Dveri menjaju vlast u Čačku

Dveri menjaju vlast u Čačku

6 septembra 2013

bosko-obradovic-dveri_520x320Pokret Dveri pokrenuo je inicijativu za obaranje gradske vlasti u Čačku na čelu sa gradonačelnikom Vojislavom Ilićem (NS) i predsednikom lokalnog parlamenta Veljkom Negovanovićem (SPS). Odbornici ovog pokreta pozvali su svoje kolege, pre svega iz SNS, koja zajedno sa NS i SPS učestvuje u lokalnoj vlasti, da krenu u ovaj plan sa ciljem „da se okonča 17 godina loše vladavine u gradu na Moravi.“

Dveri su zacrtale pet osnovnih ciljeva, koje kako navode u ovom pokretu, trenutno podržava 80 odsto Čačana. Pored rušenja Ilića i Negovanovića, što očekuju da će se dogoditi već na prvoj sednici polovinom septembra, traže novu vladajuću većinu, koja bi najpre oformila zajednički anketni odbor za analizu poslovanja u svim gradskim upravama, javnim preduzećima i ustanovama, radi „utvrđivanja krivaca za partijsko zapošljavanje, loše poslovanje, gubitke i sve vidove korupcije, nenamenskog trošenja i drugih mahinacija“.

– Tamo gde se dobro radilo rukovodstva treba da ostanu na funkcijama bez obzira na to iz koje su političke opcije – navodi se u saopštenju dr Milana Roganovića, nosioca izborne liste GG Dveri srpske i Boška Obradovića, šefa odborničke grupe ovog pokreta.

Oni su se saopštenjem najpre obratili SNS, smatrajući da je krajnje vreme da se ova stranka „opredeli da li želi da čuva staru i potrošenu vlast, ili da učestvuje u vođenju Čačka jednim novim putem“.

Milan Lazović iz SNS ističe da će povereništvo ove stranke uz konsultacije sa vrhom, razmotriti inicijativu Dveri, kao i sva dešavanja iz prethodnog perioda.

NS SE UZDA U NAPREDNjAKE

– Ako Dveri imaju većinsku podršku za formiranje nove parlamentarne većine, neka smene vlast. Nisam siguran da će takva inicijativa uspeti da okupi više od 38 potrebnih odbornika. Dveri su i ranije upućivale slične pozive naprednjacima, ali to nije naišlo na plodno tle u toj stranci. Mislim da je i ovog puta inicijativa osuđena na propast – rekao je portparol NS u Čačku Milan Draškić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *