DŽIHAD NA KOSMETU – Srbi na Kosovu i Metohiji prvi su koji se nalaze na meti terorista Al-Kaide

DŽIHAD NA KOSMETU – Srbi na Kosovu i Metohiji prvi su koji se nalaze na meti terorista Al-Kaide

13 novembra 2013

1113-Karta-brane_620x0Šestočlana teroristička grupa Al kaide na Kosovu, uhapšena je zahvaljujući pritisku stranih obaveštajnih službi, pre svega CIA. To se sigurno ne bi dogodilo da dvojica islamskih ekstremista nisu ishitreno napala dvojicu državljana SAD, koji su bili na „specijalnom zadatku“ u Prištini. Da tog incidenta nije bilo, ova teroristička ćelija, nastavila bi da deluje kao i desetine drugih na Kosovu. One ovde postoje od 1995. godine i direktno su pod patronatom nekadašnjih komandanata terorističke OVK, a sadašnjih lidera albanskih političkih partija i državnih funkcionera „Republike Kosovo“

Bez obzira na to što je ova ćelija Al kaide imala opake planove: da izvodi terorističke napade na verskoj osnovi (rat protiv Srba) i da diže u vazduh brane nekih od akumulacionih jezera na Kosovu, kao i brojne druge napade na nevernike, njen slučaj nije preuzeo specijalni tužilac, nego je sve završilo u osnovnom tužilaštvu Prištine, čiji je tužilac šestorici uhapšenih odredio pritvor do 30 dana zbog sumnje „da su povezani sa Al kaidom“ i da su „pripremali terorističke napade“.

Da je Al kaida prisutna na Kosovu, govori i podatak da se, posle hapšenja šestočlane gnjilansko-prištinske grupe, oglasila tajna teroristička organizacija „Džihad Kosova“, i saopštila da se kao „sveti ratnici“ bore protiv „večitog neprijatelja“ na Kosovu i da će, ukoliko kosovske vlasti odmah ne oslobode šestoricu uhapšenih, „uslediti užasni napadi“.

– Mi imamo muškarce koji više žele smrt nego vi život ovog sveta! To je Alahova vojska, koja će pobediti sve nevernike i izdajnike – piše u poruci „Džihada Kosova“, koji otvoreno priznaje da je direktno povezan sa terorističkom organizacijom Al Nusra, ogrankom mreže Al kaide u Siriji.

Upravo tu činjenicu navode i policijske snage Kosova, koje su uhapsile šestočlanu terorističku grupu. Oni navode da je do hapšenja došlo nakon višemesečnog praćenja aktivnosti ove grupe, a ono je počelo onog trenutka kada se iz Sirije, gde se borio na strani islamista, u Prištinu vratio Genc Seljimi, čiji je ratni nadimak Ebu Hafs al Albani. On se u Siriji zakleo da će slediti put Al kaide na Balkanu.

Istraga za sada ne saopštava detalje i ono šta su bili neposredni ciljevi napada ove terorističke grupe, kod koje je pronađeno mnogo eksploziva i to pripremljenog za dizanje u vazduh velikih meta. Taj eksploziv već je bio povezan sa mobilnim telefonima i mogao je biti aktiviran iz bilo kog dela Kosova. Takođe, ova grupa je bila naoružana snajperima, automatskim i poluautomatskim puškama, velikom količinom municije, pištoljima, bombama…

Za razliku od ove terorističke ćelije Al kaide na Kosovu, kojoj se žurilo sa izvođenjem akcija, jer su njeni članovi bili još „vrući“ od borbi u Siriji, veliki broj ćelija Al kaide na Kosovu ima zadatak da „miruju“ i da čekaju naređenja – kada, gde i koje ciljeve na Balkanu i u Evropi treba da napadnu. Ta takozvana „bela Al kaida“, koja je najpre regrutovana u Albaniji, pa zatim na Kosovu i u Bosni, ima specijalne zadatke.

Upozorenje na opasnost od njenog delovanja, stiglo je krajem oktobra ove godine iz Amerike, kada je preko uticajnih medija saopšteno „da se trenutno u Siriji bori više od 1.000 Evropljana, a među njima najmanje 150 Albanaca sa Kosova“. Njihov alarm upalio je jedan mladi Albanac sa Kosova, koji je iz sirijskog grada Aziz, poručio svojoj braći na Kosovu:

– Najvažnija stvar u životu je džihad. Zato vas pozivam u sveti rat!

Ubrzo je usledio povratak nekoliko Albanaca iz Sirije, koji su odmah postali predmet pratnje svih obaveštajnih službi na Kosovu, pa se tako došlo i do ove koju je predvodio Al Albani.

Delovanju Al kaide na Kosovu prethodio je sastanak predsednika Albanije Salija Beriše 1995. godine u Tirani sa Bin Ladenom. Na tom sastanku formirana je ćelija Al kaide za Kosovo. Tom sastanku prisustvovali su Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, a za rukovodioca Al kaide na Balkanu izabran je Baškim Gazideda. Kasnije, tokom 1998. i početkom 1999. godine na prostoru Kosova na strani OVK ratovao je Muhamed al Zavahiri, koji je predvodio elitnu mudžahedinsku jedinicu „Abu Bekir Sidik“ u Drenici, koja je počinila velika zverstva nad civilima.

I sadašnje ćelije Al kaide na Kosovu, kako saznajemo, imaju iste ciljeve – da napadaju i ruše one objekte koji bi naneli najviše štete srpskom civilnom stanovništvu, da izvode bombaške napade na Srbe povratnike, da ruše srpske verske objekte, da napadaju viđenije Srbe i da podstiču iseljavanje preostalog srpskog stanovništva sa Kosova. Stručnjaci za bezbednost upozoravaju da „bela Al kaida“ na Kosovu može svoje delovanje da „prelije“ i na ostale delove Srbije, ali i širom Evrope.

RECEPT ZA NASILJE

Po receptu iz zemalja u kojima su ratovali, teroristi Al kaide na Kosovu imaju zadatak da izvode: snajperska dejstva, podmetanje bombi i eksplozivnih naprava, otmice ljudi, pojedinačna i masovna ubistva civila, napade na stanice policije i granične jedinice vojske, opsadu naselja i širenje straha i panike…

TRAGOVI EKREMA AVDIJE

Ekrem Avdija važi za jednog od vođa kosovskih mudžahedina. On je svoju prvu ćeliju osnovao u Kosovskoj Mitrovici. Usko sarađuje sa mudžahedinima u Sandžaku. Pod njegovim rukovodstvom, krajem 2008. godine, u Bošnjačku mahalu u severnom delu Kosovske Mitrovice, stiglo je 150 mudžahedina kao pojačanje terorističkoj jedinici „Abu Bekir Sidik“. Tu su došli da bi, navodno, čuvali Albance. Kasnije su se prebacili u selo Bajgora na obroncima Kopaonika, gde postoji kamp za obuku mudžahedina.

OPAKE NAMERE

Eventualnim oštećenjima na branama akumulacija „Gazivode“ i „Gračanica“, kao i na maloj brani kod Gnjilana, stradao bi veliki broj srpskog, ali i albanskog življa, u kotlinama ispod njih. Eventualno oštećenje na brani „Batlave“ poplavilo bi čitav lapski kraj, gde trenutno ima malo Srba. Stručnjaci za upotrebu eksploziva procenjuju da bi za eventualne diverzije na ovim branama bilo potrebno monogo više eksploziva nego što je pronađeno kod terorista u Prištini, ali da je i sa manjim količinama moguće izazvati određena manja oštećenja koja bi predstavljala opasnost.

VRATITE SE IZ SIRIJE

Islamska zajednica Kosova u sredu je pozvala mlade Albance koji se bore u Siriji da prestanu sa tim i vrate se kući. – Vaše učestvovanje u ratu u Siriji nema nikakve veze sa religijskim principima. Ono samo produžava opstanak vlade predsednika Bašara al Asada i patnju sirijskog naroda – piše u saopštenju. Do sada je 12 Albanaca poginulo u borbama u toj zemlji.

(Novosti)

KOMENTARI3 komentara

  1. Miško says:

    Ovo je novi razvoj događaja, Al-kaida u Srbiji i okruženju(Albanija, BIH.Srna Gora...), ovo je nagoveštaj dugoročnog napada na srbske interese i rušenje svega srbskog i pravoslavnog. Možda su nam rusi došapnuli šta se dešava ovde oko nas, ko nam plete mreže sa strane... Ako postoji Bondstil(NATO baza) Srbija samim tim nije neutralna(nevoljno) zato radi ravnoteže treba dati rusima vojnu bazu u centralnoj Srbiji,( kao Sirija), ...sve ostalo je magla. Nije mi jasno ZAŠTO NOVOSTI pokazuju kartu Srbije i Kosova i Metohije koja je CRVENOM NE-ISPREKIDANOM linijom odvojila sveto Kosovo i Metohiju od Centralne Srbije i samim tim od jedinstvene Srbije??? Neka i Novosti poštuju Ustav Srbije!!!

  2. Miško says:

    I još nešto, naš režim u Beogradu traži od Srba da izađu na Taćija-zmije izbore i da postanu deo šiptarske tvorevine(dobrovoljno na klanje) A šiptari su decenijama bojkotovali izbore i lokalne i republičke na KiM, i ništa im nije falilo, čak su od zapada podržavani, nisu plaćali ni porez ni dažbine i zapad im sad daje neovisnu tvorevinu na tacnu??? A kažu ako Srbi ne izađu, biće tragedija? , a šiptari nisu izlazili decenijama i nije bila tragedija, galama..... BOJKOT je legitimna borba , time ne priznajemo šiptarsku tvorevinu i teroriste, a Srbija da finansira i organizuje Srbe na KiM kao i dosada i da pojačamo prissutvo na KiM, i da tražimo povratak 1ooo vojnika na KiM umesto što šaljemo naše vojnike u Afriku!

  3. Realnost says:

    Sve se vrača sve se plača vjerujte !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *