DŽIMI KARTER: Današnja srednja klasa nalikuje nekadašnjoj sirotinji

DŽIMI KARTER: Današnja srednja klasa nalikuje nekadašnjoj sirotinji

9 oktobra 2013

Jimmy-Carter-1Nekadašnji američki predsednik Džimi Karter ocenio je da je Jaz u prihodima između bogatih i siromašnih u SAD porastao do mere u kojoj pripadnici srednje klase nalikuju Amerikancima koji su živeli u siromaštvu u vreme kada je on postao predsednik ( 1977 godine).

Karter je za Asošiejted preš ( AP ) ocenio da je nedavna ekonomska kriza pokazala ekonomsku nesigurnost čak i porodica koje žive u bogatijim regionima poput San Franciska .

Karter je rekao da je disparitet između bogatih i siromašnih dramatično porastao tokom proteklih 30 godina. “ Srednja klasa postala je više nalik na siromašne ljude od pre 30 godina . Dakle , ja ne mislim da se situacija poboljšava “ , naveo je on.

Po njegovim rečima , godine poreskih olakšica za bogate , minimalne zarade neusklađene sa stopom inflacije i izborne jedinice uređene tako da se maksimalizuje politička polarizacija smanjile su kvalitet života za sve osim za mali broj Amerikanaca i ugrozile su ugled nacije koja važi za “ pravu supersilu „.

Karter je istakao kako bi za bogate ljude u SAD bilo bolje ako bi svi živeli u pristojnim domovima i imali mogućnost da to plate , i ako bi svi imali dovoljne prihode i mogli da kupe proizvedena dobra .

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *