Dveri protiv referenduma

Dveri protiv referenduma

27 aprila 2013

173989_dveri_fPokret „Dveri“, izdao je saopštenje u kome iznose svoje stav o mogućem referendumu o Sporazumu iz Brisela. Intermagazin saopštenje prenosi u celosti:

Pokret Dveri izražava svoje protivljenje režimskom referendumu u organizaciji Vlade Srbije koji bi poslužio za namešteno potvrđivanje izdaje Kosova i Metohije i dalje kršenje Ustava Srbije.

Jasno i glasno tvrdimo da vladajući režim koji je počinio izdaju Kosova i Metohije sada želi da krađom referendumskih glasova svoju izdaju pokrije narodnom potvrdom.

U državi gde za godinu dana, uprkos obećanju predsednika Tomislava Nikolića, nije ispitana izborna krađa sa đurđevdanskih izbora prošle godine – nema poštenog referenduma. U državi gde u fiokama Tužilaštva stoji krivična prijava Dveri protiv organizatora izborne krađe na čelu sa Borisom Tadićem – nema poštenog referenduma.

U državi u kojoj su falsifikovani birački spiskovi, dijaspori zabranjeno da glasa, a mediji pod nezabeleženom cenzurom – nema poštenog referenduma. Kakav referendum za 15 dana, u medijski anesteziranoj Srbiji, gde se svako veče prosipaju medijske laži i preti građanima da će ostati bez plata i penzija, i da će biti gladni ako ne predamo Kosovo i Metohiju, a presiti stranih investicija čim izdamo Kosovo?!

Dveri su za ujedinjavanje kompletnog patriotskog fronta, insistiranje na ostavci Vlade Srbije na čelu sa Ivicom Dačićem i vanredne parlamentarne izbore – jedini pošten referendum. I za te izbore uslovi moraju biti: sređivanje biračkih spiskova, omogućavanje dijaspori da glasa, oslobođenje medija i veća kontrola izbornog procesa.

Ko posle svega što su slagali, izdali, prodali i izneverili može da veruje Nikoliću, Dačiću, Vučiću i Dinkiću, koji su prekršili sopstvena predizborna obećanja, slagali svoje birače, prekršili Ustav Srbije, priznali nezavisno Kosovo i nastavljaju Tadićevu politiku Evropska Unija po svaku nacionalnu cenu?

Ko može da im veruje da na referendumu u njihovoj organizaciji, a bez kontrole opozicije, neće krasti glasove, ucenjivati, nametati, lagati, i dobiti podršku SAD, NATO i EU za sve to, kao što je bio slučaj na crnogorskom referendumu. Nismo toliko naivni i glupi da pristanemo na namešteni Vučićev referendum za 15 dana. To su mu već odgovorili i Srbi sa severa Kosova i Metohije i mi ih u tome podržavamo.

Ako već režimlije žele da provere podršku u biračkom telu, neka podnesu ostavke i raspišu vanredne parlamentarne izbore, i na njih izađu u koaliciji sa Đilasom, Čedom Jovanović i Tačijem, pa da vidimo šta će narod da kaže. A ovako izdaja je samo njihova i za nju će odgovarati kada patriotski politički blok dođe na vlast.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *