mala vrata uvodi otrovno GMO seme i hranu, uništavanje domaćih naučnih instituta sa izuzetnim naučnim kadrom i bankama domaćih semenskih vrsta, najava ozakonjenja gej brakova i mogućnost njihovog usvajanja dece, isti korumpirani kadrovi na čelu policije, tužilaštva i sudstva, medijska cenzura koja nikada nije bila veća – da ni na jednoj nacionalnoj televiziji više nema sučeljavanja između vlasti i opozicije…, samo su neki od razloga zašto bi Vlada Srbije trebalo da podnese kolektivnu ostavku.

Ovom zahtevu pridružujemo i zahtev za vanredne izbore u Vojvodini i Beogradu, iz razloga što je Demokratska stranka izgubila podršku građana da vlada pokrajinom i glavnim gradom. Stanje u Vojvodini i Beogradu je više nego alarmantno, a SNS je očito u tajnom dogovoru sa DS i čuva ih na vlasti uprkos tome što može izazvati pad njihove vladavine.

Smatramo da i republički, i pokrajinski, i beogradski vanredni izbori treba da budu organizovani u istom danu. Ako bi svi ovi neophodni vanredni izbori bili održani u istom terminu uštedela bi se značajna finansijska sredstva.

Mladi Dverjani na severu Kosova i Metohije

Povereništvo Dveri Leskovac poslalo je grupu saboraca na sever Kosova i Metohije, kako bi upoznali ovaj stradalni deo Srbije i doživeli jedan dan na okupiranoj srpskoj zemlji.

Obišli su 700 godina star manastir Banjsku, opštine Leposavić i Zvečan, a najduže su se zadržali u Kosovskoj Mitrovici, gde su videli kako izgleda dan bez struje i grad pun života i srdačnih ljudi odlučnih da po svaku cenu brane svoje domove i ne idu nikuda odatle.

Dan koji su proveli tamo bio je ispunjen i predivan, kao da se sam Gospod potrudio da njihova poseta Svetom Kosovu prođe pod toplinom Njegovog blagoslova.

Na kraju svoje posete, pri povratku kući, od jednog sredovečnog Srbina iz Zvečana, koga je dotaklo upoznavanje sa njima i ciljem njihove posete, čuli su obavezujuće reči za sve nas koji smo u Dverima i sanjamo da ćemo doprineti stvaranju bolje Srbije: „Dveri, samo Vi da preuzmete državu“!

Ovom prilikom podsećamo da Dveri Leskovac trenutno prikupljaju brašno i hranu za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji i pozivamo sve koji mogu da nam pomognu na bilo koji način da ovu humanitarnu akciju izvedemo na najuspešniji način.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *