ЏИХАДИСТЕ ЧЕКА ПАКАО: Путин у Сирији распоредио 28 борбених авиона

DŽIHADISTE ČEKA PAKAO: Putin u Siriji rasporedio 28 borbenih aviona

23 septembra 2015

avionKo su pravi neprijatelji Bliskog istoka? Da li je to ISIS – grupa pljačkaša i silovatelja koji pokušavaju da pretvore region u novi kalifat, preteći terorizmom svuda širom sveta – ili je to Putin, koji je saterao američke političare u ćošak, stvarajući rizik od nuklearnog rata?

Nezavisno od odgovora na to pitanje, činjenica je da Obama ne uspeva da kontroliše sve faktore koji se sukobljavaju sa interesima SAD.

Iako je Ukrajina još uvek u igri, mada u pozadini, Vladimir Putin je podigao situaciju u Siriji na novi nivo, poslavši 28 borbenih aviona kako bi pomogao Asadovom režimu, iz razloga o kojima se još uvek raspravlja.

Ovo je samo poslednji u nizu manevara u sklopu nagomilavanja ruske vojske u Siriji, koje je nazvano „najvećim postavljanjem ruskih snaga van države još od raspada SSSR“.

AFP je naveo da je Rusija poslala 28 borbenih aviona u Siriju kako bi pomogla Asadu da se odbrani od ISIS-a.

Takođe se navodi da je Rusija poslala i dronove u Siriju.

Već isuviše složen zastupnički rat je na ovaj način dobio novu dimenziju, a sasvim je očigledno da je ovo naoružavanje ustvari početak nove faze konflikta.

Rusija priprema na odbranu Asada od ISIS-a, a ne za odbranu od Zapada, ili je bar takva zvanična priča. Činjenica je da između Istoka i Zapada vlada toliki jaz da je gotovo nemoguće da se oni udruže u borbi protiv terorizma.

AFP navodi da su SAD upozorile rusku vojsku da ne podržava sirijski režim, jer na taj način šalju još više ekstremista u rat, odlažući mir.

Međutim, Moskva je u međuvremenu pokrenula diplomatski talas ka formiranju koalicije zapadnih i regionalnih sila s ciljem borbe protiv Islamske države zajedno sa Asadovim snagama.

Samo odvijanje situacije je prilično interesantno jer dokazi sve vreme upućuju na to da Zapad tajno finansira snage Islamske države, kao i da se snage ISIS-a i snage pobunjenika koji se bore protiv Asada nalaze u istom košu.

Putinov je svojim poslednjim potezom zapravo pozvao SAD da suzbiju dalji rast ekstremističkih snaga ISIS-a u regionu pre nego što se svrgne predsednik Bašar el Asad.

Međutim, diplomate SAD u ovom trenutku više brine otvoreno mešanje Rusije nego istrebljenje snaga ISIS-a.

(webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. Belzetruba says:

    U PAKAO S NJIMA !!!

  2. Branko Samac says:

    Svaka čast Rusima, tako se brane nacionalni interesi. Mislim da je sada svima jasno da Amerikanci mogu pobediti samo one zemlje od kojih su 50-tak puta jače. Ako je manji odnos od 1:50 onda ameri gube rat. To se već dogodilo u Iraku, Afganistanu. Problem je amerima što prema Rusima nesmiju koristiti avijaciju,a avijacija im je osnov rata. Znači gde god se Rusi pojave oni gube 100%.

  3. zlatiborski ovan says:

    Branko Samac Says: septembar 23rd, 2015 u 7:25 pm Mislim da je sada svima jasno da Amerikanci mogu pobediti samo one zemlje od kojih su 50-tak puta jače. Ako je manji odnos od 1:50 onda ameri gube rat. To se već dogodilo u Iraku, Afganistanu. ************ pa njima su bivsi nacisti razvili raketnu tehnologiju, dok su je Rusi sami. dakle, njihovo znanje je samoniklo, a ovi ga uopste ni nemaju. nije cudo sto i u tom segmentu samo kaskaju za Rusima. pa Rusi bi ih srokali za par dana. oni su samo tigar od papira. mogu da napadaju samo desetorostruko slabije ///////// Operation Paperclip (originally Operation Overcast) (1949–1990) was the Office of Strategic Services (OSS) program in which over 1,500 German scientists, engineers, and technicians from Nazi Germany... https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Paperclip

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *