ЏОН КЕРИ „МОРАЛИСТА“: Путин отима туђу земљу

DŽON KERI „MORALISTA“: Putin otima tuđu zemlju

26 februara 2015

Kerry, Hagel, Dempsey Testify on Use of Force in SyriaAmerički državni sekretar Džon Keri optužio je ruskog predsednika Vladimira Putina da destabilizuje Ukrajinu tako što „otima zemlju“, upozorivši Moskvu da proruske snage nisu ispunile uslove prekida vatre.

Keri je rekao na Odboru za spoljne poslove američkog Senata da Putin sprovodi politiku koja „krši sve međunarodne norme“ i da je u Lugansku i Donjecku, a sada i u Debaljcevu, ohrabrio i direktno omogućio otimanje zemlje kako bi destabilizovao Ukrajinu.

Keri je juče na sednici Odbora, u pripremljenom tekstu, rekao da je dugo vremena poštovanje međunarodnih granica i neuzimanje teritorije silom, bio standard za koji su se borile države.

Agencija AFP je prenela da je Keri u utorak direktno optužio ruske lidere da ga „lažu u lice“ što se tiče sukoba u Ukrajini.

„Do danas, niti je Rusija, niti snage koje ona podržava, ni blizu nisu uspeli da ispuni ono za šta su se zalagale“, rekao je Keri na Odboru i upozorio da će, u slučaju njihovih daljih nespeha, biti daljih konsekvenci po rusku privredu.

KOMENTARI5 komentara

 1. rale says:

  Kerče skini periku da se smejemo otimačima.

 2. Apis says:

  DAL SU OVI AMERIKANCI SVESNI KOLIKO SU ODVRATNI? Najgori razbojnici koji žive na otetoj zemlji i terorišu ceo svet pričaju o pravdi. Ljudi učite decu da pucaju, šaljite ih u vojsku ne pravite devojčice od momaka jer preživeće samo oni koji znaju da se brane.

 3. deda mraz says:

  Djukelo odvratna najveci problem je u tome sto ste okupirali deo Srbije nevidjenom agresijom izvan svih normi medjunarodnog prava i naravno sada smo postali legitimni cilj odmazde od Rusa jer ste svoju prljavu guzicu tamo dovukli protiv volje Srpskog naroda i pomocu srpski petokolonasa lizoguzaca vase prljave usrane guzice.

 4. Kulak says:

  Odesa je uvijek bila ruski grad.Hitno vratiti Odesu.

 5. Tomislav says:

  Eeee, koliko bi svet bio lepsi da nema ove gamadi od amerikanaca. Boga molim samo da docekam da se oni pocepaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *