ЏЕВАД ГАЛИЈАШЕВИЋ „БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ“: Ево ко је организовао протесте „ПРАВДА ЗА ДАВИДА“

DŽEVAD GALIJAŠEVIĆ „BEZ DLAKE NA JEZIKU“: Evo ko je organizovao proteste „PRAVDA ZA DAVIDA“

4 januara 2019

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević tvrdi da su protesti grupe “Pravda za Davida” predstavljali klasičan primer instrumentalizacije i zloupotrebe jedne tragične smrti s ciljem nasilnog rušenja Republike Srpske.

U intervjuu za Insajder Galijašević, između ostalog, opravdava policijske akcije u Banjaluci i nasilno uklanjanjanje članova grupe “Pravda za Davida” sa Trga Krajine.

– Ono što su pripadnici MUP-a Republike Srpske uradili je najminimalnija primjena sile. To se skoro može nazvati odsustvom primjene sile i pokušajem đelovanja brojnošću, prisustvom i organizovanošću – kaže Galijašević.INSAJDER: Skoro kompletna javnost, ne samo u Republici Srpskoj i BiH već u cijelom regionu, sa strepnjom je pratila nemile scene koje su se prethodnih dana odvijale u najvećem gradu Srpske. Kakvo je vaše mišljenje o protestima grupe “Pravda za Davida“ i akcijama koje je policija preduzela na razbijanju tih protesta.

GALIJAŠEVIĆ: Svjedočimo pokušaju rušenja Republike Srpske koji se sinhronizovano provodi iz Sarajeva i pojedinih zapadnih centara. Zahtjevi i mjere koje su preduzele političke stranke u Sarajevu kako se ne bi formirala vlast na nivou BiH i nelegalno produžio mandat sadašnjem sastavu Savjetu ministara, kao i svim bezbjednosnim agencijama na nivou BiH, predstavljaju dio te akcije.

INSAJDER: Da li je policija Republike Srpske morala da silom uklanja demonstrante i simbole grupe “Pravda za Davida“ sa Trga Krajine?

GALIJAŠEVIĆ: Ogroman kapacitet sile na koji država ima pravo stoji u rukama MUP-a. Ništa od te sile policija nije koristila. Nisu korišteni vodeni topovi ni hemijska sredstva, policija nije upotrebljavala elektrošokove ni konjanike. Tu čak nije bila angažovana ni Specijalna jedinica policije, već je to rađeno sa nivoa Jedinice za podršku koja pripada Policijskoj upravi Banjaluka. Policija je primjenila minimalnu silu kako bi prekinula nešto što je svaka država dužna da radi u odbrani od pokušaja svog rušenja. MUP Republike Srpske je apsolutno profesionalno reagovao. Pogledajte kako to radi francuska policija sa “žutim prslucima“ ili kako to rade Holanđani i drugi zapadnjaci s licima koja ugrožavaju bezbjednost.

INSAJDER: Na osnovu čega tvrdite da su protesti građana koji traže hapšenje i procesuiranje odgovornih za smrt dvadesetjednogodišnjeg studenta pokušaj “rušenja države“?

GALIJAŠEVIĆ: Kad uzmete u obzir događaje u Beogradu, način na koji se Kosovo odvaja od Srbije, način na koji uvodi takse od 100 odsto, formira svoju vojsku, način na koji uklanja granice sa Albanijom, način na koji demonstranti u Beogradu traže smjenu ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića, jasno je da su ove akcije sinhronizovane s onima u Banjaluci i da predstavljaju više od obojene revolucije. Ovđe se radi o geopolitičkom projektu. On podrazumijeva destabilizaciju srpskog etničkog i političkog prostora, rušenje i slabljenje srpskih država na Balkanu. To se radi složenim obavještajnim operacijama.

INSAJDER: Kakve veze ubistvo Davida Dragičevića ima s tim?

GALIJAŠEVIĆ: Tako što je ovđe iskorištena situacija oko tragične smrti jednog đečaka koji je na ulici živio i na ulici stradao. Iskorištena je da se sruši Republika Srpska, pa čak da se taj virus prenese i dalje na Srbiju. Ovo što se desilo u Banjaluci predstavlja neviđenu sramotu. Jedan srednjoevropski gradi doveden je u mrak obavještajnog ludila kome je alibi nerad tužilaštva i pravosuđa.

INSAJDER: Koliko su za to “ludilo“ krive nadležne institucije koje devet mjeseci nisu u stanju da otkriju počinioce zločina koji je potresao Banjaluku?

GALIJAŠEVIĆ: Ne može se od gradskih vlasti, predsjednika Republike Srpske, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH niti od Vlade Republike Srpske tražiti da se problem riješi. Problem je u rukama pravosuđa. Već hiljadu puta je ponovoljen stav da je to pravosuđe reformisano na zapadni način i da je od Zapada kontrolisano. Sudije i tužioci se biraju u Sarajevu, pa čak i ovi što sjede u Banjaluci. Objektivno, ovakvo pravosuđe predstavlja najveći problem. Pokušaji da se taj evidentan problem prenese na političku priču, da se koriste engleski poltroni u političkim strankama koji će proteste učiniti nasilnim, to je već polje krivične odgovornosti. To je otvoreni pokušaj rušenja države. Tu se ne ruši samo jedna stranka, jedna vlast ili jedna institucija. Ovđe se ruši cijela država kojoj se pokušava oduzeti ustavno pravo na zaštitu silom kada je ugrožena. Šta bi se desilo da SNSD, BORS ili neka druga politička organizacija ili patriotska NVO sada organizuje svoje pristalice, da se naoružaju motkama i da dođe do sukoba? Organizatori tog haosa upravo žele miting na miting i sukob među Srbima kako bi srušili RS, ugrozili Srbiju i mir na Balkanu.

INSAJDER: Članovi i pristalice grupe “Pravda za Davida“ tvrde da postoje brojni dokazi da su u ubistvo Davida Dragičevića direktno umiješani pojedinici iz MUP-a i nekih drugih institucija, te da se zbog toga cijeli slučaj pokušava zataškati.

GALIJAŠEVIĆ: Zar bilo ko može da ima iluziju da u slučaju postojanja takvih dokaza, nekakvih podataka u rukama zapadnih službi ili OBA, koji su snimljeni satelitom ili na neki drugi način, da oni do sada ne bi bili objavljeni? Vjerujete li da bi neko skrivao takve podatke? Jasno je da je ovđe jedna tragična smrt samo poslužila kao povod za pokušaj rušenja države. Sličan primjer imali ste na sjeveru Afrike i režije tzv. arapskog proljeća. U Tunisu je za pijačnim štandom tada spaljen jedan trgovac, što je prvo dovelo do demonstracija, a zatim i do pada tuniške Vlade. Poslije toga je Egipat pao u ruke “muslimanske braće“, Libija je izgorjela u svom ratu, izbilo je krvoproliće u Siriji sa milionskim žrtvama. To se sada pokušava napraviti ovđe. Na jednoj porodičnoj tragediji koja se dogodila u pola četiri ujutro, kad niko nije dužan bilo koga da prati i čuva i koja je ostala nerasvijetljena, pokušava se napraviti haos i rušenje države.

INSAJDER: Kakva je vaša bezbjednosna prognoza za region u 2019. godini?

GALIJAŠEVIĆ: Najveće probleme će i dalje praviti Kosovo. To je prostor organizovanog kriminala, trgovine drogom, ljudima, ljudskim organima. Kosovo je dato u ruke terorističkoj OVK, a ono je istovremeno i baza NATO za destabilizaciju regiona. Kosovo će i 2019. predstavljati najveći bezbjednosni problem za Balkan, isto kao što će ukrajinska kriza predstavljati problem za cijelu Evropu. Što se tiče Republike Srpske, jasan politički stav o prirodi protesta i o destruktivnom đelovanju grupe “Pravda za Davida”, kao i o umiješanosti političkih faktora u taj protest dovodi institucije sistema u jednostavnu poziciju. Primjena zakona za sve mora biti jednaka. Oko primjene zakona nema kompromisa, ustupaka, nema fleksibilne ili selektivne primjene. Niko nije lišen odgovornosti pred zakonom. Tada će i ova kriza biti ugašena, kao i neki drugi pokušaji destabilizacije Republike Srpske u prošlosti. Sjetite se kad su prije nekoliko godina bile popaljene sve kantonalne institucije u Federaciji BiH. Sve je krenulo iz Tuzle, a završilo se u Zenici, Mostaru, Sarajevu. Takve situacije Zapad povremeno režira da bi BiH vraćao nazad i da bi i dalje stvarao klimu nestabilnosti. Oni time pravdaju sebe, a upravo su oni najveći neprijatelji stabilnosti BiH.

INSAJDER: Da li doprinos stabilnosti može da pruži formiranje nove vlasti na nivou BiH?

GALIJAŠEVIĆ: Ne može biti stabilna država sa SDA u vlasti. To je jedna antievropska stranka, vehabijsko-osmanlijskog opređeljenja sa jakim vezama u “muslimanskoj braći“. Oni ne mogu donijeti stabilnost ovoj zemlji.

(Insajder)

KOMENTARI39 komentara

 1. BLuka says:

  Joj Dževade poštujem te ali ne relativizuj nasilnu smrt Davida Dragičevića.

  • ANAANA says:

   BLuka, ne lupaj, majke ti! Onima, koji nisu stranački ostrašćeni, sve je jasno kao dan! Sve što je rekao Galijšević, čista ja istina!

  • Nebeska Srbija says:

   Iskoristili su oca od ovog dečaka da oslabe Rep.Srpsku,to je jedina istina..nešto mi pada napamet i da je dečko namerno ubijen jer mu je otac ratni veteran.

  • Velika Metla says:

   BLuka,ti li si ČedoMRE Jovanoviću,a? More.........,nosi se sa sve tim lipsalim narkosem!

  • Miraš says:

   Ovo se jeste pretvorilo u specijalni rat protiv Republike Srpske, a pritom važno je da pravosuđe je pod kontrolom Zapada. Samo je pitanje da li su ovo dva nezavisna događaja ili je u igri samo jedan dogadjaj. Ako je ubistvo Davora Dragičevića sasvim poseban tj. nezavistan događaj koji su zatim zloupotrebljava onda su to dva događaja. Međutim zasad ne znamo pouzdano ko i s kojim motivima je ubio tog momka, samo se barata sa sumnjama. Ako je i njegovo ubistvo naručeno sa ciljem destabilizacije i gušenja Srpske a ni to se ne može isključiti, onda je sve ovo jedan dogadjaj.

  • Miraš says:

   Uglavnom držimo da su nam mladi bistri, ali da li su bistri? Noć im postade glavni saveznik i još da bude gore pod okriljem noći kreću se kao usamljeni pojedinci. Posle takve "bistroće" vidimo i iz ovog primera kako nam svima sleduje zabrinutost i kuku lele, Zasad jedino to je sigurno.

   • Velika Metla says:

    Miraš,omladina naša je,uglavnom,pametna,ALI im nedostaje životno iskustvo koje se ne stiče pameću! I pošto je mladost uvek buntovna često obiju glavom o zid,pre nego steknu iskustvo! Mada,treba priznati,iskustvo se najbolje stiče i pamti kad se "kroz petu" probije do glave!

 2. Budi Bog s nama says:

  Eto, to će biti pravda za Davida, ali bez samog Davida. Dakle ne može biti pravde do pravde o samom carstvu Božijem, i svako od nas će primiti pravdu svoju po delima svojim. Pošteno? Ni po babu ni po stričevima, već po pravdi Boga jedinoga. (citat: Kosovski ciklus). Ali zaista jeste i zaista biće tako.

 3. Pastrovic says:

  Bravo Galijasevicu!

  • Sava says:

   Bravo za sta??? Dzevad je jedan od dodikovih placenika, on i analitika dva svijeta razlicita.Uglavnom za lovu sve radi, kad ga dodik sutne otici ce u Sarajevo da radi za Izetbegovica. Spinovanje u slucaju Davidove smrti na sve strane, mamini i tatini sinovi koji su ubili Davida sada se kriju iza institucija RS. Tako da je bilo ko ubijen od iste bande nasilnika i sinova vrhuske RS tako bi se krilo. Nego vodje RS se prepale one sake jadne od naroda pa izmisljaju razne prevrate, i strane ambasade. to samo moze da prodje kod nekog idiota i nikog vise. Da nije smijesno bilo bi zalosno.

   • MI35 says:

    Ciji sinovi? Ajde sad imenom i prezimenom da svi cuju kad vec znas. Kad si upucen i znas ko stoji iza ubistva reci. Nemoj sad u siframa kao Nostradamus, Baba Vanga i Biblija

    • Velika Metla says:

     MI35,nema on pojma.......,tako mu rekli da naškraba ovde!

   • Željko says:

    @Sava Supruga Dodikovog omiljenog "novinara" koji je šumarski tehničar iz Živinica pored Tuzle, Hrvata Mate Đakovića, Sanja inače Srpkinja iz Tuzle radi kao savjetnica Bakira Izetbegovića! Znači svi su oni isti bili na "mojoj" strani ili bili na "vašoj" strani, za lovu SVE rade!!

   • Velika Metla says:

    Sava,ajdeeeeeeeeee.............,stvarno? Šta li ti jedeš kad si tako bistar? Taj David je isto toliko bitan kao i ti,pa su BAŠ njega tako bitnoga hteli da ubiju! Eeee,ko takve kao ti i tebi slične ne poznaje skupo bi vas platio! Slušaj ti mentolu,za Rada Đukića nije bio problem da završi posao s ubicama svoje kćerke,ne dižući demonstracije,nego je kao muškarac(muškost je vama nepoznato stanje svesti)"odradio" posao! Toga narkosa su ubili isti oni koji finansiraju "baba" njegovog da kevće poi Republici Srbskoj,a kad osete da će im mrtav više koristiti ima i njega da "olade" Vama glupanima neće NIKADA biti jasno KO su "pirgavi"(mada mi se čini da ti i ne želiš da ti bude jasno)!

 4. petrovgrad says:

  Za kratki vremenski period sve će se obelodaniti. Nema savršenog zločina, razjasniće se ubistvo nesretnog Davida.Teoretski može da bude umešan neko iz policije, ali nije vlast umešana. Te priče, kao David došao do nekih podataka kao haker, kao otkrio neku tajnu pa su morali da ga uklone. To može samo na filmovima da se desi. Taj nesretnik je bio totalno van sveta, živeo na ulici i živeo sa fiks idejama, a sve ukazuje da je bio i zavisnik od droge.Deo protestanata naseda na takve priče, a organizatori i režiseri dobro znaju celu istinu i koji je njihov motiv i zadatak. Cilj je rušenje Republike SRPSKE. Prof. Galijašević je argumentovano objasnio.

 5. Vesko says:

  Ako otac zna istinu neka je iznese preko medija! Ako ne zna, onda neka ne izlazi na ulicu da je trazi nego neka ceka da institucije da se oglase u vezi istrage, i onda na vrsi uticaj u okvirima sistema kako se to radi u citavom svijetu!! U protivnom, on se izlaze optuzbama da iza njega stoje neprijatelji RS koji zele zloupotrebom njegove tragedije da destabilisu RS. Otac NEMA PRAVO na to, imam simpatije za njega na ljudskom nivou, ali ako on ugrozava slobodu i stabilnost RS ne zeleci da koristi institucije kako bi dosao do pravde, onda on pravi veliku gresku za koju nemam mnogo razumijevanja.

 6. Putnik namernik says:

  Devet meseci država kao ne može da nađe ubicu sina unesrećenih roditelja.Da ne bi još više dobijali negativne poene, država optužuje roditelje, podbunjuje medije, koji su maltene, zajedno sa svojim komentatorima, spremni da ih linčuju.Samo što ne tvrde da su oni ubili svoje dete.Ali zato sad tvrde da su pokušali državni udar.Mi u Srbiji imamo jednog takvog, koji obaranje vlasti vidi dok se naoblači, a njegovi sateliti u obliku nekih informera sve to preuveličaju i prosto satanizuju one koji u sve te fatamorgane ne veruju.Evo sad pročitah naslov ovog našeg brata po politici, M.Dodika:"Propao im državni udar, pa se razbežali da ne snose posledice".Mislio sam da je ovaj Baja bistra uma, ali eto i njemu se priviđaju tamo neki protestanti, koji hoće da mu izbiju fotelju ispod gu*ice.Ne vredi ti Galijaševiću da braniš policiju i da tvrdiš kako oni prosto poklanjaju cveće demonstrantima, kad smo videli da najviše tridesetak ljudi pali sveće na trgu ispred "Boske", a policija se zatrkuje, pa ko kojoti kad napadaju u čoporu i jednog po jednog hvataju, lomataju, vuknjaraju ga, stavljaju lisice i trpaju u kola, pa tako jedan nespretan policajac u svom obrušavanju na žrtvu, pade, raja ga opkoli i ko pomahnitali viču:"Ne diraj ga, ne diraj ga!!!", ali jedan mamlaz u prolazu ga šutnu i ode.Mamlaz je jer je šutnuo čoveka koji leži, bez obzira što je možda baš njega taj policajac lovio.A znamo kakvi su bili komentari, kako je rulja oborila policajca, pa ga tukla,...što uopšte nije tačno.Država inscenira i pravi isinuacije u stilu nekih uličara.Time samo pokazuje koliko je neozbiljna i koliko joj uopšte nije potreban nikakav udar, jer je udarena odavno npr svojom korupcijom lopovlukom, nestručnošću, nepotizmom, partijskom ideologijom,... Vi ste kao država dogurali dotle da nigde u opštinskim službama ne možete nikakav papir da dobijete a da činovniku, punog sebe i svoje eventualne protekle borbe, ne date bar 10 maraka ili da se unizite toliko da odete i kupite mu doručak.Po nekoliko puta vas šalje po sat vremena "da prošetate", dok se ne setite zašto vas je izbacio napolje.Ako se setite, papir je gotov, ako se ne setite, podaci "moraju da idu u Banjaluku", pa za nekoliko dana da se pojavite i ako imadnete sreće, dobićete svoj papir.A kad stvarno neki podatak treba da se u Banjaluci unese u bazu podataka, e onda ćete se opet načekati.Znači ista stvar da li se posao obavlja u Šamcu, Trebinju, ..., Modriči, ili Banjaluci.Svaka tako izmaltretirana stranka bi vam poželela državni udar, odnosno da propadnete kao država, od koje ni "d" ne zaslužujete.Dalje, krenuo sam sa porodicom da obiđem familiju po Hrvatskoj, BiH, Srbiji pred ulazak Hrvatske u EU.Prešao sam razne carine 7 puta, ali osmi put kad kod Šamca ulazih iz Hrvatske u RS, na hrvatskoj strani mi i policija i carinik samo mahnuše rukom, na RS strani, policajci mahnuše rukom, a u kućici sa carinikom, on spava na stolu.Gde da se usudim da ga budim, pa da ga obrukam, već kao i do tada nastavih dalje.Kad se carinik probudi, pa kad iza sna dreknu:"Alo!!!Ku's poš'o?!Na trke formule jedan?!"Curiknem se tri metra, pružim isprave i ćutim.Nema veze što mogu da mu budem, ne otac, već deda, već me ganu što me tako psuje.Grdi li grdi i grdi, da bi mi na kraju rekao:"Ako ne voliš ovu državu, štos' onda doš'o?!Kad mi to reče, gledam ga, liči mi na Mladića, okruglo, nažuljano lice, rumen, zdrav, kao da je stigao sa teškog fizičkog seoskog rada, pa umoran, pa zaspao, pa nervozan i ja za njega tražim opravdanje, ali ga ne nalazim.Čitavo vreme ni reč ne progovaram, čak se trudim da i ne pocrvenim od besa i držim ispruženu ruku sa dokumentima, ali on to ne uzima, već čveketa ko neka zla žena.Kad je iscrpio svoj lajavi rečnik, ni ne pogleda dokumente, već manu rukom i reče:"Ajt!Dok se izvučeš sa tog mesta, moraš da izvodiš salto između nekih buradi, paleta, gomila šuta i đubreta, kao da je rat još u toku."Tu, tu na granici se vidi kakva je neka država, tu je ogledalo državnosti.Tu je slika i države i njezine skupštine, vlade i predsednika.Vidim da taj momak, zajedno sa svojom državom je daleko od države.Pisao sam i slao mail-ove svim institucijama koje su navedene na internetu, ali ništa od toga.Čak ni adrese nisu tačne.To me je još više ražalostilo u shvatanju RS kao države.Dalje, jednom prilazim Sarajevu, vidim na mostu policiju koja drži radar u rukama, strogo pazim na brzinu, ali kad ih prođoh, videše registraciju i stuštiše se kolima za mnom.Da ne duljim:On bazdi na alkohol, pa mu valjda treba još toga i traži pare onako đuture, bez priznanice, ili da čekam ponedeljak kad sudija dođe.Sateran u bezizlaznu situaciju, a ne mogu da mu dokažem da sam poštovao brzinu, ali ni on meni ne dokazuje da sam prekoračio, moradoh da mu dam 20 evra.I da li vi iz vlasti Republike srpske mislite da svi mi, koji tako loše prolazimo sa pljačkanjem onako "na suvo", na svakom koraku, bez zakona i lošim ophođenjem u RS, želimo da vi, kao država postojite?Ali je najgore što vi nastupate sa pozicija sile i vi sad od Dragičevića očekujete i tražite da viče:"Živio Dodik!Živio ministar policije!", a sin mu ubijen i sumnja na režim?Zar mislite da će vam iko drugi, osim vaših botova, verovati kao je postojala opasnost po vlast od tridesetak smrznuti ljudi, koji pale sveće i koji samo žele da znaju ko je ubio Davida i ko je naredio? Pa, Bože moj, ako i neko vikne:"Dole Dodik",ili neko drugi.Svuda u svetu tako viču kad nisu zadovolji sa aktualnom vlašću.I ovi ljudi imaju pravo da budu nezadovoljni sa vama, ali vi se izgleda ljutite što vas neko ne voli i trudite se da ga na silu naterate da vas voli i obožava.I naravno, vi ste prepuni reči za objašnjavanje opasnosti po vas, a rezultata o ubistvu dečaka nema.Puni ste reči za svašta, a privreda, kao i u Srbiji što se godinama ne zna ko ubi pevačicu Marjanović, a predsednik pre dve godine reče da će u ponedeljak(dok se izbori završe u nedelju, pa da ne bude predizborna kampanja!) da saopšti ime ubice.Nema ga ni do sada, kao i kod vas.Elem, izgleda da na vlasti imamo ista ... Potroših ovoliko vreme ne da bih izazivao državni udar, ni tamo, ni amo, već da bih vam rekao istinu, ako vam je potrebna i što volim RS, a ne mrzim je, kao što mi saopšti mudri carinik na šamačkom prelazu.

  • Sava says:

   Dole kapa majstore za tekst Svaka cast

  • Za putnika nenamernika says:

   Da nisam bio u BL tih dana mozda bi ti i poverovao.Ovako nazalost potrosih svojih tri dragocene minute citajuci tvoj neistinit komentar,bar sto se tice desavanja na trgu u BL.Sve znate kao Davor,ali ne govorite.Pretite,kunete i pljujete,ono jedino sto vam je ostalo za odbranu,to bi vi da pobijete.Boravio sam ja tih dana ispred robne kuce "Boska"i pomno promatrao kako se Suzana dere na policiju,kako ih kune da i oni dozive njenu sudbinu.Gledao sam je kako se setala od jednog do drugog policajca pitajuci ih imaju li oni decu,imaju li oni majke,nazivala ih je redom ubicama i Dodikovim i Lukacevim kriminalcima,jebala im je svima majku redom,provocirajuci ih da je uhapse,a oni su stajali nemi i ukoceni,znajuci ciji pasos poseduje,ali kako nas narod kaze ,mozes kako hoces,ali ne i dokle hoces.Sve su vam se fraze otrcale i izlizale.Sve sto vam je Srpsko smrdi,a sve okolo gde nema Srba vam mirise.Verovatno otud i tolika podrska iz Federacije,Hrvatske i Zapada.Stidite se porekla i zemlje koja vas odgoji,sramota da veca ne moze biti.Stidite se onih koji da bi vi postojali krv nevinu prolise.Ne zaboravi Gospod sve vidi i sve cuje,a nece ni zaboraviti.Kazes drzava ne moze da nadje ubice,da li si uopste procitao dio intervjua gosp.Galijasevica:"Ne može se od gradskih vlasti, predsjednika Republike Srpske, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH niti od Vlade Republike Srpske tražiti da se problem riješi. Problem je u rukama pravosuđa. Već hiljadu puta je ponovoljen stav da je to pravosuđe reformisano na zapadni način i da je od Zapada kontrolisano. Sudije i tužioci se biraju u Sarajevu, pa čak i ovi što sjede u Banjaluci. Objektivno, ovakvo pravosuđe predstavlja najveći problem. Pokušaji da se taj evidentan problem prenese na političku priču, da se koriste engleski poltroni u političkim strankama koji će proteste učiniti nasilnim, to je već polje krivične odgovornosti. To je otvoreni pokušaj rušenja države. Tu se ne ruši samo jedna stranka, jedna vlast ili jedna institucija. Ovđe se ruši cijela država kojoj se pokušava oduzeti ustavno pravo na zaštitu silom kada je ugrožena. Šta bi se desilo da SNSD, BORS ili neka druga politička organizacija ili patriotska NVO sada organizuje svoje pristalice, da se naoružaju motkama i da dođe do sukoba? Organizatori tog haosa upravo žele miting na miting i sukob među Srbima kako bi srušili RS, ugrozili Srbiju i mir na Balkanu."

  • Pastrovic says:

   Otkud ti tolika kolicina mrznje na Srpsku, pobro mili? Aferim!

   • Velika Metla says:

    Paštrović,to,antisrbstvo,njih ustaše,balijanere i montenegrine jedino i karakteriše kao narodne grupacije! Konstantno preko medija kevću,laju,ogovaraju,kao najgore sesoke prekoplotuše,inače isto to rade i njihovi mentori sa zapada protiv Rusije(u medijima konstantno laju i kevću na Rusiju,ali ni na pamet im ne pada da tu istu Rusiju i napadnu,kao pravi muškarci,koji imaju između nogu ono što bi svaki muškarac trebao imati,ali eto nemaju niti će ikada imati,pogotovo od kada su u Siriji dobili po njušci)umesto da sakupe jajca,ako ih imaju,i krenu da ostvare te svoje pretnje,lajanja,ogovaranja.........!

  • Petar says:

   Vidio sam još jednog mamlaza.Ti kobci oboriše jednog čoveka, a jedan priđe i, dok je ovaj ležao na betonu, raspali ga nogom u rebra.Taj šuter je bio policajac.Bez kite cvijeća u rukama.

  • odgovor says:

   Svaka cast

 7. PRVA LINIJA says:

  KAKAV SIN UNESRECENIH RODITELJA???!!! NIJE UBIJEN NAUCNIK ILI DOBITNIK VUKOVE NAGRADE... NIJE UBIJEN SPORTISTA, REPREZENTATIVAC ILI VRHUNSKI UMETNIK AKO JE UOPSTE IKO I UBIJEN... NIJE UBIJEN PORODICAN COVEK, OTAC TROJE ILI PETORO DECE, ,,UBIJEN" JE LOPOV, NARKOMAN, KRIMINALAC KOJI JE ZIVEO SA ONE STRANE ZAKONA A DA SU NJEGOVI RODITELJI OVOLIKO VREMENA I ENERGIJE ULOZILI U NJEGOVO VASPITANJE I OBRAZOVANJE DO OVOGA NEBI NI DOSLO... SVOJE PROPUSTE U VASPITANJU I OBRAZOVANJU PRAVDAJU NASILJEM DRZAVE... TREBALO JE DA GA UPUCA VLASNIK KUCE U KOJU JE UPAO DA JE OPLJACKA, AKO JE TO UOPSTE I JEDINA PLJACKA KOJU JE POCINIO... DA JE MENI UPAO U KUCU NASLI BI GA TU NA KUCNOM PRAGU A NE U NEKOJ JAMI ILI POTOKU... DETE RAZVEDENIH RODITELJA, DETE BEZ AUTORITETA U ZIVOTU, DETE BEZ VASPITANJA PREUZELA JE ULICA I LOSE DRUSTVO A OVO JE SAMO POSLEDICA I NORMALAN SLED DOGADJAJA... I JA SAM U 6 RAZREDU OSNOVNE SKOLE DOBIO DRUGA KOJI JE DETE RAZVEDENIH RODITELJA I KOME JE MAJKA KUPOVALA CIGARE UMESTO UZINE... NEMOZE SVAKO DA VOZI KOLA, SVIRA HARMONIKU ILI DOBIJE DOZVOLU ZA PISTOLJ... PO ISTOJ LOGICI NE MOZE NI SVAKO DA IMA DETE... DOK SE TO NE SHVATI I NE PRIHVATI HORDE NAPUSTENE, NEVASPITANE I OPASNE DECE LUTACE ULICAMA NASEG GRADA I DRZAVE A KAD IM SE NEKO BUDE SUPROTSTAVIO BRANECI PRITOM GOLI ZIVOT ILI SVOJU PORODICU DESICE SE STA???!!! UMESTO STO SETATE, PROTESTVUJETE ILI RUSITE SVOJU KUCU, DRZAVU, TU ENERGIJU USMERITE NA ... LAKO JE NAPRAVITI DETE A STA ONDA??? JA DA GA VASPITAVAM ILI HRANIM A RODITELJI CE DA SE SVETE JEDNO DRUGOM PREKO SVOG RODJENOG DETETA NE RAZMISLJAJUCI O POSLEDICAMA... PRAVDU JE DAVID DOBIO TAD KAD JE PROVALIO U TUDJI DOM I UGROZIO ZIVOTE UKUCANA... TO SU ZRTVE A NE ON... KAKO JE LAKO OKRENUTI SVE NAOPAKO KAD TO NEKOM ODGOVARA... KAD UDJE KES I STRANI INTERES... UHAPSITI I OCA I MAJKU ZA PRIMER DRUGIMA... UHAPSITI I OSUDITI USLOVNO NA DESET GODINA PA IH PUSTITI NA ULICU DA POKAZU SVOJU HRABROST... LAKO JE TUDJIM .....M GLOGINJE MLATITI...

  • Sava says:

   Ajde covjece pocni razmisljati glavom a ne televizorom. Covjece sto si god napisao je manipulacija drzavnih medija pritiv Davida i njegove familije. Jel ima te vi svoj stav ili stav kako ti drugi kazu preko drzavnih medija i drzavne televizije.

   • KRS says:

    ***REŽISERI PROJEKTA DRAGIČEVIĆ RAČUNAJU NA POLITIČKU NEPISMENOST SRBA U REPUBLICI SRPSKOJ I GRAĐANA BiH*** - Kada je ANTO NOBILO istupio u javnost riječima da je borba Davora Dragičevića prešla iz pravne i pravedničke u POLITIČKU SFERU, većini onih koji se imalo razumiju u povijest NGO PROJEKATA u BIH i “regionu” već je odavno bilo jasno da je to tako. Na stranu luđačka, zadivljujuća upornost Davidovog oca, gotovo $AVRŠENOG ZA ULOGU 'KORI$NOG IDIOTA' KOJA MU JE DODIJELJENA, na stranu i iskrena upornost svih onih koje je uvjerio da stajanjem s njim u redu grade 'novi sistem', pa se borba za pravdom pretvorila u široki front, širokih zahtjeva, no jučerašnji DODIKOV istup u kojem poziva da se SKUPA KRENE NA TUŽILAŠTVO, ako nije otvorio oči tisućama fanova Davora Dragičevića neće niti jedan. VLAST u SVAKOM DRUŠTVU se sastoji naime od IZVRŠNE, ZAKONODAVNE i SUDSKE VLASTI. ZAKONODAVNU vlast čini PARLAMENT, IZVRŠNU vlast VLADA i PREDSJEDNIK, a SUDSKU – TUŽITELJSTVO i SUDOVI. NEFORMALNI STUP VLASTI USTVARI JE ONA MEDIJ$KA. Nju nadziru NEVLADINE NGO UDRUGE. I, naravno 'NAJDRAŽA' nam (U$A) AMBA$ADA. ONA JE GLAVNI $TUP VLASTI KOJI U$MJERAVA SVE DRU$TVENE TOKOVE U BIH. Ona nadzire naše EMOCIJE, ona nas uvjerava koja naša suza je 'pacifistička', a koja 'fašistička'. TUŽITELJSTVO i SUDOVI mogu privoditi ljude iz IZVRŠNE i ZAKONODAVNE vlasti. Dodik može biti priveden i utamničen od strane SUDSKE VLASTI u RS-u. ONA DAJE NALOGE. Ona je dala nalog i za UKLANJANJE PROSVJEDNIKA SA BANJALUČKOG TRGA od prije neki dan. POLICIJA bez NALOGA SUDSKE VLASTI ne smije uklanjati prosvjednike. TUŽITELJSTVO JE DUŽNO SPROVESTI ISTRAGU I PODIGNUTI OPTUŽNICU. TO NE ČINI NITI PARLAMENT R. SRPSKE, niti VLADA RS-a, NITI GRADONAČELNIK BANJALUKE. ZAŠTO ONDA STRELICE DAVORA DRAGIČEVIĆA I PzD IDU PREMA IZVRŠNOJ I ZAKONODAVNOJ VLASTI, A NE DOTIČU SE ZGRADE TUŽITELJSTVA? ZAŠTO SLUČAJ UMJESTO NAPADA NA ORGANE KOJI NE RADE SVOJ POSAO ZAVRŠAVA NA POLITIČKIM PRIJETNJAMA DODIKU? I kako to da sve s MAKSIMALNOM MEDIJSKOM DOZOM PRATI POLITIČKO SARAJEVO? Isto ono SARAJEVO koje i dan danas krije jedno mistično ubojstvo. Točnije, više njih. Slučajevi su to ubojstava koji nisu zanimljivi Režiserima. Jer vlast u Sarajevu, još može poslužiti. No, zamislimo suprugu Joze Leutara, kako mjesecima stoji u Sarajevu, na kiši, u projektu Pravda za Jozu, kako ima potporu svih medija i ambasada, i kako prijeti SDA-u, kako Bakira naziva ubojicom,kako blokira grad, kako je hit na svim sarajevskim TV kućama, kako uz nju stoje tisuće, i kako se svaki pokušaj uvođenja reda u Sarajevu, na prostoru gđe stoje tisuće, smatra obračunom režima. Možemo li uopće zamisliti takvo Sarajevo? Ne, Sarajevo kojeg plaćamo kao i Tužiteljstvo u njemu, optužilo je suvozača Joze Leutara, da je sam sebi podmetnuo bombu. Isto je to Tužiteljstvo koje u Banja luci Davor ne napada. Paralela toj sarajevskoj bizarnosti od optužnice suvozaču koji je sebi sam stavio bombu, u Banja Luci bila bi da režim Milorada Dodika optuži Davora da je ubio Davida. Ta bizarnost se nama u Federaciji već dogodila. Mi živimo daleko mračniji entitet. U Srpskoj se to ne može dogoditi. Ako prosječnog fana Davora Dragičevića u Federaciji BIH i šire upitaš o čemu se tu radi ovako će ti reći: Dodik je sigurno ubio Davida, Dodik ili netko oko njega, i sada Dodik čini sve da se ne otkrije Davidov ubojica, i zataškava to. Ako ga pitaš koji bi bio Dodikov motiv da ubije Davida, samo će ti reći kratko: Ne treba njemu motiv, on je zlo, Dodik je režim. Sad smo se vratili do ključnog četvrtog stupa vlasti. Medija. Mediji u FBIH su uvjerili građane da je Dodik čovjek koji jede tuđu đecu, i on to, prema njima, čini čisto iz dosade. Uzmimo da je prosječan FBH građanin u pravu oko Dodikove malicioznosti i ubilačkog nagona. Iako nije. Al recimo da jest. Prosječan NGO mahač NGO zastava dakle pojma nema da je Tužiteljstvo u BIH odavno pod kontrolom Najdraže ambasade, i međunarodnih struktura, i da ne postoji taj Dodik, koji bi spriječio Najdražu Ambasadu da ga privede, optuži i osudi, da oni imaju ikakve materijalne osnove za to. Najdraža Ambasada, optužila bi i osudila Dodika i za daleko manje stvari, kamo li ne za zataškavanje istrage o ubojstvu. Vrlo rado bi mu oduzeli politička prava i makli ga sa scene da im da sudskog povoda za to. Što je onda cilj strancima s projektom Davor Dragičević? NGO projekt "Davor Dragičević", međunarodni je projekt rušenja Milorada Dodika. On služi za sotonizaciju režima, i koristit će se još jako dugo. Zato ubojica i ne smije biti pronađen. Jer NGO naručiteljima treba ogorčeni otac. I nepronađeni ubojica. Ne treba im Davor koji je doživio pravdu. Treba im Davor koji uporno traži pravdu. NGO naručitelj, i Tužiteljstvo u RS-u pričaju istim jezikom. Naručitelj okom, Tužiteljstvo skokom. I u stalnom su kontaktu. Koordiniraju se. Zato Davor Dragičević ne napada Tužiteljstvo u RS-u i ne gađa njihovu zgradu jajima. Zgrada Tužiteljstva ne gori, iako je morala. Zašto? Zato što je Naručitelj tako rekao. A mi? Što smo to mi? Hrpa naivnih budala, iz sva tri naroda, s kojima se igraju, možda i spremaju za novi rat. Živimo u društvu u kojem strane sile naše političare ucjenjuju i prijete im, dok je zapravo leglo korupcije u samim njima. Netko je zaboravio pravni skandal desetljeća u BIH, zaboravili smo da je čovjek iz US ambasade, nudio zaustavljanje optužnice, optuženome za ratni zločin u zamjenu za osobnu korist? Svi smo glupi? Svi smo samo NGO masa? Nismo. Neki od nas znaju da je BIH jedina država na svijetu u kojoj sudstvo i Tužiteljstvo nisu pod kontrolom Parlamenta i izvršne vlasti nego je OHR osmislio hibrid koji sam sebe imenuje i postavlja, i jedino odgovara Njima. Što ćemo na kraju s ubojicom Davida Dragičevića? Ne postoji sretniji i zaštićeniji ubojica od njega. On je prilično uvjeren, ma tko god on bio, da je cilj Naručitelja, da se projekt Davor, što više odulji, a Davidov ubojica možda nikada i ne pronađe.

    • Zarko Mrdalj says:

     Dodik je Rekao da ce Uvesti Titinu Ruku da Bije Srbe Srbi su Lud Narod KUmunisticka Ruka Vlada Opet Nad Srbskim Narodom Srbi su pod Terorom 100 godina na Balkanu Srbska Nacija Niti ima Drzavu ni Vladovinu U Srbiji

  • Mime Nikolic says:

   Bravo za ovaj sjajan i analitički odgovor.

 8. Pravnik says:

  KRS, svaka čast za komentar. Niko nije toliko lud da ne žali tragično nastradalog momka, ali ponašanje njegov oca je očigledno dirigovano od strane onih kojima smeta Milorad Dodik i policija Republike Srpske. Onaj ko prati političke prilike u Republici Srpskoj ne može ostati slep na političku hajku na Milorada Dodika, ne samo od centara moći u Sarajevu, već i njegovih političkih protivnika, pre svega Branislava Borenovića, Adama Šukala i Stanivukovića (ne znam mu ime). Nije li opozicija organizovala proteste protiv vlasti Republike Srpske u Banja Luci daleko pre izbora, a najostrašćeniji opozicionar na tom protestu bio je Adam Šukalo, tada predsednik SNS? Ne vodi li neprekidni medijski napad na Milorada Dodika BN televizija, čiji su redovni gosti opozicioni lideri? Nije li se podigla hajka na vlast Republike Srpske zbog nabavke naoružanja za policiju? Neko bi bio zadovoljan da policija od naoružanja ima samo motku, a biće verovatnije da je njihova želja da policije u tom entitetu uopšte nema. Kakav motiv za ubistvo Davida Dragičevića ima Milorad Dodik, ministar policije Lukač, ili direktor policije Ćulum? Nikakav! Pobogu, zar nisu osumnjičili za to ubistvo i sina ministra Lukača koji ima samo 12 godina? Zar bi Lukač pustio svoje dvanaestogodišnje dete da luta ulicama Banja Luke u tri sata posle ponoći? Kakve je samo izjave davao otac nastradalog mladića? Nije li već prvih dana protesta govorio:"Izbora neće biti"? Nekom je očigledno bilo jasno da će Milorad Dodik osvojiti vlast, pa je nastojao da se izbori ne održe i za to zloupotrebio oca nastradalog mladića. Zašto se ni do danas nije formirala vlast na nivou BiH? Zbog nastojanja da na vlasti ostanu oni koji su je i do sad vršili. Gledao sam video snimak ponašanje one žene (verovatno bivše supruge Dragičevića) i divim se strpljenju policajaca kojima je ispred nosa mahala slikom sina, preteći im. Nije li pretnje Dodiku, Lukaču i Ćulumu upućivao i sam Dragičević? Nije li od međunarodnog tima advokata ostao samo jedan, dok su svi ostali napustili taj tim. Koliko sam pratio njihove izjave svi oni podržavaju nalaze veštaka, koji potvrđuju da mnogo čega što je izneo Davor Dragičević nije tačno. Nije ubistvo nesretnog mladića jedino nerasvetljeno ubistvo. Nekad se ubica pronađe, strpljivim radom policije i tužilaštva, posle više godina.

 9. Putnik namernik says:

  Osude mojeg komentara neću ni da čitam do kraja, jer vidim da svima nedostaje jedan dobar logički sklop, a umesto njega je primitivni komad saća sastavljenog od uhlebljenja kod režima na bilo koji način i mislite da je partriotizam kad vičete:"Živeo Dodik!Živela RS!i vi ste površili posao. Eto, tu REPUBLIKU SRPSKU volim više od vas, ali me srce boli kad vidim da su gluposti iznad pameti i te gluposti niti volim, niti mogu da poštujem.Svi vi vidite da oko Davidove smrti nešto smrdi.I to iz vrha vlasti.Ali vi imate svoj stil razmišljanja i tu vam ni Gospod Bog ne može pomoći.Diplome ste kupili, lajavi rečnik vam je prebogat, odabrana partija vas štiti i baš vas briga za sve druge koji drugačije misle, a uz to su još i normalni.E, ti koji normalno rasuđuju, a uz to su svoje diplome žuljevito zaslužili, a i nisu u vašoj stranci, vama najviše smetaju.

  • Velika Metla says:

   Nema veće budale od takve školovane budale! Ajd sad tornjaj se odakle si se i izmilio!

   • Stojanka says:

    Ti si jednouman, nepismen, primitivan i nevaspitan(htjedoh reći čovjek).

    • Velika Metla says:

     Stojanka,zabole me vršnjak šta si ti htJela "reći",valjda napisati! A sve šta ti meni "rekneš"..........,ne rekao mi čovek!

     • Stojanka says:

      I gluplji od svog vršnjaka.

      • odgovor says:

       odgovor

 10. Sasa S says:

  Ocigledno je da iza ove tragicne smrti stoje i strane agenture sinhronizovane tako da se uruse institucije Republike Srpske....Neverovatno kako je sve to dobro organizovano ...filharmonija svira pod dirigentskom palicom zapada tako dobro da me ne bi cudilo da strane sluzbe stvarno na kraju ubiju i oca pokojnog Davida kao konacni obracun sa vrhom vlasti i policije RS.

 11. Mime Nikolic says:

  Osuđujući ubistvo mladića ipak racionalno sagledavajući ponašanje Davidovog oca, sve sam bliži mišljenju svoje supruge koja primeti: "Ovaj čovek nije normalan i ponaša se kao duševni bolesnik" Poslednji video koji je plasirao umotan u neki jastuk, meni je dokaz da je moja dobra supruga, sasvim u pravu.

 12. Mime Nikolic says:

  ŠTA BI??? Odjednom više nije važno doći do pravde za Davida. "Ožalošćeni" otac pobeže u Sarajevo i gle čuda, "slučajno" se susrete sa zapadnim diplomatama i najednom izgubi onaj ožalošćeni potencijal, kojim je toliko paradirao Banja Lukom. Svako da je tragična smrt mladog čoveka, uprkos neospornoj činjenici da ga je ulica oblikovala u personu ne baš sjajne prošlosti. Ostavimo to po strani, ali ČUDI gledanje kroz prste uređenog i "moralnog" Zapada, koji podrža šarlatansko i teatralno ponašanje "ožalošćenog" oca, koji svoj bol usmeri ka pokušaju destabilizacije Republike Srpske. Daleko od toga da treba zatvarati oči pred nekim slabostima vlasti RS-a, ali navodno opravdano veliko nezadovoljstvo protestujuće mase, najednom splasnu i nestade kao mehurić sapunice. Beg Davidivog oca, susret sa Zapadnim diplomatama u Sarajevu, više nego očigledno ukazuje i poslednjim skepticima, da je tragična smrt mladog čoveka i sva ta halabuka koja se digla, zapravo bila maska i zloupotreba, sa ciljem da se destabilizuje RS i da se ukloni neposlušni i nekooperativni Dodik, koji javno govori nepobitnu istinu, da je današnja država Bosna, zapravo BOLESNIK, čiji se život održava uz Zapadne aparate za veštačko održavanje života. Dakle, čitav tragičan slučaj je iskorišćen ne za dostizanje pravde, već je bila čista MANIPULACIJA, sa sasvim drugim motivima. Danas je to više nego OČIGLEDNO i dobro je što manipulacija nije PROŠLA !!!

 13. Neka svako radi svoj posao says:

  Još pre 60 godina me nervirao rečnik političkih ulizica i šupljoglavaca, koji nisu mislili svojom glavom, već, ko papagaji, ponavljali ono što izrekne predsednik opštine, ili omladine, ili opštinskog komiteta.I zamislite koliko sam sad, posle šest decenija razočaran, kad vidim da Bosna u tom pogledu nije odmakla više od 2%? A stvar je toliko jednostavna da prostija ne može da bude: 1)Je li dečak ubijen?(A pošto je direktor instituta za patologiju lažirao rezultat obdukcije, znači da jeste ubijen)2)Gde je zadnji put viđen? - u policiji 3)Zašto policija za devet meseci nije našla ubicu?Samo da policija uradi svoj posao i mirna Banja Luka i RS.Svako drugo laprdanje je suvišno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *