Dveri traže ostavku ministarke Mihajlović zbog potkradanja građana

Dveri traže ostavku ministarke Mihajlović zbog potkradanja građana

18 januara 2014

225154_dveri-logo_hsZbog skandaloznih računa za struju i grejanje, koji su poskupeli bez ikakvog razloga i obrazloženja – Dveri traže ostavku ministarke energetike Zorane Mihajlović.

Čitava Srbija je ovih dana pokradena, i to od strane aktuelne vlasti i javnih preduzeća koja su pod kontrolom režimskih stranaka. Računi za struju i grejanje koje je svako domaćinstvo dobilo za decembar mesec višestruko su uvećani i predstavljaju modernu pljačku građana Srbije radi punjenja budžeta.

Vlada SNS i SPS za godinu i po dana vlasti nije donela nijedan ekonomski i socijalni boljitak, već samo dalje nazadovanje i propast.

Država je pred bankrotom i jedino što je režim smislio jeste da dodatno pokrade sopstvene građane novim nametima i haračima. Tako se za neplaćeno parking mesto i vožnju bez karte u autobusu razrezuju neverovatne kazne i ne nudi nikakva mogućnost građanima da plate ono što nisu na vreme uradili.

Isto se odnosi i na sve veći broj prezaduženih porodica koje ne mogu da servisiraju svoje dugove za komunalne usluge. Umesto reprogramiranja dugova ide se na oduzimanje imovine preko privatnih izvršitelja.

Podiže se PDV, porez na imovinu i druge takse u platnom prometu i na svakom drugom mestu kako bi se punio budžet, a u ulozi punjenja budžeta prečesto su i policijske kontrole koje nemaju preventivnu već kažnjeničku funkciju.

Vrhunac delovanja ovih modernih haračlija na vlasti jeste decembarski račun za struju koji je uvećan za duplo gotovo svim domaćinstvima u Srbiji. Takav račun dobili su i stanovi u kojima niko ne živi, porodice koje nisu bile kod kuće oko Nove godine, koja je poslužila za izgovor za drastično veće cene grejanja i struje.

Ovo je najbolja slika vlasti SNS: umesto predizbornog obećanja da će struja pojeftiniti za 20% dobili smo poskupljenje od 100%. Režimske derikože su smislile ovaj novi način za punjenje praznog budžeta i neko za to mora da odgovora.

To ne može biti partijski aparatčik direktor EPS-a koji je za ovakvo nešto morao dobiti nalog sa vrha, već to mora biti nadležni ministar, u ovom slučaju ministarka energetike Zorana Mihajlović. Posebno licemerno deluje njen savet da građani reklamiraju svoje račune, kao i savet direktora EPS-a Aleksandra Obradovića da svi moraju najpre da plate svoje račune, a potom će se videti da li su ti računi ispravni.

Zbog svega ovoga Pokret Dveri traži odgovornost resorne ministarke, koja se potpuno otrgla kontroli i koja mora biti smenjena ako sama ne podnese ostavku zbog ovog skandaloznog pokušaja novogodišnje pljačke građana Srbije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *