Džihadisti u Siriji prete Srbima smrću

Džihadisti u Siriji prete Srbima smrću

26 avgusta 2014

360_lebanon_jihadist_0103Džihadisti terorističke organizacije Islamska država Iraka i Levanta (koji je poznat i kao Islamska država IS), čiji je član nedavno odrubio glavu zarobljenom američkom novinaru Džejmsu Foliju, prete Ambasadi Srbije!

Džihadisti koji ratuju u Siriji i Iraku zapretili su osoblju Ambasade Srbije u Damasku da imaju rok od sedam dana da napuste objekat – piše „Kurir“.

Usuprotnom – biće mrtvi.- Dobili smo pretnju u pismu od džihadista, s logom terorističke organizacije Islamska država Iraka i Levanta, u kojem upozoravaju lokalno osoblje koje radi u našoj ambasadi, Sirijce, da prestanu da rade za neprijatelje – Srbe, te da imaju rok od sedam dana da postupe po ultimatumu!

Naveli su da će stalno kontrolisati da li su ih poslušali, odnosno da li je ambasada prazna. Ukoliko se zaposleni ogluše o njihovo naređenje, biće mrtvi – kaže izvor našeg lista i dodaje:

– Uz stih iz Kurana „Ako se bore protiv tebe, ubij ih“, tekst je potpisan sloganom „Alah je naš zaštitnik“! Pismo je ubačeno u dvorište ambasade iz pravca glavne ulice, a nadležne bezbednosne službe potvrdile su autentičnost dokumenta. Prati se razvoj situacije i razmatraju dalji koraci.

Prema rečima izvora „Kurira“, dva naša čoveka radila su u našoj ambasadi u Damasku u prvoj polovini ove godine.

– Sada tamo nema Srba, ostalo je samo lokalno osoblje. Siriju pokriva diplomata koji je privremeno u Bejrutu – dodaje naš izvor.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić juče nije mogao da komentariše ove navode, ali za Kurir je potvrdio da je bilo pretnji.

– Da, tačno je da smo dobili pretnje – rekao je Dačić.

KOMENTARI4 komentara

 1. Dragan J. says:

  Vreme je da Srbija preduzme odlucujece korake u razoblicavanju terorista kojih je na nasem prostoru mnogo. To bi naravno izazvalo gnev terorista islamskih u svetu, ali druge nam nema. Moramo odlucno stati u odbranu svojih interesa i po tihom cak metodu eliminisati redom sve pripadnke takvih organizacija. Ako nasa sluzba za bezbednost drzave to ne moze onda i ne trba da postoji. Cemu onda bezbednosne sluzbe. Kakvo pracenje kakvi bakraci, samo tiho nestajanje i eliminacija jednog po jednog, bez pompe, bez objavljivanja u javnost. Srbija je odavno zemljalu kojoj je najvise stranih agenata, konglomerat obavestajnih sluzbi svih struktura, koje vrsljaju radeci svaka svoj posao. To sto do sada nismo imali neki direktan napad u vidu teroristickog akta , je samo puka sreca. Pitanje je momenta kad ce se neko odluciti i uraditi nesto opasno po nas. Zato bolje spreciti nego leciti.

 2. Enky says:

  Sta moze Srbija sada da uradi?Moze jedino da gleda sta se radi u svetu i da cuti!Zec bi sad mogao na nas da podigne onu stvar a mi bi se pokunjili i pobegli.Nemamo ljude da mozemo promeniti nesto,sve je upropasteno i zato je ovako.A nase bezbedonosne sluzbe sluze samo za pracenje potencijalnih opasnih ljudi po nase tajkune,jer se jadni plase da ne izgube ono sto su krali sve ove godine.

 3. purec says:

  dodji majmune da ti se . , .

 4. anamarija says:

  Dragan J ima potpuno pravo ! Treba prvo svoju zemlju ocistiti od takvih terorista jer u ovom gradjanskom ratu od 1991.g ih se naglozilo .Srbija ima odlicnu sluzbu za to ostvariti a medijima se trebaju zacepiti usta !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *