ДВОСТРУКИ АРШИНИ: Орбан летује у Хрватској, а Мађарима каже да иду на Балатон

DVOSTRUKI ARŠINI: Orban letuje u Hrvatskoj, a Mađarima kaže da idu na Balaton

24 avgusta 2020

MAĐARSKI premijer Viktor Orban, koji je u julu poručivao svojim sunarodnicima da ovog leta odmore provedu na mađarskom jezeru Balaton, a ne na Jadranskom moru, opažen je kako svoj odmor provodi na hrvatskoj obali Jadrana, piše „Jutarnji list“.

Više Balatona, manje Jadrana, govorio je u julu Orban pokušavaju Mađare odgovori od letovanja na hrvatskoj obali i zadrži unutar svojih granica, piše zagrebački list na svom sajtu i navodi da su Orbana spazili ovog leta na odmoru u Hrvatskoj.„Jutarnji“ ujedno zaključuje da Hrvatsku zbog porasta broja obolelih od korona virusa, uz Poljake i Čehe, još jedino Mađari drže na „zelenoj listi“.

Ove je godine je Orban, kako piše hrvatski list, letujući u društvu prijatelja, sebi priuštio jedrenje hvarskim arhipelagom na jedrilici Hanse 575.

Povremeno bi pristao na obližnja ostrva i ručao u tamnošnjim restoranima, bez obezbeđenja i protokola.

Tip jedrilice Hanse 575 može se iznajmiti u Hrvatskoj, a nedeljni najam, na primer, u marini Kastela košta između 2.500 i 3.000 evra, navodi „Jutarnji“.

Orban se ove godine odlučio, kako dodaje zagrebački dnevnik, za skromnije i manje upečatljivo izdanje, jer je poslednjih godina viđen kako Jadranom plovi i na luksuznoj jahti Lady MRD u vlasništvu jednog od najbogatijih Mađara, Lasla Šija.

List dodaje i da je Orban stari hrvatski gost i da u Hrvatskoj uglavnom jedri poslednjih 10 godina.

KOMENTARIJedan komentar

  1. padre says:

    Pa on valjda smatra, da nije otišao u inostranstvo, jer je to vekovna Mađarska teritorija!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *