ДВЕРИ ОДЛУЧИЛЕ: Иду у савез са Ђиласом

DVERI ODLUČILE: Idu u savez sa Đilasom

29 jula 2018

Na sednici Glavnog odbora Srpskog pokreta Dveri, održanoj u Čačku, doneta je odluka da Dveri stupaju među osnivače budućeg Saveza za Srbiju.

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da je ovo važan trenutak i krupna odluka za Dveri, koju nismo ni brzo ni lako doneli. “Ocenili smo da je prioritet stvaranje jedinstvene opozicione kolone jer je to jedini način da se izborimo za smenu ove nakaradne vlasti. Dveri će biti među osnivačima Saveza za Srbiju, ali će zadržati i svoju autonomiju u delovanju jer mi od svog identiteta nećemo odstupiti.”– rekao je on.Obradović je rekao da su u programsku platformu budućeg Saveza za Srbiju ušle mnoge važne tačke iz programa Dveri, što nas je motivisalo da uđemo u Savez. Kako ističe, Savez ima veoma jasan stav o KiM da se mora poštovati Ustav Srbije i Rezolucija 12 44 SB UN. Savez je protiv referenduma o KiM, protiv potpisivanja bilo kakvog dokumenta koji bi išao na ruku nezavisnosti Kosova i protiv članstva nepostojeće države Kosovo u UN, što je za Dveri posebno važno, ističu iz ovog Pokreta.

“Način rukovođenja i odlučivanja unutar Saveza u kome nema lidera i preglasavanja, već se sve odluke donose konsenzusom – za nas je prihvatljiv.

Takođe, ideja prelazne Vlade, oročene na godinu dana, koja će osloboditi medije i obezbediti normalne izborne uslove, za nas znači šansu da na prvim slobodnim izborima posle Vučićevog pada možemo slobodno da predstavimo naš politički program, a da građani mogu da glasaju bez straha i ucena, poručuju iz Dveri.

Verujemo da od trenutka formiranja Saveza za Srbiju srpska politička scena više neće biti ista. Imaćemo kolonu ujedinjene vlasti i kolonu ujedinjene opozicije i to će biti jasan izbor za sve građane Srbije: da li žele političke promene ili nastavak vladavine ove korumpirane vlasti. “ – završio je Obradović.

KOMENTARI3 komentara

  1. Moravac says:

    Bosko je prevara. Nije on nikakva opozicija. Ni jeden Srbin i pravi rodoljub nebi pravio nikakvu Koaliciju sa zutima. On i kad bi dosao na vlast nastavio bi u Istom smeru kao i vucic

  2. Bogomir says:

    Bas dobro da je sam pokazao ko je i sta je. Sad mu ni onih 3% glasaca nece verovati.

  3. goran says:

    Sunovrat prepotentnog Cacanina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *