ЏИХАДИСТИ ПРЕТЕ! Желе ШТО ВИШЕ МРТВИХ! Планирају жестоке НАПАДЕ У СРБИЈИ! Мете – наше највеће СВЕТИЊЕ!

DŽIHADISTI PRETE! Žele ŠTO VIŠE MRTVIH! Planiraju žestoke NAPADE U SRBIJI! Mete – naše najveće SVETINJE!

13 oktobra 2018

Tragom šokantne optužnice tužilaštva takozvane republike Kosova – u kojoj se navodi da je šestočlana grupa terorista planirala napade na izraelske fudbalere u albanskom Elbasanu i na srpske lokalitete na Kosovu – grupa je bila na radaru sprskih bezbednosnih službi.

Ova grupa uhapšena je novembra 2016. godine, a njeni članovi bili su: Bujar Behrami, Rešim Kastrati, Gramos Šabani, Albert Adamej, Leotrim Musliju I Edona Haliti.

Strah i panika

Osim srpskih službi, i strane službe bezbednosti – pre svega Nemačka – bile su upoznate sa planovima albanskih džihadista da napadnu popularne ugostiteljske objekte u Gračanici i Crkvu Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici.

Cilj terorista je bio da se atakom na mesta na kojima se okupljaju mladi, osim velikog broja žrtava, u građane uvuku strah i panika, dok bi se napadom na svetinju uneo nemir među vernike i sveštenstvo.

Snepčet i hemičar

U napadima na srpske mete teroristička grupa je, prema podacima naših bezbednosnih službi, trebalo da koristi eksploziv velike razorne moći, 80 puta jači nego TNT koji je ranije korišćen u akcijama u Briselu.

Taj eksploziv izrađuje se u kućnoj radionici uz pomoć sastojaka koji su dostupni u slobodnoj prodaji u apotekama. Ovaj eksploziv grupa je trebalo da koristi za napade na KiM, u Makedoniji i Albaniji.

Dronovi

Prema istim izvorima, mozak u organizaciji napada bio je Bujar Behrami, a terorističke akcije planirane su za Božić 2017. godine u Kosovskoj Mitrovici i Skoplju.Za mete su označeni pravoslavni hramovi i to u vreme liturgije.

Plan je bio da se napad izvrši eksplozivom koji bi do mesta napada trebalo da bude dostavljen dronovima.

Pre hapšenja pomenute grupe, službe bezbednosti pratile su povezivanje džihadista sa Kosova i iz Albanije, a kao ključni akteri identifikovani su pojedini bivši pripadnici albanske vojske i njihovih službi bezbednosti.

(Blic / Srbija Danas)

KOMENTARI4 komentara

 1. Dani says:

  Mo's mislit,informacije bLJuc-a(blic) su 100%-tno tacne!AV,AV-u smisli nesto novo,"mozes" ti to i bolje!

 2. Cetnik says:

  Ako hoce da bude puno zrtava, neka napadaju strane markete. U crkve i manastire Srbi slabo zalaze, ili evropska fasisticka unija zeli da istrebi i to malo vernika u Srbima, da se svi posklone njihovim proizvodima i robovlasnicima.

 3. milorad says:

  preterivanje i laži sa kosova, ko zna zašto i kome smeta ta "hemičarska " grupica.Takvih grupa ima koliko hoćeš na kosovu.Pre će biti da je KFOR i NATO na nišanu tih grupica, oni su prioritetne mete , mi srbi nismo zahvalna roba za strane medije, jbš par mrtvih srba, to se ne objavljuje na zapadu , ali MRTVA KFOR KOLONA oklopjaka e TO je već NEŠTO:) Kažem ja još odavno se džihad grupe spremaju na obračun sa kfor i nato ekipom na kosovu i to je i razlog zašto će tzv. "nezavisna" kosovska država uskoro biti puštena niz kanal, oni jednostavno ne veruju jedni drugima a kfor je ozbiljno počeo da zazire od albanaca:)U svakom slučaju videćemo , jer treba očekivati OZBILJNE napade na "mirotvorce" na kosovu u sloedećih par meseci, tada će se znati koliko je to ozbiljno sve.

 4. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Po ovom mi bi trebalo da zaključimo kako je nemačka bezbedonosna služba našoj nešto pomogla :-))) Normalno, to ne piše izričito nego sugeriše :-))) Sledeći zaključak je da nemci kooperišu i pomažu nas a ne šiptare i njihove teroriste, a znamo da su ih oni trenirali decenijama, opremali i finansirali i da i danas to rade.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *