DŽON KERI ZAHTEVA: Rusija da u narednih nekoliko sati pozove separatiste da polože oružje

DŽON KERI ZAHTEVA: Rusija da u narednih nekoliko sati pozove separatiste da polože oružje

26 juna 2014
dzon„Krajnje je važno da Rusija u narednih nekoliko sati pokaže da radi na tome da se razoružaju separatisti na istoku Ukrajine, da ih pozove da polože oružje i da učestvuje u mirovnom procesu“ – izjavio je Džon Keri u Parizu, nakon razgovora sa francuskim ministrom spoljnih poslova Loranom Fabiusom.

Keri je u glavnom gradu Francuske uoči početka samita Evropske unije na kojem će pasti i odluka povodom narastajućeg pritiska Vašingtona da i EU uvede nove sankcije Ruskoj Federaciji.

Pored kadrovskih promena u vrhu EU, glavne teme biće odnosi sa Rusijom i energetska bezbednost EU, odnosno spor oko Južnog toka sa Moskvom i više zemalja koje su sa Gazpromom potpisale sporazume o gradnji tog magistralnog gasovoda.

Očekuje se da EU potpiše sporazume o asocijaciji i stabilizaciji sa Moldavijom i Gruzijom i ekonomski deo istog sporazuma sa Ukrajinom.

Američki državni sekretar će u Parizu razgovarati i sa šefom izraelske diplomatije Avigdorom Libermanom i fukcionerima zemalja Persijskog zaliva.

KOMENTARI4 komentara

 1. Istina says:

  Stoka AMERIČKA dabogda nestali jednom zauvek idioti fašistički...

 2. Slavomir,Caka Popović says:

  Možda g.din Keri ima i muzičku želju,pa sve zajedno da mu se posluži kao na tacni.

 3. Slavomir,Caka Popović says:

  Možda g.din Keri ima i muzičku želju!?

 4. zuba zubic says:

  Nije za zezanje, stezu obruc oko Rusije, hoce da sprece Juzni Tok, samo im Austrija stoji na putu, a I to ce razbojnici da rese.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *