Џезери одушевили публику у Новом Саду

Džezeri oduševili publiku u Novom Sadu

26 jula 2017

ZAJEDNIČKIM koncertom profesora i polaznika sinoć je u novosadskom Kulturnom centru završena sedma Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund. Koncert je trajao gotovo dva i po sata,a novosadska publika pozdravila je izvođače oduševljenim aplauzima.

Ovaj internacionalni muzički događaj je zajednički projekat bratskih gradova Novog Sada i Dortmunda, a Kulturni centar Novog Sada organizovao ga je u saradnji sa Muzičkom školom „Isidor Bajić”.Manifestacija je deo promocije Novog Sada kao evropske prestonice kulture 2021.

Na Akademiju, koja je započela 15 jula, stiglo je 70 polaznika iz Subotice, Sombora, Beograda, Kragujevca, Prijedora, Novog Sada, a njih desetoro došli su iz Dortmunda. Među njima su i polaznici poreklom iz Srbije koji žive u inostranstvu, a leti dolaze da pohađaju Akademiju.

Urednica muzičkog programa u KCNS, Vesna Kaćanski, kazala je da je osam dana, koliko je trajala Džez akademija, proteklo u neprestanom učenju i muziciranju

Eminentni profesor, pedagog i saksofonista Uve Plat iz Dortmunda, koji je promovisao svoj grad 2010.godine kao evropsku prestonicu kulture,rekao je da su za razliku od prethodnih Akademija, ove godine preovladavali izuzetno mladi muzičari – polaznici, koji mahom imaju po 15 ili 17 godina a pokazali su izuzetan talenat i želju za učenjem. .

Na kraju, sudeći po dobrom raspoloženju i emotivnom rastanku, i profesori i polaznici, ali i publika, nestrpljivo čekaju naredno leto, kako bi se ponovo družili na osmoj po redu Letnjoj džez akademiji Novi Sad – Dortmund.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *