ЏАБА САСТАНАК! Све остаје како је било

DŽABA SASTANAK! Sve ostaje kako je bilo

14 februara 2020

Predstavnici Episkopskog saveta Crne Gore predali su crnogorskom premijeru Dušku Markoviću predlog izmena spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Razgovori će biti nastavljeni, kako je saopšteno, posle sastanka delegacije Episkopskog saveta i Vlade, na ekspertskom nivou.Sastanak delegacije Episkopskog saveta Crne Gore i crnogorske Vlade održan je u Podgorici na poziv premijera Duška Markovića. Trajao je pet sati, a po završetku je objavljeno zajedničko saopštenje.

Kako je saopšteno, sastanak je „okončan u duhu međusobnog uvažavanja, uz ocenu obe strane da je protekao u konstruktivnoj i otvorenoj atmosferi“.

​„Obe strane su u potpunosti iskazale svoje stavove u pogledu otvorenih pitanja vezanih za Zakon. Crkva ostaje pri svom stavu da se mora govoriti o izmenama Zakona, a ne o njegovoj primeni, jer po mišljenju Crkve, Zakon nije u skladu sa Ustavom ni međunarodnim standardima. Vlada smatra da se kroz dijalog i izgradnju međusobnog poverenja, kao i kroz davanje dodatnih i odgovarajućih garancija ovaj Zakon može primenjivati kao moderan i usaglašen sa Ustavom i evropskim standardima“, navedeno je u zajedničkom saopštenju.

​Predstavnici Episkopskog saveta SPC, na čelu sa mitropolitom Amfilohijem, predali su Vladi predlog koji podrazumeva izmene odredaba koje Crkva vidi kao sporne.

„Vlada je primila k znanju ovu inicijativu, ocenivši da je za odgovor na to pitanje potrebno sveobuhvatno sagledavanje ne samo ovog Zakona, nego i drugih mogućnosti koje nudi pravni sistem“, stoji u saopštenju.

KOMENTARI3 komentara

 1. Ivana says:

  A šta se očekivalo od ustašoidnih milogoraca? Pozvati našu braću Ruse jer Rusi su s amerima imali dogovor pola pola ako se Juga raspadne ali su Rusi izgubili gotovo sve vreme je da se probude i uzmu svoju polovicu. Ali to mogu jedino uz pomoć Srba da pomognu da se stvori srpska država na prostorima kojima smo bili većina do etničkog čišćenja ustaša uz pomoć Vatikana i Evrope. Ali to Vučku ne pada na pamet no će Vučko ajmo Srbi u eu koja nema alternativu on je njihov plaćenik a naš veliki vođa vučko. Evropa i Vatikan su vekovni osvedočeni naši „prijatelji“ kako kaže Vučić pomogli su sve pokolje Srba u Hrvatskoj i Krajini i pomogli su Hrvatima izvršiti etničko čišćenje Srba. Stolećima Hrvatima pomažu u pokatoličavanju pravoslavaca ne samo u Hrvatskoj, Ukrajini, Belorusiji itd. nego širom sveta. Pomogli su odvojiti pravoslavnu Crnu Goru od pravoslavne Srbije i sad se trude zakuhati rat među braćom. Isto tako su pomogli polovicu Bosne očistiti od pravoslavnih Srba pripremaju i otimanje Vojvodine a vođa kaže naši „prijatelji“ U Srpskoj Crnoj Gori sluga Vatikana Milo predvodi katolike i mrzitelje Srba i pravoslavne crkve ponosi se ustašama i Crnu Goru gura pod papine skute. Zapitajte se braćo Crnogorci kud vas vodi Milo i milogorci oćetel’ ustaše i mrzitelji vere đedova postati? Došlo je vreme da se pokrene ceo srpski narod Srbije i bratske Srpske Crne Gore i da krenemo na ujedinjenje u jednu državu za veke vekova. Dosta je bilo vatikanskih podela i podmetanja preko domaćih petokolonaša.

  • Zoran says:

   Ruski ambasador ti je rekao da bolje da pregovaras nego da ide problem u UN.

   • Ivana says:

    Ne lupaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *