Dželat Džejmsa Folija verovatno se zove Abdel-Madžid Abdel Bari i bivši je reper i haker (VIDEO)

Dželat Džejmsa Folija verovatno se zove Abdel-Madžid Abdel Bari i bivši je reper i haker (VIDEO)

23 avgusta 2014

42bae1a0-2331-11e4-_750571bBritanske specijalne službe pretpostavljaju da je američkog novinara Džejmsa Folija obezglavio državljanin Velike Britanije Abdel-Madžid Abdel Bari, bivši reper, haker poznat po vrbovanju terorista.

Pripada trojci britanskih mudžahedina koja je sebi dala ime Beatles. FBI, MI5 i Skotland Jard – koji vode istragu – ipak dopuštaju mogućnost da je u ulozi Folijevog dželata bio neko od preostale dvojice jer svi imaju slične glasove, akcenat i visinu.

Smatraju ipak da je upravo Bari „Džon” koji je Foliju odsekao glavu. Ima 23 godine. Njegove rep-pesme emitovao je i britanski Radio 1.

Na zapadu Londona ima kuću vrednu milion funti, ali je i nju i sve ostalo napustio „zbog Alaha”. Potom se preko interneta hvalio svojim „borbenim podvizima”. U Tviteru je objavio sopstvenu fotografiju sa odsečenom glavom sirijskog vojnika u rukama.

Britnaski listovi The Sun i Daily Mail objavili su da se Brijev glas i način govora potpuno podudaraju sa onim što je i kako je rekao Folijev ubica.

On je vođa grupe Beatles čiji pripadnici sebe nazivaju i „Lavovi”.

Drugi član grupe je Abu Husein al-Britani čije je pravo ime Džunaid Husein. Rodom je iz Birmingema. Pre dve godine je dopao u zatvor zbog krađe ličnih podataka bivšeg premijera Tonija Blera, ali je bio pušten, posle čega je pobegao u Siriju. Smatra se Stručnjakom” za sajbernapade i banke.

Treći je – Abu Abdala al-Britani. MI5 smtra da i on može da bude „Džon”

Britanski i agenti FBI pretresaće ovih dana kuće i ofise nekih građana Velike Britanije koji se sumnjiče za povezanost sa „Lavovima”.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *