ДВОЈИЦА УКРАЈИНАЦА, усред Чешке, претукла младог Чеха

DVOJICA UKRAJINACA, usred Češke, pretukla mladog Čeha

1 septembra 2023

DVOJICA Ukrajinaca su u Češkoj napala i pretukla Čeha Maksa Grina, momka koji radi za YouTube i zarađuje novac kao organizator borilačkih takmičenja Clash of the Stars.

Međutim, imao je veliku nesreću da u Pragu naiđe na Ukrajince.Grin, kome je pravo ime Jirži Janouh, ima problema sa sluhom, ali voli sve vrste borilačkih sportova, što je navodno isprovociralo dvojicu nepoznatih muškaraca da izazovu tuču. Međutim, on je bio druželjubiv prema pogrešnim ljudima koji su mu naneli samo bol, modrice i slomili nos, a na kraju i pokrali.

On je o svemu što mu se tada dogodilo ispričao portalu top-fight.cz:

„Bio sam u Pragu kad su me zaustavila dvojica Ukrajinaca. U početku su mi bili simpatični. Upitali su me kako se zovem, a pošto sam komunikativan čovek, nisam obraćao pažnju na to ko je kakav. Započeli smo razgovor. Nije mi promaklo da je jedan od njih imao sportsku majicu sa scenom iz borilačkih veština pa sam pogrešno zaključio da ćemo pronaći zajednički jezik… Međutim, počeli su da se interesuju za drogu, rekao sam im da to ne koristim, a oni su odmah postali agresivni.

Na žalost, više se ne sećam detalja, osim da su krenuli da me udaraju po licu. Kada su me prebili, opljačkali su me, uzeli su mi sve stvari i slomili slušni aparat bez koga ništa ne čujem…

– Incident se dogodio u parku kod Anima kluba. Čim sam došao sebi, kako sam mogao i umeo otišao sam do prijatelja. Moj drug je pozvao policiju, dok su drugi krenuli u potragu za napadačima… Pronašli su ih i kada su ih upitali šta se dogodilo, rekli su da sam pao… Zatim je stigla policija koja je primetila krv na njihovim cipelama, a imali su i moje stvari“.

Policijski izvori tvrde da se incident dogodio 18. avgusta. Otad se, kako tvrdi i sam Jirži, prilično oporavio, iako češka policija i dalje istražuje ovaj slučaj.

„U bolnici su mi rekli da imam slomljen nos i još nekoliko povreda. Nisu mi vratili sve stvari, a nešto sam morao i da bacim. Najteže mi je što su napadači uništili moj slušni aparat. To nije jeftina stvar, a bez nje ne mogu da funkcionišem. Trenutno nemam novca da ga kupim. A sa ostalim stvarima neka se bavi policija“ – napisao je Jirži koji je imao u palanu da nastupa na turniru organizacije Clash of the Stars u oktobru ove godine.

„Posle ovog incidenta više nismo sigurni da može računati na učešće na turniru – zdravlje je najpreče“ – objavili su organizatori Clash of the Stars.

Sve je više napada kao i krivičnih dela koje građani Ukrajine i njihove bande vrše na teritoriji Češke.

Ranije se dogodilo ubistvo (https://t.me/czskresistance/4) 23 godine starog Ciganina Nikolasa D. u Brnu, zatim slučaj silovanja (https://t.me/czskresistance/3) i pokušaj ubistva maloletne 15 godina stare devojčice (čije se ime krije od javnosti) u Plzenskom kraju, na granici sa Nemačkom.

Oba krivična dela izvršili su Ukrainci, agresivni mladi muškarci.

Bez obzira što vlada pokušava da zataška slučajeve napada ukrajinskih izbeglica na građane Češke, podatke redovno publikuje telegram kanal (https://t.me/czskresistance).

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ficko says:

    Takve, od javnosti, kriju vlade koje su postavljene od strane Zapada. Čudna je ova istorija, prirepci nacizma se redovno ponavljaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *