DVERI: Koliko Velja Ilić ima stanova i kuća?

DVERI: Koliko Velja Ilić ima stanova i kuća?

11 oktobra 2013

225154_dveri-logo_hsRiba se čisti od glave, a korupcija od vrha: od ministara u Vladi.

Kad smo već ovih dana kod korupcije i vladavine zakona, bilo bi od značaja da g. Velimir Ilić i nadležni državni organi odgovore na sledeća pitanja:

1. Da li je Velimir Ilić u vreme dok je bio ministar za kapitalne investicije u Vladi Republike Srbije započeo gradnju poslovnog objekta u selu Kačulice kod Čačka bez odobrenja za gradnju, kada je započeo gradnju objekta, a kada je dobio odobrenje za gradnju, da li je tadašnjim Zakonom o planiranju i izgradnji bilo omogućeno da izvođač radova na izgradnji tog objekta bude sam Velimir Ilić (kako je pisalo na tabli kojom je bilo vidno obeleženo gradilište tog objekta), da li je Velimir Ilić tada imao registrovanu građevinsku firmu za ove svrhe, što je po zakonu bio obavezan, i da li je ministar u Vladi Republike Srbije bio u krivičnom delu kao investitor i izvođač radova na istom objektu?

2. Da li je Velimir Ilić od nadležnog organa grada Čačka pribavio odobrenje za promenu namene jedne od više svojih kuća u Čačku na uglu ulica Gospodar Jovanova i Karađorđeva iz stambenog u poslovni prostor, sa izvođenjem radova?

3. Kome je Velimir Ilić i za koliko prodao famoznu opremu za proizvodnju obuće, od kojih sredstava je kupio kuću navedenu u tački 2 i koliko je tu kuću platio?

4. Koliko Velimir Ilić ima stanova i kuća u svom vlasništvu, a koliko se vode na druga lica?

5. Na koji način je Velimir Ilić obezbedio finansijska sredstva kojima je izgradio bazen u Atenici?

6. Koliko je Velimir Ilić zaradio od 1990. godine, a kolika je vrednost imovine u čiji posed je ušao u periodu od 1990. godine do danas?

Pokret Dveri podseća javnost da je jedini u predizbornom programu imao donošenje Zakona o ispitivanju porekla imovine svih političara i tajkuna od 1989. do danas. Aleksandar Vučić je posle izbora jednom pomenuo potrebu donošenja ovog zakona, ali se potom ućutao. Isti zahtev nedavno je izneo i predsednik Tomislav Nikolić, ali je i to ostalo mrtvo slovo na papiru. Trenutno se na pravosnažno zasnovanim presudama na višegodišnjim robijama u zatvoru ne nalazi niti jedno lice koje je opljačkalo i uništilo Srbiju u prethodnih 20 godina. Za sada, uprkos velike priče o borbi protiv kriminala i korupcije, zatvorsku presudu nema nijedan političar ili tajkun.

Pokret Dveri iznova inicira hitno donošenje ovog presudnog zakona za dostizanje pravde u Srbiji i tražimo da prvi na listi za istraživanje porekla imovine bude ministar Ilić koji raspolaže sa više nekretnina i imanja koja nije imao u svom posedu pre nego što je počeo da se bavi politikom. Riba se čisti od glave, a korupcija od vrha: od ministara u Vladi Srbije. Sve drugo je prazna priča, demagogija i manipulacija vladajućeg režima koji jedno govori, a ništa ne radi.

Pozivamo Aleksadra Vučića da na delu dokaže da se zaista bavi borbom protiv kriminala i korupcije tako što će da ispita poreklo imovine svog koalicionog partnera i kolege ministra u Vladi.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *