Džek Trbosek bio je frizer i zvao se Aron Kosminski

Džek Trbosek bio je frizer i zvao se Aron Kosminski

7 septembra 2014

aronKosminski je bio doseljenik iz Poljske, a Edvards je krenuo kada 2007. godine na aukciji kupio šal koji je bio pronađen pored tela Ketrin Edous jedne od pet njegovih žrtava u periodu od avgusta do novembra 1888. godine.

Zahvaljujući najnovijim tehnologijama, Edvards i ekspert za DNK analize, dr Jurij Luhelajnen, prvo su uspeli da dobiju neophodan DNK materijal potomaka Edousove i osumnjičenih, a zatim da ih putem genetske analize uporedi sa dve organske fleke na šalu. Podudarnost prve fleke i DNK Kosminskog bila je 99,2 odsto, a druge – 100 odsto.

DžEK Trbosek, koji je „ordinirao” u okolini Londona krajem XIX veka, verovatno je bio frizer Aron Kosminski – do ovakvog zaključka došao je britanski detektiv-amater koji je u svojim istraživanjima koristio tehnologiju DNK analize, piše list Daily Mail.

Džek Trbosek se u londonskom Ist endu pojavio tačno pre 120 godina i sam pomen njegovog imena je mesecima izazivao užas po čitavom Londonu.

Naime, Džeku Trboseku se na dušu stavlja minimum 11 ubistava koja su izvršena od aprila 1888. do februara 1891. godine u rejonu Vajtčepel.

Istoričari tvrde da je „rukopis” ubice u svim slučajevima bio nepogrešivo isti. U različitim ulicama Ist enda nalazili su starije prostitutke sa prerezanim vratom, iako je najstrašnije bilo nešto sasvim drugo — ubica je preciznošću kasapina ili hirurga kasapio leševe tako što je unutrašnje organe ostavljao da leže pored beživotnih tela žrtava.

Londonska policija je sumnjičila 6 lica, iako ranije nije bilo dovoljno dokaza da bi se nepogrešivo utvrdilo ko je od njih bio pravi ubica.

Na osnovu informacija londonskog lista Daily Mail, preduzetnik i ljubitelj detektivskih istraga Rasel Edvards u saradnji sa ekspertom za genetsku analizu dr Jurijem Luhelajnenom uspeo je da dobije dodatna svedočanstva u korist verzije da je za ubistva kriv doseljenik iz Poljske koja je tada bila u sastavu Ruske imperije, Aron Kosminski.

Kosminski je radio u Londonu kao frizer. Njega su ranije dovodili u vezu sa serijom ubistava po Londonu, ali policija tada nije mogla sa potpunom sigurnošću potvrditi da je upravo on kriv.

Edvards je 2007. godine na aukciji kupio šal. Vlasnik šala je tvrdio je on bio pronađen pored tela Ketrin Edous jedne od pet žrtava koje su ubijene u periodu od avgusta do novembra 1888. godine.

Zahvaljujući najnovijim tehnologijama, Luhelajnen je uspeo da dobije neophodan DNK materijal potomaka Edousove i osumnjičenih, a zatim da ih putem genetske analize uporedi sa dve organske fleke na šalu.

Ovaj naučnik tvrdi da je podudarnost prve fleke i DNK Kosminskog 99,2 odsto, dok je druga fleka podudarna sa svih 100 odsto.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *