ЏИХАДИСТИ НАПАЛИ ХМЕЈМИЈМ, А ОНДА ЈЕ ЗА ЊИХ УСЛЕДИО ПАКАО: Руске ваздушне снаге сатиру терористе у Кабанију!

DŽIHADISTI NAPALI HMEJMIJM, A ONDA JE ZA NJIH USLEDIO PAKAO: Ruske vazdušne snage satiru teroriste u Kabaniju!

14 avgusta 2019

Ruske vazdušne snage izvele su jutros masovni napad na grad Kabani na severoistoku sirijske provincije Latakija.

Kako navode lokalni izvori, Rusi su koristili avione i borbene helikoptere, a ciljevi su im bili utvrđenja džihadista u ovom gradu. Takođe, meta napada su bile baze i tuneli gde su se džihadisti skrivali i planirali nove napade na Sirijsku arapsku vojsku.Jedan vojni izvor izjavio je da je ovo bombardovanje odmazda Rusa za napad terorista na bazu Hmejmijm.

Ruska protivvazdušna odbrana uspela je u utorak uveče da spreči napad džihadista, koji su raketama gađali Hmejmijm. Ovo je treće uzastopno veče da džihadisti napadaju rusku bazu.

Zbog toga su usledili masovni vazdušni napadi na Kabani. Ujedno ovaj napad je oslabio odbranu džihadista i omogućio SAA da napreduje južno od Kabanija.

Ruske vazdušne snage su ujedno bombardovale i neprijateljska uporišta u regionu Džabal al-Akram, gde su uništena skrovišta Hadžata Tahrira al-Šama i Islamske partije Turkestan. Ovo je pomoglo 4. oklopnoj diviziji SAA da se konsoliduje i da nastavi čišćenje terena prema Kabaniju.

Sirijska vojska je prošle nedelje zauzela planinu Zuvaikat i nekoliko ključnih tačaka južno od Kabanija. Očekuje se u narednih nekoliko dana da SAA zauzme Kabani, koji je jedan od poslednjih uporišta džihadista u Latakiji.

(Sputnjik)

KOMENTARI9 komentara

 1. persida says:

  Rusi napadaju samo posto njih neko napadne.

  • Milan says:

   Uh, u ratovanje se razumeš ni koliko Katica u kriv ..... Ali važno je da si odlično "razumela" da Ruse treba stalno da napadaš i kritikuješ. Pozdravila te Rada Trajković, Čeda Jovanović, Čanak...

 2. Beli Orao says:

  Svaki komentar i svaki dan ih Rusi satiru , kako INTERMAGAZIN javlja , pa kako ih toliko ima da ih nikako završno i zauvijek SATARU???

 3. Beli Orao says:

  Ništa to iz vazduha ne vrijedi , rat se tako ne dobija ?!?! Tu samo pomažu PRAŠINARI kad oni nešto očiste ili SATARU onda je čisto i SATRATO !!!

  • Kiki says:

   Tačno. Dok čizma ne stane, nema pobede...

  • Milan says:

   Rade itekako i "prašinari". Napredovanja SAA za poslednji dan, ali ne ovde nego u području južnog Idliba. Zauzeli su manja mesta Um-Zejtun, Kafr Tab, Kafr Ain, Mualis, Kirbat Marshid, visoravan Tal AS i selo po istom imenu i još neke tačke. Organizovana odbrana džihadista zapadno od grada Kan Šejkun (grad od oko 34.000 stanovnika) prestala je da postoji. Snage SAA drže front u širini od 10-tak km i nalaze se na 2-3 kilometra zapadno od Kan Šejkuna. Interesantno je da pre dva danasnage SAA približile su se Kan Šejkunu i sa istočne strane, ali na nešto većem su rastojanju, oko 8 km od Kan Šejkuna i oko 2 km južno od mesta Al Tamani. Za džihadiste još uvek je slobodan put južno od Al Tamanija ka mestu Murak i zatim prema Kafr Ziti i Al Latamini. Ali sada taj put lako može da bude presečen, pogotovo tokom borbi za Kan Šejkun. Ako snage SAA sada napadnu Kan Šejkun sžihadisti koji se nalaze južnije u mestima Al-Latamina (16.000 stanovnika), Kafr Zita (17.000 stanovnika) i Murak imaju samo jedno rešenje; ako ne žele da se nadju u kotlu (obruču) nakon pada Kan Šejkuna, moraće što pre da napuste ta mesta idući na severoistok i istočno od Kan Šejkuna tim jednim jedinim slobodnim putem. U Al Latamini koja je najjužnije medju tim neoslobodjenim većim mestima, od ranije zna se da baš ima poprilično džihadista. Sada zbog napada na Kan Šejkun gubi smisao njihovo ranije rasporedjivanje u taj grad. Jednim udarcem (na Kan Šejkun) najverovatnije pašće nekoliko muva, ne samo dve kao što govori naš poznati izraz. Vidi se i znanje o ratovanju na strani SAA.

  • Milan says:

   Juče su objavili i fotografije kako civili iz Kan Šejkuna napuštaju grad pre napada snaga SAA; u automobilima su, na kamionima, na mopedima, a poneko i pešice sa stadom svojih ovaca.

 4. A akoM says:

  Ako ih satiru,kako onda Ruske baze bivaju neprestano gađane svako malo?!?

  • Milan says:

   Pročitaj nešto o dronovima pre nego što lupiš "komentar".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *