ЏЕФРИ САКС: Циљ НАТО агресије на Србију је био стварање базе на Косову

DŽEFRI SAKS: Cilj NATO agresije na Srbiju je bio stvaranje baze na Kosovu

31 maja 2024

Poznati američki ekonomista i profesor na Kolumbijskom univerzitetu Džefri Saks izjavio je da cilj NATO agresije na Jugoslaviju nije bilo nikakvo spasavanje „potlačenog” muslimanskog stanovništva, već je namera bila da se rasparča Srbija kako bi se ostvarili ciljevi Amerike. A ti ciljevi su, kaže, stvaranje tzv. Kosova gde bi Amerika mogla da napravi najveću bazu u Jugoistočnoj Evropi. „Bombardovali smo Beograd 78 dana. Apsolutno loš potez. Bombardovali smo jednu prestonicu Evrope 78 dana”, rekao je on američkom novinaru Takeru Karlsonu.Na pitanje šta je bio cilj, Saks je odgovara: „Cilj je bio da se razbije Srbija i da se kreira nova država – Kosovo, gde imamo najveću vojnu bazu u Jugoistočnoj Evropi. Napravili smo bazu Bondstil tamo jer smo želeli bazu u Jugoistočnoj Evropi”, rekao je Saks i dodao da Amerika tada nije volela Srbiju i ironično poručio „mi smo supersila, radimo šta poželimo”.

Karlson se na to nadovezao pitanjem: „Zar cilj nije bio da se spasi muslimansko stanovništvo?”, na šta je Saks dao jasan odgovor: „Cilj je bio da se spasu američki industrijski vojni kompleks”. Poznati voditelj je potom konstatovao da su njihove snage ubijale nevine građane i uništavale gradove. „Znate, bilo je tužno. Ali mi radimo mnogo tužnih stvari i mnogo destruktivnih stvari, počinjemo mnogo ratova. Mi smo zemlja večnog rata”, rekao je opet na ironičan način i poručio „mi ne gledamo nazad, ne bi trebalo čak ni da pričamo o ovome”.

KOMENTARI7 komentara

 1. Sve je pozoriste says:

  Stara je izreka: Ne veruj talmudskom Jevreju ni kada darove nosi. Džefri Seks je, naravno, Jevrej (kako piše i u cionističkoj wikipediji) i agent međunarodnog cionizma-globalizma. Džefri Seks je zastupnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN) Antonija Gutereša za ciljeve "održivog" razvoja (SDG), skup od 17 globalnih ciljeva satanističke agende porobljavanja čovečanstva. Ekonomije koje je veliki "stručnjak" Džefri Seks došao "spašavati" su, uglavnom, doživele katastrofu. Njegov "savet" su tražili sovjetski "predsednik" Mihail Gorbačov i njegov naslednik, ruski "predsednik" Boris Jeljcin, o tranziciji SSSR/Rusije ka tzv. tržišnoj ekonomiji. Bio je "savetnik" premijera Jegora Gajdara i ministra finansija Borisa Fjodorova tokom 1991–1993 za tzv. makroekonomsku politiku. Kasnije, suočio se sa kritikama zbog svoje uloge nakon što se ruska ekonomija dodatno urušila, gde su Seksovi jevrejski burezeri, u procesu pljačkaške privatizacije, preko noći postali milijarderi-"ruski" oligarsi. "Savetovao" je i Antu Markovića, poslednjeg tzv. premijera SFR Jugoslavije, koja je završila u krvavom građanskom ratu. I sada, Džefri Seks glumi nekog "dobrog momka" i govori o nekim ciljevima tzv. Amerike, a nigde ne spominje ciljeve svojih cio jevrejskih burazera, kao i ko vlada tzv. Amerikom te čija je privatna banka Federalnih Rezervi-štamparska dolarska mašina, čije su sve ostale "narodne" banke širom sveta, čiji je "M"MF, "Svetska" banka... Još Seks, drugom glumcu Karlsonu, kaže: "Cilj je bio da se spasi američki industrijski vojni kompleks”, međutim činjenica je da Sloba nije bio voljan "sarađivati" sa globalnom cionističkom bankarskom oligarhijom, zbog čega im je i zasmetao. Tačna je Slobina rečenica: "Nisu oni napali Srbiju zbog Miloševića, već Miloševića zbog Srbije". Procenjuje se da je vrednost nalazišta olova, cinka, srebra, nikla, mangana, molibdena i bora (sedam strategijskih ruda) na Kosmetu i do 1.000 milijardi američkih dolara. Rudnik zlata u Novom Brdu na Kosovu, gde su nalazišta vrlo kvalitetnog zlata, navodno je kupila Jevrejka Medlin Olbrajt, koja je u međuvremenu i završila svoje putovanje na ovom svetu. Ukratko, Seks ne radi za tzv. Ameriku, nego za svoje talmudske burazere na formiranju jedne svjetske vlade. Tzv. Amerika je samo sredstvo u njihovim rukama...

 2. milorad5 says:

  cilj nato pakta je bio litijum,zlato,srebro,bakar,uljni škriljci sa naftom na nivou kuvajta,platina,tungsten,opal,ugalj,borati retke zemlje ,paladijum,nikl,olovo i cink i sve to u velikim do ogromnim količinama,ugalj neću da pominjem to je sića u srbiji,iam i nešto uranijuma taman za par nukelarki da se lepo isplate iz lokalnih izvora...

  • Kosovac says:

   @ milorad5, …..Kolega, slobodno lobiraj za nuklearne elektrane u Srbiji, ali nemoj da lažeš - sramota je. Kažeš, LOKALNI IZVOR (u Kalni), a u kome zrači samo nuklearni otpad iz Vinče, a ne uranijum.

   • milorad5 says:

    ne lobiram ja za nukelarke nego to ONI planiraju,mislim moguće je i uzeli bi pare gde god mogu dobro da se opare makar potrovali celu evropu a ne malecku srbiju,mnogo im se J. za ekologiju ovde pogotovo,ali tragično je što trenutno najveći "borci za ekologiju" rade u stvari za konkurentsku firmu:)..pa kad ove izbace nema konkurencije i može da se truje do mile volje,neće izgubiti licencu je nema drugih zainteresovanih...jednom kad se zajb.u tom poslu sa lošim ugovorom o ekspolataciji zaejb.ste ze permanentno...posle je moguća samo nacionalizacija za skupe pare ako želite da neko preživi u okolini rudnika...to je podli plan iza rio tinta mućki...zato je važno da se napaavi doba ugovor i u tzački ekologije,da se zna šta koncesionar MORA da napravi ili GUBI koncesiju automatsi i pravo na rudnik čak ako grubo prekrši ugovor..tako se to radi kratko ali jebit...no.ako neće neće da kopamo mi ionako nemamo dovoljno novca da finansiramo velike rudarske poduhvate a da radimo to preko kredita je finansisjko samoubistvo za srbiju,tek tu ima igara i igrica kako će vam preoteti rudnik jednom kada počne da radi,otmu investiciju lažnim štelovanjem cena sirovina ili berzanskim mahinacijama,ali kredit ostaje da se plati:)...to vam je sveo rudarstvu što mali pewrica treba da zna...ugovor sa koncesionarom u ekološkom delu ugovora MORA da bude javo prezentiran i dostupan svima i da sadrži penale za koncesionara ako se ne pridržava ugovora i truje više nego što mora,onda je to DOBRA investicija...

    • Kosovac says:

     @ milorad5, ….U redu je kolega, ja sam postao preosetljiv na plan zelenih i našeg predsednika da ukinu srpske termoelektrane na ugalj, a umesto njih da nam ubace nuklearke. Genijalno, gradili bi nam nuklearke za džabe, vraćali bismo im to u struji. Naše bi bilo da kupujemo gorivo, a nuklearni otpad bi moli slobodno da zadržimo.

 3. Ćifutski primat na krstačini says:

  Glavni je to. Drugi je ekonomska pljačka, treći osveta nacista, opijeni religijama misle da je razlog napada satane i satanista na crkvu (a zapravo oni namerno skreću pažnju sa pravih razloga, pridajući sebi lažnu bitnost i vrednost a deo su strukture globalne duboke države;setimo se kako su bili uz agendu 2019-februar 2022.).

 4. Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

  Ova kosovarska volina i dalje baljezga nebuloze i vređa ljude nazivajući ih "kolegama". Volina ne može ikome biti kolega.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *