DVERI: Vučić počeo da sprovodi naše ideje

DVERI: Vučić počeo da sprovodi naše ideje

9 maja 2014

Aleksandar Vučić se tek posle izbora setio ideje o novom radnom vremenu od 07 do 15 časova. Da podsetimo sve građane Srbije, ideju od novom radnom vremenu Dveri su iznele još početkom marta u predizbornoj kampanji na RTS.

Nije prvi put da se ideje DVERI uzimaju i predstavljaju kao svoje, i to u glavnom u medijske i marketinške svrhe zarad prikupljanja političkih poena, pošto nijedna stranka nema nameru da do kraja sprovede ideju porodične Srbije. SNS se tek nedavno pojavila sa idejom novog radnog vremena od 07 do 15 časova. Da podsetimo sve građane Srbije, ideju o novom radnom vremenu izneli smo još početkom marta u predizbornoj kampanji na RTS-u.

Naime, ideja Pokreta DVERI je da se uvede radno vreme od 07 do 15 časova, kako bi roditeljima ostajalo više vremena da se posvete sebi i porodici (što je nedavno izjavio, takođe po ugledu na Dveri, Aleksandar Vulin). Boško Obradović (RTS 08.03.2014, od 18. minuta): „Radimo i žene i muškarci od 09 do 17 časova i nemamo vremena da se posvetimo svojoj porodici i deci. Kada se DVERI budu pitale radiće se od 07 do 15 časova, i drugi deo dana imaćemo mogućnost da se posvetimo svojoj porodici i deci.“ S obzirom na to da smo javno pokrenuli ovu ideju, možemo samo da podržimo uvođenje novog radnog vremena. Ovo je još jedan pokazatelj da su ideje DVERI više nego aktuelne i da je Pokret kroz njih prisutniji nego ikad. Nećemo, dakle, da budemo politički kalimero i da negiramo i ono što je pozitivno u radu nove Vlade. Ovo je dobra mera i Dveri je svesrdno podržavaju. Ali bilo bi korektno istine radi da se kaže od koga je potekla.

Treba imati na umu i one koji se bave privatnim poslom u Srbiji, da za njih odavno ne postojiradno vreme,a da su uslovi poslovanja sve teži. Zarade malih privrednika su u najvećem broju slučajeva male ili ravne nuli,pa o radnom vremenu niko i ne razmišlja kad je u pitanju golo preživljavanje. Ideja Dveri je i da privatni sektor dođe upoziciju da posluje u oviru noramalnog radnog vremena, a ko hoće dodatno da zaradi neka radi i preko tog vremena. Takav treba da bude dodatno oporezovan. Ipak, trenutno smo daleko od uslova za takvo poslovanje.

Na kraju se postavlja jedno logično pitanje: da se DVERI nisu pojavile na političkoj sceni sa novim idejama kako bi opstao ovaj režim? Zato pozivamo režim da smogne hrabrosti i sprovede i druge ideje Dveri iz „Porodičnog manifesta“, a ne samo ovu, pošto je jasno da u programu Vlade ne postoji niti jedna populaciona, porodična ili neka druga demografska mera.

(Dveri)225154_dveri-logo_hs

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *