ЏЕВАД ГАЛИЈАШЕВИЋ „БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ“: Ево ко је организовао протесте „ПРАВДА ЗА ДАВИДА“

ЏЕВАД ГАЛИЈАШЕВИЋ „БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ“: Ево ко је организовао протесте „ПРАВДА ЗА ДАВИДА“

4 јануара 2019

Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић тврди да су протести групе “Правда за Давида” представљали класичан пример инструментализације и злоупотребе једне трагичне смрти с циљем насилног рушења Републике Српске.

У интервјуу за Инсајдер Галијашевић, између осталог, оправдава полицијске акције у Бањалуци и насилно уклањањање чланова групе “Правда за Давида” са Трга Kрајине.

– Оно што су припадници МУП-а Републике Српске урадили је најминималнија примјена силе. То се скоро може назвати одсуством примјене силе и покушајем ђеловања бројношћу, присуством и организованошћу – каже Галијашевић.ИНСАЈДЕР: Скоро комплетна јавност, не само у Републици Српској и БиХ већ у цијелом региону, са стрепњом је пратила немиле сцене које су се претходних дана одвијале у највећем граду Српске. Kакво је ваше мишљење о протестима групе “Правда за Давида“ и акцијама које је полиција предузела на разбијању тих протеста.

ГАЛИЈАШЕВИЋ: Свједочимо покушају рушења Републике Српске који се синхронизовано проводи из Сарајева и појединих западних центара. Захтјеви и мјере које су предузеле политичке странке у Сарајеву како се не би формирала власт на нивоу БиХ и нелегално продужио мандат садашњем саставу Савјету министара, као и свим безбједносним агенцијама на нивоу БиХ, представљају дио те акције.

ИНСАЈДЕР: Да ли је полиција Републике Српске морала да силом уклања демонстранте и симболе групе “Правда за Давида“ са Трга Kрајине?

ГАЛИЈАШЕВИЋ: Огроман капацитет силе на који држава има право стоји у рукама МУП-а. Ништа од те силе полиција није користила. Нису кориштени водени топови ни хемијска средства, полиција није употребљавала електрошокове ни коњанике. Ту чак није била ангажована ни Специјална јединица полиције, већ је то рађено са нивоа Јединице за подршку која припада Полицијској управи Бањалука. Полиција је примјенила минималну силу како би прекинула нешто што је свака држава дужна да ради у одбрани од покушаја свог рушења. МУП Републике Српске је апсолутно професионално реаговао. Погледајте како то ради француска полиција са “жутим прслуцима“ или како то раде Холанђани и други западњаци с лицима која угрожавају безбједност.

ИНСАЈДЕР: На основу чега тврдите да су протести грађана који траже хапшење и процесуирање одговорних за смрт двадесетједногодишњег студента покушај “рушења државе“?

ГАЛИЈАШЕВИЋ: Kад узмете у обзир догађаје у Београду, начин на који се Kосово одваја од Србије, начин на који уводи таксе од 100 одсто, формира своју војску, начин на који уклања границе са Албанијом, начин на који демонстранти у Београду траже смјену министра унутрашњих послова Србије Небојше Стефановића, јасно је да су ове акције синхронизоване с онима у Бањалуци и да представљају више од обојене револуције. Овђе се ради о геополитичком пројекту. Он подразумијева дестабилизацију српског етничког и политичког простора, рушење и слабљење српских држава на Балкану. То се ради сложеним обавјештајним операцијама.

ИНСАЈДЕР: Kакве везе убиство Давида Драгичевића има с тим?

ГАЛИЈАШЕВИЋ: Тако што је овђе искориштена ситуација око трагичне смрти једног ђечака који је на улици живио и на улици страдао. Искориштена је да се сруши Република Српска, па чак да се тај вирус пренесе и даље на Србију. Ово што се десило у Бањалуци представља невиђену срамоту. Један средњоевропски гради доведен је у мрак обавјештајног лудила коме је алиби нерад тужилаштва и правосуђа.

ИНСАЈДЕР: Kолико су за то “лудило“ криве надлежне институције које девет мјесеци нису у стању да открију починиоце злочина који је потресао Бањалуку?

ГАЛИЈАШЕВИЋ: Не може се од градских власти, предсједника Републике Српске, предсједавајућег Предсједништва БиХ нити од Владе Републике Српске тражити да се проблем ријеши. Проблем је у рукама правосуђа. Већ хиљаду пута је поновољен став да је то правосуђе реформисано на западни начин и да је од Запада контролисано. Судије и тужиоци се бирају у Сарајеву, па чак и ови што сједе у Бањалуци. Објективно, овакво правосуђе представља највећи проблем. Покушаји да се тај евидентан проблем пренесе на политичку причу, да се користе енглески полтрони у политичким странкама који ће протесте учинити насилним, то је већ поље кривичне одговорности. То је отворени покушај рушења државе. Ту се не руши само једна странка, једна власт или једна институција. Овђе се руши цијела држава којој се покушава одузети уставно право на заштиту силом када је угрожена. Шта би се десило да СНСД, БОРС или нека друга политичка организација или патриотска НВО сада организује своје присталице, да се наоружају моткама и да дође до сукоба? Организатори тог хаоса управо желе митинг на митинг и сукоб међу Србима како би срушили РС, угрозили Србију и мир на Балкану.

ИНСАЈДЕР: Чланови и присталице групе “Правда за Давида“ тврде да постоје бројни докази да су у убиство Давида Драгичевића директно умијешани појединици из МУП-а и неких других институција, те да се због тога цијели случај покушава заташкати.

ГАЛИЈАШЕВИЋ: Зар било ко може да има илузију да у случају постојања таквих доказа, некаквих података у рукама западних служби или ОБА, који су снимљени сателитом или на неки други начин, да они до сада не би били објављени? Вјерујете ли да би неко скривао такве податке? Јасно је да је овђе једна трагична смрт само послужила као повод за покушај рушења државе. Сличан примјер имали сте на сјеверу Африке и режије тзв. арапског прољећа. У Тунису је за пијачним штандом тада спаљен један трговац, што је прво довело до демонстрација, а затим и до пада тунишке Владе. Послије тога је Египат пао у руке “муслиманске браће“, Либија је изгорјела у свом рату, избило је крвопролиће у Сирији са милионским жртвама. То се сада покушава направити овђе. На једној породичној трагедији која се догодила у пола четири ујутро, кад нико није дужан било кога да прати и чува и која је остала нерасвијетљена, покушава се направити хаос и рушење државе.

ИНСАЈДЕР: Kаква је ваша безбједносна прогноза за регион у 2019. години?

ГАЛИЈАШЕВИЋ: Највеће проблеме ће и даље правити Kосово. То је простор организованог криминала, трговине дрогом, људима, људским органима. Kосово је дато у руке терористичкој ОВK, а оно је истовремено и база НАТО за дестабилизацију региона. Kосово ће и 2019. представљати највећи безбједносни проблем за Балкан, исто као што ће украјинска криза представљати проблем за цијелу Европу. Што се тиче Републике Српске, јасан политички став о природи протеста и о деструктивном ђеловању групе “Правда за Давида”, као и о умијешаности политичких фактора у тај протест доводи институције система у једноставну позицију. Примјена закона за све мора бити једнака. Око примјене закона нема компромиса, уступака, нема флексибилне или селективне примјене. Нико није лишен одговорности пред законом. Тада ће и ова криза бити угашена, као и неки други покушаји дестабилизације Републике Српске у прошлости. Сјетите се кад су прије неколико година биле попаљене све кантоналне институције у Федерацији БиХ. Све је кренуло из Тузле, а завршило се у Зеници, Мостару, Сарајеву. Такве ситуације Запад повремено режира да би БиХ враћао назад и да би и даље стварао климу нестабилности. Они тиме правдају себе, а управо су они највећи непријатељи стабилности БиХ.

ИНСАЈДЕР: Да ли допринос стабилности може да пружи формирање нове власти на нивоу БиХ?

ГАЛИЈАШЕВИЋ: Не може бити стабилна држава са СДА у власти. То је једна антиевропска странка, вехабијско-османлијског опређељења са јаким везама у “муслиманској браћи“. Они не могу донијети стабилност овој земљи.

(Инсајдер)

KOMENTARI39 коментара

 1. BLuka says:

  Joj Dževade poštujem te ali ne relativizuj nasilnu smrt Davida Dragičevića.

  • ANAANA says:

   BLuka, ne lupaj, majke ti! Onima, koji nisu stranački ostrašćeni, sve je jasno kao dan! Sve što je rekao Galijšević, čista ja istina!

  • Nebeska Srbija says:

   Iskoristili su oca od ovog dečaka da oslabe Rep.Srpsku,to je jedina istina..nešto mi pada napamet i da je dečko namerno ubijen jer mu je otac ratni veteran.

  • Velika Metla says:

   БЛука,ти ли си ЧедоМРЕ Јовановићу,а? Море.........,носи се са све тим липсалим наркосем!

  • Miraš says:

   Ovo se jeste pretvorilo u specijalni rat protiv Republike Srpske, a pritom važno je da pravosuđe je pod kontrolom Zapada. Samo je pitanje da li su ovo dva nezavisna događaja ili je u igri samo jedan dogadjaj. Ako je ubistvo Davora Dragičevića sasvim poseban tj. nezavistan događaj koji su zatim zloupotrebljava onda su to dva događaja. Međutim zasad ne znamo pouzdano ko i s kojim motivima je ubio tog momka, samo se barata sa sumnjama. Ako je i njegovo ubistvo naručeno sa ciljem destabilizacije i gušenja Srpske a ni to se ne može isključiti, onda je sve ovo jedan dogadjaj.

  • Miraš says:

   Uglavnom držimo da su nam mladi bistri, ali da li su bistri? Noć im postade glavni saveznik i još da bude gore pod okriljem noći kreću se kao usamljeni pojedinci. Posle takve "bistroće" vidimo i iz ovog primera kako nam svima sleduje zabrinutost i kuku lele, Zasad jedino to je sigurno.

   • Velika Metla says:

    Мираш,омладина наша је,углавном,паметна,АЛИ им недостаје животно искуство које се не стиче памећу! И пошто је младост увек бунтовна често обију главом о зид,пре него стекну искуство! Мада,треба признати,искуство се најбоље стиче и памти кад се "кроз пету" пробије до главе!

 2. Budi Bog s nama says:

  Eto, to će biti pravda za Davida, ali bez samog Davida. Dakle ne može biti pravde do pravde o samom carstvu Božijem, i svako od nas će primiti pravdu svoju po delima svojim. Pošteno? Ni po babu ni po stričevima, već po pravdi Boga jedinoga. (citat: Kosovski ciklus). Ali zaista jeste i zaista biće tako.

  • Sava says:

   Bravo za sta??? Dzevad je jedan od dodikovih placenika, on i analitika dva svijeta razlicita.Uglavnom za lovu sve radi, kad ga dodik sutne otici ce u Sarajevo da radi za Izetbegovica. Spinovanje u slucaju Davidove smrti na sve strane, mamini i tatini sinovi koji su ubili Davida sada se kriju iza institucija RS. Tako da je bilo ko ubijen od iste bande nasilnika i sinova vrhuske RS tako bi se krilo. Nego vodje RS se prepale one sake jadne od naroda pa izmisljaju razne prevrate, i strane ambasade. to samo moze da prodje kod nekog idiota i nikog vise. Da nije smijesno bilo bi zalosno.

   • MI35 says:

    Ciji sinovi? Ajde sad imenom i prezimenom da svi cuju kad vec znas. Kad si upucen i znas ko stoji iza ubistva reci. Nemoj sad u siframa kao Nostradamus, Baba Vanga i Biblija

    • Velika Metla says:

     МИ35,нема он појма.......,тако му рекли да нашкраба овде!

   • Željko says:

    @Sava Supruga Dodikovog omiljenog "novinara" koji je šumarski tehničar iz Živinica pored Tuzle, Hrvata Mate Đakovića, Sanja inače Srpkinja iz Tuzle radi kao savjetnica Bakira Izetbegovića! Znači svi su oni isti bili na "mojoj" strani ili bili na "vašoj" strani, za lovu SVE rade!!

   • Velika Metla says:

    Сава,ајдееееееееее.............,стварно? Шта ли ти једеш кад си тако бистар? Тај Давид је исто толико битан као и ти,па су БАШ њега тако битнога хтели да убију! Ееее,ко такве као ти и теби сличне не познаје скупо би вас платио! Слушај ти ментолу,за Рада Ђукића није био проблем да заврши посао с убицама своје кћерке,не дижући демонстрације,него је као мушкарац(мушкост је вама непознато стање свести)"одрадио" посао! Тога наркоса су убили исти они који финансирају "баба" његовог да кевће пои Републици Србској,а кад осете да ће им мртав више користити има и њега да "оладе" Вама глупанима неће НИКАДА бити јасно КО су "пиргави"(мада ми се чини да ти и не желиш да ти буде јасно)!

 3. petrovgrad says:

  Za kratki vremenski period sve će se obelodaniti. Nema savršenog zločina, razjasniće se ubistvo nesretnog Davida.Teoretski može da bude umešan neko iz policije, ali nije vlast umešana. Te priče, kao David došao do nekih podataka kao haker, kao otkrio neku tajnu pa su morali da ga uklone. To može samo na filmovima da se desi. Taj nesretnik je bio totalno van sveta, živeo na ulici i živeo sa fiks idejama, a sve ukazuje da je bio i zavisnik od droge.Deo protestanata naseda na takve priče, a organizatori i režiseri dobro znaju celu istinu i koji je njihov motiv i zadatak. Cilj je rušenje Republike SRPSKE. Prof. Galijašević je argumentovano objasnio.

 4. Vesko says:

  Ako otac zna istinu neka je iznese preko medija! Ako ne zna, onda neka ne izlazi na ulicu da je trazi nego neka ceka da institucije da se oglase u vezi istrage, i onda na vrsi uticaj u okvirima sistema kako se to radi u citavom svijetu!! U protivnom, on se izlaze optuzbama da iza njega stoje neprijatelji RS koji zele zloupotrebom njegove tragedije da destabilisu RS. Otac NEMA PRAVO na to, imam simpatije za njega na ljudskom nivou, ali ako on ugrozava slobodu i stabilnost RS ne zeleci da koristi institucije kako bi dosao do pravde, onda on pravi veliku gresku za koju nemam mnogo razumijevanja.

 5. Putnik namernik says:

  Devet meseci država kao ne može da nađe ubicu sina unesrećenih roditelja.Da ne bi još više dobijali negativne poene, država optužuje roditelje, podbunjuje medije, koji su maltene, zajedno sa svojim komentatorima, spremni da ih linčuju.Samo što ne tvrde da su oni ubili svoje dete.Ali zato sad tvrde da su pokušali državni udar.Mi u Srbiji imamo jednog takvog, koji obaranje vlasti vidi dok se naoblači, a njegovi sateliti u obliku nekih informera sve to preuveličaju i prosto satanizuju one koji u sve te fatamorgane ne veruju.Evo sad pročitah naslov ovog našeg brata po politici, M.Dodika:"Propao im državni udar, pa se razbežali da ne snose posledice".Mislio sam da je ovaj Baja bistra uma, ali eto i njemu se priviđaju tamo neki protestanti, koji hoće da mu izbiju fotelju ispod gu*ice.Ne vredi ti Galijaševiću da braniš policiju i da tvrdiš kako oni prosto poklanjaju cveće demonstrantima, kad smo videli da najviše tridesetak ljudi pali sveće na trgu ispred "Boske", a policija se zatrkuje, pa ko kojoti kad napadaju u čoporu i jednog po jednog hvataju, lomataju, vuknjaraju ga, stavljaju lisice i trpaju u kola, pa tako jedan nespretan policajac u svom obrušavanju na žrtvu, pade, raja ga opkoli i ko pomahnitali viču:"Ne diraj ga, ne diraj ga!!!", ali jedan mamlaz u prolazu ga šutnu i ode.Mamlaz je jer je šutnuo čoveka koji leži, bez obzira što je možda baš njega taj policajac lovio.A znamo kakvi su bili komentari, kako je rulja oborila policajca, pa ga tukla,...što uopšte nije tačno.Država inscenira i pravi isinuacije u stilu nekih uličara.Time samo pokazuje koliko je neozbiljna i koliko joj uopšte nije potreban nikakav udar, jer je udarena odavno npr svojom korupcijom lopovlukom, nestručnošću, nepotizmom, partijskom ideologijom,... Vi ste kao država dogurali dotle da nigde u opštinskim službama ne možete nikakav papir da dobijete a da činovniku, punog sebe i svoje eventualne protekle borbe, ne date bar 10 maraka ili da se unizite toliko da odete i kupite mu doručak.Po nekoliko puta vas šalje po sat vremena "da prošetate", dok se ne setite zašto vas je izbacio napolje.Ako se setite, papir je gotov, ako se ne setite, podaci "moraju da idu u Banjaluku", pa za nekoliko dana da se pojavite i ako imadnete sreće, dobićete svoj papir.A kad stvarno neki podatak treba da se u Banjaluci unese u bazu podataka, e onda ćete se opet načekati.Znači ista stvar da li se posao obavlja u Šamcu, Trebinju, ..., Modriči, ili Banjaluci.Svaka tako izmaltretirana stranka bi vam poželela državni udar, odnosno da propadnete kao država, od koje ni "d" ne zaslužujete.Dalje, krenuo sam sa porodicom da obiđem familiju po Hrvatskoj, BiH, Srbiji pred ulazak Hrvatske u EU.Prešao sam razne carine 7 puta, ali osmi put kad kod Šamca ulazih iz Hrvatske u RS, na hrvatskoj strani mi i policija i carinik samo mahnuše rukom, na RS strani, policajci mahnuše rukom, a u kućici sa carinikom, on spava na stolu.Gde da se usudim da ga budim, pa da ga obrukam, već kao i do tada nastavih dalje.Kad se carinik probudi, pa kad iza sna dreknu:"Alo!!!Ku's poš'o?!Na trke formule jedan?!"Curiknem se tri metra, pružim isprave i ćutim.Nema veze što mogu da mu budem, ne otac, već deda, već me ganu što me tako psuje.Grdi li grdi i grdi, da bi mi na kraju rekao:"Ako ne voliš ovu državu, štos' onda doš'o?!Kad mi to reče, gledam ga, liči mi na Mladića, okruglo, nažuljano lice, rumen, zdrav, kao da je stigao sa teškog fizičkog seoskog rada, pa umoran, pa zaspao, pa nervozan i ja za njega tražim opravdanje, ali ga ne nalazim.Čitavo vreme ni reč ne progovaram, čak se trudim da i ne pocrvenim od besa i držim ispruženu ruku sa dokumentima, ali on to ne uzima, već čveketa ko neka zla žena.Kad je iscrpio svoj lajavi rečnik, ni ne pogleda dokumente, već manu rukom i reče:"Ajt!Dok se izvučeš sa tog mesta, moraš da izvodiš salto između nekih buradi, paleta, gomila šuta i đubreta, kao da je rat još u toku."Tu, tu na granici se vidi kakva je neka država, tu je ogledalo državnosti.Tu je slika i države i njezine skupštine, vlade i predsednika.Vidim da taj momak, zajedno sa svojom državom je daleko od države.Pisao sam i slao mail-ove svim institucijama koje su navedene na internetu, ali ništa od toga.Čak ni adrese nisu tačne.To me je još više ražalostilo u shvatanju RS kao države.Dalje, jednom prilazim Sarajevu, vidim na mostu policiju koja drži radar u rukama, strogo pazim na brzinu, ali kad ih prođoh, videše registraciju i stuštiše se kolima za mnom.Da ne duljim:On bazdi na alkohol, pa mu valjda treba još toga i traži pare onako đuture, bez priznanice, ili da čekam ponedeljak kad sudija dođe.Sateran u bezizlaznu situaciju, a ne mogu da mu dokažem da sam poštovao brzinu, ali ni on meni ne dokazuje da sam prekoračio, moradoh da mu dam 20 evra.I da li vi iz vlasti Republike srpske mislite da svi mi, koji tako loše prolazimo sa pljačkanjem onako "na suvo", na svakom koraku, bez zakona i lošim ophođenjem u RS, želimo da vi, kao država postojite?Ali je najgore što vi nastupate sa pozicija sile i vi sad od Dragičevića očekujete i tražite da viče:"Živio Dodik!Živio ministar policije!", a sin mu ubijen i sumnja na režim?Zar mislite da će vam iko drugi, osim vaših botova, verovati kao je postojala opasnost po vlast od tridesetak smrznuti ljudi, koji pale sveće i koji samo žele da znaju ko je ubio Davida i ko je naredio? Pa, Bože moj, ako i neko vikne:"Dole Dodik",ili neko drugi.Svuda u svetu tako viču kad nisu zadovolji sa aktualnom vlašću.I ovi ljudi imaju pravo da budu nezadovoljni sa vama, ali vi se izgleda ljutite što vas neko ne voli i trudite se da ga na silu naterate da vas voli i obožava.I naravno, vi ste prepuni reči za objašnjavanje opasnosti po vas, a rezultata o ubistvu dečaka nema.Puni ste reči za svašta, a privreda, kao i u Srbiji što se godinama ne zna ko ubi pevačicu Marjanović, a predsednik pre dve godine reče da će u ponedeljak(dok se izbori završe u nedelju, pa da ne bude predizborna kampanja!) da saopšti ime ubice.Nema ga ni do sada, kao i kod vas.Elem, izgleda da na vlasti imamo ista ... Potroših ovoliko vreme ne da bih izazivao državni udar, ni tamo, ni amo, već da bih vam rekao istinu, ako vam je potrebna i što volim RS, a ne mrzim je, kao što mi saopšti mudri carinik na šamačkom prelazu.

  • Za putnika nenamernika says:

   Da nisam bio u BL tih dana mozda bi ti i poverovao.Ovako nazalost potrosih svojih tri dragocene minute citajuci tvoj neistinit komentar,bar sto se tice desavanja na trgu u BL.Sve znate kao Davor,ali ne govorite.Pretite,kunete i pljujete,ono jedino sto vam je ostalo za odbranu,to bi vi da pobijete.Boravio sam ja tih dana ispred robne kuce "Boska"i pomno promatrao kako se Suzana dere na policiju,kako ih kune da i oni dozive njenu sudbinu.Gledao sam je kako se setala od jednog do drugog policajca pitajuci ih imaju li oni decu,imaju li oni majke,nazivala ih je redom ubicama i Dodikovim i Lukacevim kriminalcima,jebala im je svima majku redom,provocirajuci ih da je uhapse,a oni su stajali nemi i ukoceni,znajuci ciji pasos poseduje,ali kako nas narod kaze ,mozes kako hoces,ali ne i dokle hoces.Sve su vam se fraze otrcale i izlizale.Sve sto vam je Srpsko smrdi,a sve okolo gde nema Srba vam mirise.Verovatno otud i tolika podrska iz Federacije,Hrvatske i Zapada.Stidite se porekla i zemlje koja vas odgoji,sramota da veca ne moze biti.Stidite se onih koji da bi vi postojali krv nevinu prolise.Ne zaboravi Gospod sve vidi i sve cuje,a nece ni zaboraviti.Kazes drzava ne moze da nadje ubice,da li si uopste procitao dio intervjua gosp.Galijasevica:"Ne može se od gradskih vlasti, predsjednika Republike Srpske, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH niti od Vlade Republike Srpske tražiti da se problem riješi. Problem je u rukama pravosuđa. Već hiljadu puta je ponovoljen stav da je to pravosuđe reformisano na zapadni način i da je od Zapada kontrolisano. Sudije i tužioci se biraju u Sarajevu, pa čak i ovi što sjede u Banjaluci. Objektivno, ovakvo pravosuđe predstavlja najveći problem. Pokušaji da se taj evidentan problem prenese na političku priču, da se koriste engleski poltroni u političkim strankama koji će proteste učiniti nasilnim, to je već polje krivične odgovornosti. To je otvoreni pokušaj rušenja države. Tu se ne ruši samo jedna stranka, jedna vlast ili jedna institucija. Ovđe se ruši cijela država kojoj se pokušava oduzeti ustavno pravo na zaštitu silom kada je ugrožena. Šta bi se desilo da SNSD, BORS ili neka druga politička organizacija ili patriotska NVO sada organizuje svoje pristalice, da se naoružaju motkama i da dođe do sukoba? Organizatori tog haosa upravo žele miting na miting i sukob među Srbima kako bi srušili RS, ugrozili Srbiju i mir na Balkanu."

  • Pastrovic says:

   Otkud ti tolika kolicina mrznje na Srpsku, pobro mili? Aferim!

   • Velika Metla says:

    Паштровић,то,антисрбство,њих усташе,балијанере и монтенегрине једино и карактерише као народне групације! Константно преко медија кевћу,лају,оговарају,као најгоре сесоке прекоплотуше,иначе исто то раде и њихови ментори са запада против Русије(у медијима константно лају и кевћу на Русију,али ни на памет им не пада да ту исту Русију и нападну,као прави мушкарци,који имају између ногу оно што би сваки мушкарац требао имати,али ето немају нити ће икада имати,поготово од када су у Сирији добили по њушци)уместо да сакупе јајца,ако их имају,и крену да остваре те своје претње,лајања,оговарања.........!

  • Petar says:

   Vidio sam još jednog mamlaza.Ti kobci oboriše jednog čoveka, a jedan priđe i, dok je ovaj ležao na betonu, raspali ga nogom u rebra.Taj šuter je bio policajac.Bez kite cvijeća u rukama.

 6. PRVA LINIJA says:

  KAKAV SIN UNESRECENIH RODITELJA???!!! NIJE UBIJEN NAUCNIK ILI DOBITNIK VUKOVE NAGRADE... NIJE UBIJEN SPORTISTA, REPREZENTATIVAC ILI VRHUNSKI UMETNIK AKO JE UOPSTE IKO I UBIJEN... NIJE UBIJEN PORODICAN COVEK, OTAC TROJE ILI PETORO DECE, ,,UBIJEN" JE LOPOV, NARKOMAN, KRIMINALAC KOJI JE ZIVEO SA ONE STRANE ZAKONA A DA SU NJEGOVI RODITELJI OVOLIKO VREMENA I ENERGIJE ULOZILI U NJEGOVO VASPITANJE I OBRAZOVANJE DO OVOGA NEBI NI DOSLO... SVOJE PROPUSTE U VASPITANJU I OBRAZOVANJU PRAVDAJU NASILJEM DRZAVE... TREBALO JE DA GA UPUCA VLASNIK KUCE U KOJU JE UPAO DA JE OPLJACKA, AKO JE TO UOPSTE I JEDINA PLJACKA KOJU JE POCINIO... DA JE MENI UPAO U KUCU NASLI BI GA TU NA KUCNOM PRAGU A NE U NEKOJ JAMI ILI POTOKU... DETE RAZVEDENIH RODITELJA, DETE BEZ AUTORITETA U ZIVOTU, DETE BEZ VASPITANJA PREUZELA JE ULICA I LOSE DRUSTVO A OVO JE SAMO POSLEDICA I NORMALAN SLED DOGADJAJA... I JA SAM U 6 RAZREDU OSNOVNE SKOLE DOBIO DRUGA KOJI JE DETE RAZVEDENIH RODITELJA I KOME JE MAJKA KUPOVALA CIGARE UMESTO UZINE... NEMOZE SVAKO DA VOZI KOLA, SVIRA HARMONIKU ILI DOBIJE DOZVOLU ZA PISTOLJ... PO ISTOJ LOGICI NE MOZE NI SVAKO DA IMA DETE... DOK SE TO NE SHVATI I NE PRIHVATI HORDE NAPUSTENE, NEVASPITANE I OPASNE DECE LUTACE ULICAMA NASEG GRADA I DRZAVE A KAD IM SE NEKO BUDE SUPROTSTAVIO BRANECI PRITOM GOLI ZIVOT ILI SVOJU PORODICU DESICE SE STA???!!! UMESTO STO SETATE, PROTESTVUJETE ILI RUSITE SVOJU KUCU, DRZAVU, TU ENERGIJU USMERITE NA ... LAKO JE NAPRAVITI DETE A STA ONDA??? JA DA GA VASPITAVAM ILI HRANIM A RODITELJI CE DA SE SVETE JEDNO DRUGOM PREKO SVOG RODJENOG DETETA NE RAZMISLJAJUCI O POSLEDICAMA... PRAVDU JE DAVID DOBIO TAD KAD JE PROVALIO U TUDJI DOM I UGROZIO ZIVOTE UKUCANA... TO SU ZRTVE A NE ON... KAKO JE LAKO OKRENUTI SVE NAOPAKO KAD TO NEKOM ODGOVARA... KAD UDJE KES I STRANI INTERES... UHAPSITI I OCA I MAJKU ZA PRIMER DRUGIMA... UHAPSITI I OSUDITI USLOVNO NA DESET GODINA PA IH PUSTITI NA ULICU DA POKAZU SVOJU HRABROST... LAKO JE TUDJIM .....M GLOGINJE MLATITI...

  • Sava says:

   Ajde covjece pocni razmisljati glavom a ne televizorom. Covjece sto si god napisao je manipulacija drzavnih medija pritiv Davida i njegove familije. Jel ima te vi svoj stav ili stav kako ti drugi kazu preko drzavnih medija i drzavne televizije.

   • KRS says:

    ***REŽISERI PROJEKTA DRAGIČEVIĆ RAČUNAJU NA POLITIČKU NEPISMENOST SRBA U REPUBLICI SRPSKOJ I GRAĐANA BiH*** - Kada je ANTO NOBILO istupio u javnost riječima da je borba Davora Dragičevića prešla iz pravne i pravedničke u POLITIČKU SFERU, većini onih koji se imalo razumiju u povijest NGO PROJEKATA u BIH i “regionu” već je odavno bilo jasno da je to tako. Na stranu luđačka, zadivljujuća upornost Davidovog oca, gotovo $AVRŠENOG ZA ULOGU 'KORI$NOG IDIOTA' KOJA MU JE DODIJELJENA, na stranu i iskrena upornost svih onih koje je uvjerio da stajanjem s njim u redu grade 'novi sistem', pa se borba za pravdom pretvorila u široki front, širokih zahtjeva, no jučerašnji DODIKOV istup u kojem poziva da se SKUPA KRENE NA TUŽILAŠTVO, ako nije otvorio oči tisućama fanova Davora Dragičevića neće niti jedan. VLAST u SVAKOM DRUŠTVU se sastoji naime od IZVRŠNE, ZAKONODAVNE i SUDSKE VLASTI. ZAKONODAVNU vlast čini PARLAMENT, IZVRŠNU vlast VLADA i PREDSJEDNIK, a SUDSKU – TUŽITELJSTVO i SUDOVI. NEFORMALNI STUP VLASTI USTVARI JE ONA MEDIJ$KA. Nju nadziru NEVLADINE NGO UDRUGE. I, naravno 'NAJDRAŽA' nam (U$A) AMBA$ADA. ONA JE GLAVNI $TUP VLASTI KOJI U$MJERAVA SVE DRU$TVENE TOKOVE U BIH. Ona nadzire naše EMOCIJE, ona nas uvjerava koja naša suza je 'pacifistička', a koja 'fašistička'. TUŽITELJSTVO i SUDOVI mogu privoditi ljude iz IZVRŠNE i ZAKONODAVNE vlasti. Dodik može biti priveden i utamničen od strane SUDSKE VLASTI u RS-u. ONA DAJE NALOGE. Ona je dala nalog i za UKLANJANJE PROSVJEDNIKA SA BANJALUČKOG TRGA od prije neki dan. POLICIJA bez NALOGA SUDSKE VLASTI ne smije uklanjati prosvjednike. TUŽITELJSTVO JE DUŽNO SPROVESTI ISTRAGU I PODIGNUTI OPTUŽNICU. TO NE ČINI NITI PARLAMENT R. SRPSKE, niti VLADA RS-a, NITI GRADONAČELNIK BANJALUKE. ZAŠTO ONDA STRELICE DAVORA DRAGIČEVIĆA I PzD IDU PREMA IZVRŠNOJ I ZAKONODAVNOJ VLASTI, A NE DOTIČU SE ZGRADE TUŽITELJSTVA? ZAŠTO SLUČAJ UMJESTO NAPADA NA ORGANE KOJI NE RADE SVOJ POSAO ZAVRŠAVA NA POLITIČKIM PRIJETNJAMA DODIKU? I kako to da sve s MAKSIMALNOM MEDIJSKOM DOZOM PRATI POLITIČKO SARAJEVO? Isto ono SARAJEVO koje i dan danas krije jedno mistično ubojstvo. Točnije, više njih. Slučajevi su to ubojstava koji nisu zanimljivi Režiserima. Jer vlast u Sarajevu, još može poslužiti. No, zamislimo suprugu Joze Leutara, kako mjesecima stoji u Sarajevu, na kiši, u projektu Pravda za Jozu, kako ima potporu svih medija i ambasada, i kako prijeti SDA-u, kako Bakira naziva ubojicom,kako blokira grad, kako je hit na svim sarajevskim TV kućama, kako uz nju stoje tisuće, i kako se svaki pokušaj uvođenja reda u Sarajevu, na prostoru gđe stoje tisuće, smatra obračunom režima. Možemo li uopće zamisliti takvo Sarajevo? Ne, Sarajevo kojeg plaćamo kao i Tužiteljstvo u njemu, optužilo je suvozača Joze Leutara, da je sam sebi podmetnuo bombu. Isto je to Tužiteljstvo koje u Banja luci Davor ne napada. Paralela toj sarajevskoj bizarnosti od optužnice suvozaču koji je sebi sam stavio bombu, u Banja Luci bila bi da režim Milorada Dodika optuži Davora da je ubio Davida. Ta bizarnost se nama u Federaciji već dogodila. Mi živimo daleko mračniji entitet. U Srpskoj se to ne može dogoditi. Ako prosječnog fana Davora Dragičevića u Federaciji BIH i šire upitaš o čemu se tu radi ovako će ti reći: Dodik je sigurno ubio Davida, Dodik ili netko oko njega, i sada Dodik čini sve da se ne otkrije Davidov ubojica, i zataškava to. Ako ga pitaš koji bi bio Dodikov motiv da ubije Davida, samo će ti reći kratko: Ne treba njemu motiv, on je zlo, Dodik je režim. Sad smo se vratili do ključnog četvrtog stupa vlasti. Medija. Mediji u FBIH su uvjerili građane da je Dodik čovjek koji jede tuđu đecu, i on to, prema njima, čini čisto iz dosade. Uzmimo da je prosječan FBH građanin u pravu oko Dodikove malicioznosti i ubilačkog nagona. Iako nije. Al recimo da jest. Prosječan NGO mahač NGO zastava dakle pojma nema da je Tužiteljstvo u BIH odavno pod kontrolom Najdraže ambasade, i međunarodnih struktura, i da ne postoji taj Dodik, koji bi spriječio Najdražu Ambasadu da ga privede, optuži i osudi, da oni imaju ikakve materijalne osnove za to. Najdraža Ambasada, optužila bi i osudila Dodika i za daleko manje stvari, kamo li ne za zataškavanje istrage o ubojstvu. Vrlo rado bi mu oduzeli politička prava i makli ga sa scene da im da sudskog povoda za to. Što je onda cilj strancima s projektom Davor Dragičević? NGO projekt "Davor Dragičević", međunarodni je projekt rušenja Milorada Dodika. On služi za sotonizaciju režima, i koristit će se još jako dugo. Zato ubojica i ne smije biti pronađen. Jer NGO naručiteljima treba ogorčeni otac. I nepronađeni ubojica. Ne treba im Davor koji je doživio pravdu. Treba im Davor koji uporno traži pravdu. NGO naručitelj, i Tužiteljstvo u RS-u pričaju istim jezikom. Naručitelj okom, Tužiteljstvo skokom. I u stalnom su kontaktu. Koordiniraju se. Zato Davor Dragičević ne napada Tužiteljstvo u RS-u i ne gađa njihovu zgradu jajima. Zgrada Tužiteljstva ne gori, iako je morala. Zašto? Zato što je Naručitelj tako rekao. A mi? Što smo to mi? Hrpa naivnih budala, iz sva tri naroda, s kojima se igraju, možda i spremaju za novi rat. Živimo u društvu u kojem strane sile naše političare ucjenjuju i prijete im, dok je zapravo leglo korupcije u samim njima. Netko je zaboravio pravni skandal desetljeća u BIH, zaboravili smo da je čovjek iz US ambasade, nudio zaustavljanje optužnice, optuženome za ratni zločin u zamjenu za osobnu korist? Svi smo glupi? Svi smo samo NGO masa? Nismo. Neki od nas znaju da je BIH jedina država na svijetu u kojoj sudstvo i Tužiteljstvo nisu pod kontrolom Parlamenta i izvršne vlasti nego je OHR osmislio hibrid koji sam sebe imenuje i postavlja, i jedino odgovara Njima. Što ćemo na kraju s ubojicom Davida Dragičevića? Ne postoji sretniji i zaštićeniji ubojica od njega. On je prilično uvjeren, ma tko god on bio, da je cilj Naručitelja, da se projekt Davor, što više odulji, a Davidov ubojica možda nikada i ne pronađe.

    • Zarko Mrdalj says:

     Dodik je Rekao da ce Uvesti Titinu Ruku da Bije Srbe Srbi su Lud Narod KUmunisticka Ruka Vlada Opet Nad Srbskim Narodom Srbi su pod Terorom 100 godina na Balkanu Srbska Nacija Niti ima Drzavu ni Vladovinu U Srbiji

  • Mime Nikolic says:

   Bravo za ovaj sjajan i analitički odgovor.

 7. Pravnik says:

  KRS, svaka čast za komentar. Niko nije toliko lud da ne žali tragično nastradalog momka, ali ponašanje njegov oca je očigledno dirigovano od strane onih kojima smeta Milorad Dodik i policija Republike Srpske. Onaj ko prati političke prilike u Republici Srpskoj ne može ostati slep na političku hajku na Milorada Dodika, ne samo od centara moći u Sarajevu, već i njegovih političkih protivnika, pre svega Branislava Borenovića, Adama Šukala i Stanivukovića (ne znam mu ime). Nije li opozicija organizovala proteste protiv vlasti Republike Srpske u Banja Luci daleko pre izbora, a najostrašćeniji opozicionar na tom protestu bio je Adam Šukalo, tada predsednik SNS? Ne vodi li neprekidni medijski napad na Milorada Dodika BN televizija, čiji su redovni gosti opozicioni lideri? Nije li se podigla hajka na vlast Republike Srpske zbog nabavke naoružanja za policiju? Neko bi bio zadovoljan da policija od naoružanja ima samo motku, a biće verovatnije da je njihova želja da policije u tom entitetu uopšte nema. Kakav motiv za ubistvo Davida Dragičevića ima Milorad Dodik, ministar policije Lukač, ili direktor policije Ćulum? Nikakav! Pobogu, zar nisu osumnjičili za to ubistvo i sina ministra Lukača koji ima samo 12 godina? Zar bi Lukač pustio svoje dvanaestogodišnje dete da luta ulicama Banja Luke u tri sata posle ponoći? Kakve je samo izjave davao otac nastradalog mladića? Nije li već prvih dana protesta govorio:"Izbora neće biti"? Nekom je očigledno bilo jasno da će Milorad Dodik osvojiti vlast, pa je nastojao da se izbori ne održe i za to zloupotrebio oca nastradalog mladića. Zašto se ni do danas nije formirala vlast na nivou BiH? Zbog nastojanja da na vlasti ostanu oni koji su je i do sad vršili. Gledao sam video snimak ponašanje one žene (verovatno bivše supruge Dragičevića) i divim se strpljenju policajaca kojima je ispred nosa mahala slikom sina, preteći im. Nije li pretnje Dodiku, Lukaču i Ćulumu upućivao i sam Dragičević? Nije li od međunarodnog tima advokata ostao samo jedan, dok su svi ostali napustili taj tim. Koliko sam pratio njihove izjave svi oni podržavaju nalaze veštaka, koji potvrđuju da mnogo čega što je izneo Davor Dragičević nije tačno. Nije ubistvo nesretnog mladića jedino nerasvetljeno ubistvo. Nekad se ubica pronađe, strpljivim radom policije i tužilaštva, posle više godina.

 8. Putnik namernik says:

  Osude mojeg komentara neću ni da čitam do kraja, jer vidim da svima nedostaje jedan dobar logički sklop, a umesto njega je primitivni komad saća sastavljenog od uhlebljenja kod režima na bilo koji način i mislite da je partriotizam kad vičete:"Živeo Dodik!Živela RS!i vi ste površili posao. Eto, tu REPUBLIKU SRPSKU volim više od vas, ali me srce boli kad vidim da su gluposti iznad pameti i te gluposti niti volim, niti mogu da poštujem.Svi vi vidite da oko Davidove smrti nešto smrdi.I to iz vrha vlasti.Ali vi imate svoj stil razmišljanja i tu vam ni Gospod Bog ne može pomoći.Diplome ste kupili, lajavi rečnik vam je prebogat, odabrana partija vas štiti i baš vas briga za sve druge koji drugačije misle, a uz to su još i normalni.E, ti koji normalno rasuđuju, a uz to su svoje diplome žuljevito zaslužili, a i nisu u vašoj stranci, vama najviše smetaju.

  • Velika Metla says:

   Нема веће будале од такве школоване будале! Ајд сад торњај се одакле си се и измилио!

   • Stojanka says:

    Ti si jednouman, nepismen, primitivan i nevaspitan(htjedoh reći čovjek).

    • Velika Metla says:

     Стојанка,заболе ме вршњак шта си ти хтЈела "рећи",ваљда написати! А све шта ти мени "рекнеш"..........,не рекао ми човек!

 9. Sasa S says:

  Ocigledno je da iza ove tragicne smrti stoje i strane agenture sinhronizovane tako da se uruse institucije Republike Srpske....Neverovatno kako je sve to dobro organizovano ...filharmonija svira pod dirigentskom palicom zapada tako dobro da me ne bi cudilo da strane sluzbe stvarno na kraju ubiju i oca pokojnog Davida kao konacni obracun sa vrhom vlasti i policije RS.

 10. Mime Nikolic says:

  Osuđujući ubistvo mladića ipak racionalno sagledavajući ponašanje Davidovog oca, sve sam bliži mišljenju svoje supruge koja primeti: "Ovaj čovek nije normalan i ponaša se kao duševni bolesnik" Poslednji video koji je plasirao umotan u neki jastuk, meni je dokaz da je moja dobra supruga, sasvim u pravu.

 11. Mime Nikolic says:

  ŠTA BI??? Odjednom više nije važno doći do pravde za Davida. "Ožalošćeni" otac pobeže u Sarajevo i gle čuda, "slučajno" se susrete sa zapadnim diplomatama i najednom izgubi onaj ožalošćeni potencijal, kojim je toliko paradirao Banja Lukom. Svako da je tragična smrt mladog čoveka, uprkos neospornoj činjenici da ga je ulica oblikovala u personu ne baš sjajne prošlosti. Ostavimo to po strani, ali ČUDI gledanje kroz prste uređenog i "moralnog" Zapada, koji podrža šarlatansko i teatralno ponašanje "ožalošćenog" oca, koji svoj bol usmeri ka pokušaju destabilizacije Republike Srpske. Daleko od toga da treba zatvarati oči pred nekim slabostima vlasti RS-a, ali navodno opravdano veliko nezadovoljstvo protestujuće mase, najednom splasnu i nestade kao mehurić sapunice. Beg Davidivog oca, susret sa Zapadnim diplomatama u Sarajevu, više nego očigledno ukazuje i poslednjim skepticima, da je tragična smrt mladog čoveka i sva ta halabuka koja se digla, zapravo bila maska i zloupotreba, sa ciljem da se destabilizuje RS i da se ukloni neposlušni i nekooperativni Dodik, koji javno govori nepobitnu istinu, da je današnja država Bosna, zapravo BOLESNIK, čiji se život održava uz Zapadne aparate za veštačko održavanje života. Dakle, čitav tragičan slučaj je iskorišćen ne za dostizanje pravde, već je bila čista MANIPULACIJA, sa sasvim drugim motivima. Danas je to više nego OČIGLEDNO i dobro je što manipulacija nije PROŠLA !!!

 12. Neka svako radi svoj posao says:

  Još pre 60 godina me nervirao rečnik političkih ulizica i šupljoglavaca, koji nisu mislili svojom glavom, već, ko papagaji, ponavljali ono što izrekne predsednik opštine, ili omladine, ili opštinskog komiteta.I zamislite koliko sam sad, posle šest decenija razočaran, kad vidim da Bosna u tom pogledu nije odmakla više od 2%? A stvar je toliko jednostavna da prostija ne može da bude: 1)Je li dečak ubijen?(A pošto je direktor instituta za patologiju lažirao rezultat obdukcije, znači da jeste ubijen)2)Gde je zadnji put viđen? - u policiji 3)Zašto policija za devet meseci nije našla ubicu?Samo da policija uradi svoj posao i mirna Banja Luka i RS.Svako drugo laprdanje je suvišno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u