ЏЕБ БУШ ПРЕТИ: Ако постанем председник, Путина ћу смирити оружјем

DŽEB BUŠ PRETI: Ako postanem predsednik, Putina ću smiriti oružjem

9 juna 2015

Jeb Bush Speaks At The Reagan Library About His New BookAmerički predsednički kandidat iz redova Republikanske stranke Džeb Buš upozorio je Rusiju na to šta će se desiti ukoliko on postane predsednik SAD.

Prema njegovim rečima, u tom slučaju njegova zemlja će intenzivirati odgovor na agresiju ruskog predsednika Vladimira Putina, posebno u Ukrajini i na istoku Evrope.

Buš je u govoru koji je održao na ekonomskoj konferenciji u Berlinu postavio pitanje: “Ko može da sumnja da će Rusija raditi šta joj je volja ukoliko niko ne bude reagovao na agresiju?”, prenela je agencija AP.

“Putin mora unapred da zna da će njegove akcije naići na posledice, zato što je on nemilosrdni pragmatičar koji će vršiti pritisak dok mu neko ne odogovori istom merom”, naveo je Džeb Buš.

On je takođe kritikovao smanjenje američkog vojnog budžeta, koje je nazvao dramatičnim, i dodao da je taj potez umanjio kredibilitet snaga SAD baš u vreme kad se zvanični Vašington i njegovi saveznici suočavaju sa pretnjama u istočnoj Evropi i drugde u svetu.

“Naše savezništvo, naša solidarnost i naše akcije su od ključnog značaja ako želimo da očuvamo osnovne principe našeg međunarodnog poretka, poretka za čiju su izgradnju slobodne nacije toliko mnogo žrtvovale”, istakao je Buš, koji bi sledećeg ponedeljka u Majamiju trebalo zvanično da objavi svoju kandidaturu na izborima za predsednika SAD 2016. godine.

On je dodao da će, ako postane predsednik, obezbediti da “Ukrajini, jednoj suverenoj evropskoj zemlji, bude omogućeno da izabere svoj sopstveni put, ne iznoseći detalje kako to planira da uradi, ističe AP.

Buš, sin i brat dva bivša predsednika SAD i bivši guverner Floride, takođe je pozvao na produbljenje ekonomskih i bezbednosnih veza sa istočnoevropskim zemljama koje bi, kako smatra Zapad i SAD, mogle da budu ugrožene od strane Rusije.

“Rusija mora da poštuje suverenitet svih svojih suseda”, istakao je Džeb Buš, koji se ove nedelje nalazi u višednevnoj poseti Evropi, tokom koje će posetiti i Poljsku i Estoniju.

KOMENTARI7 komentara

 1. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

  Jel ovi američki političari imaju obavezan psihijatrijski pregled?

 2. Milos says:

  @Lady Gaga sve je to propagandna zvaka za prosecnog americkog glasaca koji svet gleda uz kokice i koka kolu ...

 3. Aleks says:

  Imal još brača i sestara Buš očel posle i mama da se kandiduje. Svi imaju IQ šumska jagoda.

 4. mija says:

  Ko god da pobedi na izborima u Americi, odmah po dolasku na vlast napraviće sranje. Naravno, glavna meta biće Rusija preko Ukrajine ili neke druge zemlje. Ako sad u kampanji, dok moraju da se uzdržavaju rade sve ovo, nije teško pogoditi da će sledeća godina napraviti pakao na čitavoj planeti.

 5. Miticus says:

  Ovi Busovi ocigledno imaju genetsku gresku i ocigledno je da su familijarno budale. Jos se ne zna ko je najveca, za sada drzi primat G.W.Bush Junior. Mozda ce ovaj da ga pretekne? A isto je tako jedan Cecenski lider pretio da ce ubiti Putina, ucenio mu glavu na 10 miliona dolara i sad pije caj sa Alahom.

 6. deda mraz says:

  Severna Koreja je za vas pojam demokratije i vi ste se vratili u 18 vek majmune jedan.Gori ste od severne koreje jer po istom principu dolazite na vlast.Treci majmun iz iste zlikovacke familije hoce da bude predsednik.Samo ovaj put ste se zajebali,ima Putin da vas nauci pameti i odvikne od kriminalnog stampanja falsifikovanih para bez pokrica jer sve ratove finansirate tim falsifikovanim parama.

 7. oooooooooooooko says:

  WA, JE JAKI I MOZE STO GOD ZAZELI IMA SVE PRVO NEMA IZDAJE KO KOD SRBA HRISCANA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *