Dvogodišnjak postao član Mense

Dvogodišnjak postao član Mense

14 juna 2013

Adam KirbiRoditelji dvogodišnjeg Adama Kirbija iz južnog Londona tvrde da su uočili da je bistriji od mnogih njegovih vršnjaka nakon što je naučio da čita sa samo 9 meseci. Da nije kao ostala deca roditelji su bili potpuno uvereni kada je sa 23 meseca sam naučio da koristi toalet, pošto je pročitao jednu knjigu koju su im poklonili prijatelji. Nakon toga odveli su dečaka na test intelingencije.

Ono što je pokazao test samo je potvrdilo verovanje roditelja: mali Adam je ostvario rezultat 141 – veći nego mnogi predsednici Amerike, iako još uvek nije znao da govori.

Nakon toga primljen je u Mensu, gde je postao najmlađi muški član sa nepune 2 i po godine, ali ipak nije osvojio titulu najmlađeg člana ovog udruženja jer je devojčica Alis Amos imala mesec dana manje kada je primljena u Mensu.

Adam je sa 9 meseci naučio da čita, trenutno je je sposoban da izgovori više od 100 reči, na engleskom ume da broji do 1.000 a na španskom i engleskom jeziku do 20.

Sa godinu dana je već mogao da prepozna zemlje po njihovom obliku i stavi ih na pravo mesto u slagalilci koja je namenjena odraslima, a na radost svojih roditelja naučio je da sam koristi toalet nakon što je pročitao jednu knjigu koja je vodič roditeljima kako da dete naviknu na nošu.

Gospođa Kirbi kaže da je počela da mu čita Šekspira u prvim mesecima trudnoće, iako kaže da su mu sada omiljene knjige Roalda Dala.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *