DVERI: Pitanja o seksualnom vaspitanju na koja vlast mora da odgovori

DVERI: Pitanja o seksualnom vaspitanju na koja vlast mora da odgovori

14 septembra 2013
225154_dveri-logo_hsPokret DVERI želi da obavesti čitavu javnost da će se u zrenjaninskoj Gimnaziji, Gimnaziji u Sremskim Karlovcima, Gimnaziji „Isidora Sekulić“ u Novom Sadu, Gimnaziji „Uroš Predić“ u Pančevu, Gimnaziji „Branko Radičević“ u Staroj Pazovi, srednjoškolskom centru „Nikola Tesla“ u Vršcu, ekonomsko-trgovačkim školama u Kikindi, Bečeju i Alibunaru, kao i u Srednjoj stručnoj školi „Borislav Mihailović Mihiz“ u Irigu, uvesti pilot projekat seksualno obrazovanje. Bojimo se da je ovo još jedan od napada na instituciju porodice i atak na porodično vaspitanje dece, koji vrši pokrajinska vlast. Znamo da će taj pilot projekat početi sa radom u zrenjaninskoj Gimnaziji u ponedeljak 16. septembra u 13 časova. Pokret Dveri se oštro protivi uvođenju ovog eksperimenta u naše obrazovanje.

I zato je pokret DVERI danas poslao dopise i Pokrajinskom sekretarijatu za omladinu i Ministarstvu prosvete, Sindikatu prosvetnih radnika i Nacionalnom prosvetnom savetu sa zahtevom da nam odgovore na nekoliko pitanja:

– Ko finansira projekat?

– Ko je odobrio projekat i udžbenik u izdanju Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport?

– Da li se Nacionalni prosvetni savet oglasio po ovom pitanju?

– Kakvi su planovi Ministarstva prosvete u vezi sa uvođenjem predmeta u školski sistem na nivou Republike Srbije?

– Da li je Pokrajinski sekretarijat ili neka druga prosvetna institucija otvorila javnu raspravu po ovom pitanju?

– Da li projekat promoviše ideologiju homoseksualizma?

– Da li su roditelji u eksperimentalnim školama obavešteni o sadržaju novog predmeta i da li je tražena njihova saglasnost?

– Koje su kvalifikacije potrebne za profesora iz navedenog predmeta?

Pokret DVERI odbacuje masku koju na ovaj antiporodični predmet stavlja Bojan Pajtić predstavljajući ga kao predmet koji će pomoći u smanjivanju broja abortusa i borbi protiv bele kuge. Naprotiv, sve ono što je do sada uradila politika Bojana Pajtića i svih dosadašnjih režima uticalo je na propadanje porodice i rast bele kuge, a ovim predmetom samo se dalje razbija porodica.

Kao vrhunac licemerja navodne borbe protiv bele kuge nepotrebne i štetne administracije Bojana Pajtića ogleda se u činjenici da AP Vojvodina odvaja dodatak tek za rođenje trećeg deteta! Pokret Dveri traži odgovore na postavljena pitanja da bi građani znali ko im nameće novi udar na porodicu i ulazak promocije homoseksualizma maloletnim licima u školske udžbenike.

Očekujemo od ovih institucija da nam odgovore najkasnije do ponedeljka u 13 časova i u zavisnosti od odgovora koje dobijemo, dalje ćemo nastaviti našu porodičnu kampanju „PORODICA NA PRVOM MESTU“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *