ЏЕФРИ САКС: Израел је у сукобу са остатком света

DŽEFRI SAKS: Izrael je u sukobu sa ostatkom sveta

27 oktobra 2023

IZRAEL je u direktnom sukobu ne samo sa ostatkom sveta, već i sa politikom SAD, rekao je profesor Univerziteta Kolumbija Džefri Saks u intervjuu za Judging Freedom.

Prema njegovim rečima, izraelske vlasti sada prave istu grešku koju je Vašington više puta činio ranije, kada nije poslušao razumne savete drugih zemalja i uradio je ono što je smatrao potrebnim.

– Na kraju dana, opet, pored svih drugih problema imamo ozbiljan problem, a to je aktuelna vlada u Izraelu je potpuno protiv političkog rešenja za koje se ostatak sveta slaže da je neophodno i koje je više puta dobijalo podršku UN. Njegova suština je koegzistencija države Palestine rame uz rame sa Izraelom. Izraelska vlada jednostavno ne može da dozvoli da se to dogodi. Tako je bilo i pre 7. oktobra – i tako stvari stoje. To znači da je Izrael na putu koji vodi ka direktnom sukobu sa ostatkom sveta, čak i sa politikom Sjedinjenih Država po ovom pitanju, kazao je Saks.

KOMENTARI3 komentara

 1. persida says:

  Ko je ubio Jicaka Rabina, predsednika Izraela koji je bio za mirno resenje i dogovor sa Palestincima. Ubili su ga cionisti, metkom u celenku, usred bela dana. Ima li jos pitanja?

  • Severni Mastur bistan says:

   Meni je najbolji rabin Isukrst tj.Jeshua, onda ide rabin Majmunides a volim i rabina Rashija, oni bas ono ful super tumače boga ko da brate s njom ovce čuvaju

 2. persida says:

  Najpoznatiji rabin Izraela, Rabin Ovadija, javno je govorio da su nejevreji magarci koji treba da sluze jevrejskoj rasi. Vidite, to nikome nije smetalo, niti je to bilo tumaceno kao znak ekstremnog rasizma. I sad se ovaj profesor necemu cudi. Idi, begaj, procitaj Talmud, pa se onda cudi, ovako si smesan i neupucen, profesore.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *