ЏОНИ ШТУЛИЋ ШОKИРАО СВЕ У ЛИЈЕПОЈ ЊИХОВОЈ: „Сви Хрвати СУ СРБИ“!

DŽONI ŠTULIĆ ŠOKIRAO SVE U LIJEPOJ NJIHOVOJ: „Svi Hrvati SU SRBI“!

8 septembra 2019

– Na prostorima biše Jugoslavije postoje samo tri etničke grupe naroda: istočni Srbi, zapadni Srbi i radikalni Srbi. Istočni Srbi žive na području Makedonije, Crne Gore i Srbije, zapadni Srbi su u Bosni, Hrvatskoj i Sloveniji, a radikalni Srbi su ustaše i četnici – ovo je izjavio Džoni Štulić, nekadašnji lider grupe Azra i jedna od najvećih legendi jugoslovenskog roka, koji je s sa scene nestao u vreme raspada SFRJ i nastavio da živi povučenim životom u Holandiji.Retko daje intervjue, a kada to učini, obično se mesecima prepričavaju i citiraju. Takvo je bilo i njegovo viđenje ratova na prostoru bivše Jugoslavije devedesetih godina prošlog veka:

– Po mom mišljenju, Jevreji se svete Nemcima preko nas! Inače, mi smo meki stomak Evrope, a Amerikancima nije uopšte u interesu ta Evropa. Možeš ti Amerikancima da kažeš šta hoćeš, da im se dodvoravaš, da činiš po njihovom, ali oni će da te koknu ako nađu za shodno. Mora da postoji dežurni krivac celo vreme. Na 200 metara od Bele kuće je najveći kriminalac na svetu. Ali, mora se napraviti privid da su Srbi ili Iračani najveći kriminalci. Tako, mora postojati Pedro koji visi – kazao je Štulić.

(Espreso)

KOMENTARI33 komentara

 1. Portopranco says:

  Alberto Fortis je 1774. godine objavio čuvenu knjigu PUT PO DALMACIJI koja se u originalu zove VIAGGIO IN DALMAZIA. On je bio talijanski naučnik koji je u periodu od 1771. do 1773. godine tri puta obišao čitavu Dalmaciju. Alberto Fortis u knjizi daje detaljan opis naselja i stanovnika Dalmacije. Stanovnici Dalmacije u tom vremenu bili su po neoborivim dokazima koje je ostavio Alberto Fortis MORLACI koji se još nazivaju VLASI. Nigdje, ni na jednom jedinom mjestu u knjizi Alberto Fortis ne spominje da u Dalmaciji žive nekakvi hrvati. Niko, apsolutno niko, ni jedan jedini čovjek mu nije tada u Dalmaciji rekao da govori hrvatskim jezikom, niti je to tada postojalo. Dakle, jedini razumni zaključak jest da je tzv. hrvatsku naciju sklepala katolička crkva krajem 18. i početkom 19. veka i to od pokatoličenih Srba, pokatoličenih Morlaka, pokatoličenih Arbanasa i pokatoličenih Cigana.To je to.

  • J.R. says:

   Branimir, legenda, citava istorija ukazuje na ono sto je rekao

  • Biogradlija says:

   Po dokazima koje dao Alberto Fortis, hrvatska nacija je mogla biti sklepana tek iza 1774. godine. Do toga vremena hrvatske nacije nije bilo. To znači da su svi ti njihovi silni kraljevi uključujući i tzv. kralja tomislava koji je navodno imao golemu hrvatsku vojsku od 100.000 vojnika, 60.000 konjanika i ogromnu flotu od 23o ratnih brodova potpuna izmišljotina. Oni čak tvrde da su tog nesrećnika tzv. kralja tomislava okrunili u Duvanjskom polju. Kako su ga okrunili kad nije ni postojao? Imaju i drugi narodi mitove, ali ovi hrvatski su prešli svaku meru. Razuman čovek bi rekao da su hrvati mitomani kakvih još nije bilo.

  • Drwho says:

   Zaboravio je da kompletira rečenicu: Svi Hrvati su Srbi sa dijagnozom.

   • Za Srbiju says:

    Njegove izjave vređaju sve Srbe.

    • Pera says:

     Hrvati su srpska otpadija. Otpali od Boga i roda ! Da bi se ti odemonjeni razlikovali od stvarnih hrvata, gruntovcana, oni su sebe prozvali ustasama. Tako da niko nece pogresiti da skotine koje laju protiv svog korena, naziva ustase !

  • LUžičan says:

   Navedenu knjigu sam pre 39 godina kupio u Zagrebu , kao vojnik, i kada sam pročitao da je pisac posetio domaćinstvo Ilira po imenu Milutin , u zaledju Splita, sve mi je bilo jasno.U toj knjizi piše da je jedino katoličko mesto bilo Zloselo.A kada saznate da je u Nemačkoj štampan Nemačko- Ilirski rečnik u 18. veku, koji svaki pismeni Srbin može čitati, onda shvatate da se tzv" moderna civilizacija" poigrava sa sirotim otupelim narodom, kome se vekovima radi operacija na otvorenom mozgu-

   • Biogradlija says:

    Da li je Željko Kerum Vlah, Turčin ili hrvat? Da li je Božidar Kalmeta Arbanas ili hrvat? Odgovore na ta i slična pitanja dao je Alberto Fortis.Treba samo pročitati njegov Put po Dalmaciji, pa shvatiti da je hrvatstvo u Dalmaciji od katoličke crkve izmišljeno i nametnuto.

  • Bgd says:

   do Austro-Ugarske anekcije BiH, prema tvrdnjama BiH Srba muhamedanske vere, u Bosni i Hercegovini NIKADA NISU ČULI ZA HRVATE!!!!! po tvrdnji istih, u Mostaru je oduvek živeo jedan narod sa tri vere!!!

   • Kulak says:

    Više nema ni najmanje sumnje da tzv. hrvatstvo nije nacija,već konstrukcija katoličke crkve. Svi dokazi upućuju na to.

    • Portopranco says:

     Da, evo uzmimo za primjer te Arbanase koji su naseljeni oko Zadra.Ranije sam živio među tim ljudima i dobro ih znam. Svi oni su svjesni da su Albanci i albanskog porijekla, ali kad dođe popis stanovništva izjašnjavaju se kao "hrvati". Pitao sam ih zašto, a oni mi kažu da tako imaju manje problema. Nije lako u hrvatskoj izjašnjavati se ni kao musliman ni kao Albanac. Jak je hrvatski šovinizam koji potiče katolička crkva,ljudi imaju problema pa se oportunistički ponašaju.

  • Kulak says:

   Srpski naučnik JOVAN CVIJIĆ, osnivač SRPSKOG GEOGRAFSKOG DRUŠTVA, nakon brojnih i sveobuhvatnih istraživanja, izbegavao je koristiti izraze "hrvat" i "hrvatska".Došao je do zaključka da nije reč o naciji već o konstrukciji koju je sklepala katolička crkva. Dokazi o stanovništvu Dalmacije koje je ostavio talijanski naučnik Alberto Fortis govore nam to isto.

  • bruno says:

   dodji u Dalmaciju i izgovori 3 rijeci i ode ti glava

  • Mirko Damjanac says:

   Pa pre nьega,živeli su Papa Ivan(Jovan)10-ti i potom Papa Pije 2,ko su Dalmati,Iliri, Dačani i Tribali ! Videti:PlinijeStariji popis regruta i nьihova imena iz 12-te godine nove ere !?

 2. Cetnik says:

  Bude li to tamo jos govorio, ima da bude Dzoni Štakic.

 3. Velika Metla says:

  Zaboravio je da doda BIVŠI. I na svu sreću što su bivši! Otpadak je otpadak,i tu nema pomoći.

  • Don Kihot says:

   Da, u hrvatskoj i tzv Bosni živi srpski otpad,a ono što je do danas ostalo u Srbiji je suva drenovina, osim Petokolonaša koje bi trebalo počistiti...

 4. Zoran says:

  Cetnici nikad nisu bili uz Nemce, vec se borili protiv njih. Tako da oni sa ustasama nemaju nikakve veze. O cetnicima su Amerikanci 1843. pravili film na engleskom, o usrasama nisu. Film se zove: The Fighting Guerrillas. Interesantno da 1943. Ameri nisu pravili film o partizanima.

 5. Beli Orao says:

  Bravo Štuliću , netreba on njih zvati bivši oni su sadašnji i sa saznanjem da su Srbi će sebi tek sad da izgriu jajca a kad to urade će da dreče pa neće više biti ni Srbi ni Hrvati nego Drečići !!! NOVI NAROD NA BALKANU🤪

 6. teoretičar says:

  Fotografija je uređena(fotošopirana) a la Davinči. Imam i ja pet takvih ali samo za privatnu upotrebu. Javno objavljivanje bi me do suza ražalostilo jer nisam fotogeničan ali mislim o sebi sve najlepše. Inače, ovu izjavu sam čitao pre 100 godina, a kako moje pamćenje trenutno ide čak 70 godina unazad, ko zna kada je to tačno bilo. Ali dobro je potsetiti se da i hrvati o sebi ponešto znaju. Inače, 98. u avgustu sreo sam jednog Srbina u Holandiji koji tamo radi kao pandur i prevodilac. Ni dan danas nisam uspeo da shvatim kako neko može da živi u Holandiji, a pogotovo Srbin? Tada sam prvi put saznao da će nas bombardovati bez milosti. I nisam verovao. Posle svih srpskih stradanja još i to. Ali bi tako. Jedna od najvećih istorijskih nepravdi koju ni dan danas ne mogu potpuno da razumem ni prihvatim. I danas smatram da kraj jedne svetske imperije počinje stradanjem Srba. I biće tako. Nešto što je legendarno vezano za Srbe ali nije legenda.

   • Đurasim says:

    Ja mislim da si ti najobičnija iskompleksirana kukavica koja do podne mrzi sam sebe. Ne smeš ni da se potpišeš ko si, nego menjaš svoje ime kao prljave gaće. A komentar ti je istih kvaliteta.

   • teoretičar says:

    Boli te Holandija? Pa šta sam ti ja kriv? Ali ne sekiraj se. Ima i gorih prebega od tebe kao što su poturice, na primer.

   • mirkula says:

    Says, ako stvarno mislis da je Teoeticar budala, onda ne veruješ u Boga. Pomisli samo: 1912 Srbi, Bugari i Grci isteraše Turke skoro sasvim sa Balkana. Otomanska imperija? Puf - nestade je sa kugle zemaljske. 1914 Austro-Ugarska udari po Srbima, 1918... Puf nestade i te imperije sa kugle zemaljske. 1941 Moćna Germanija napade Srbe i rasturi Jugoslaviju na komade. 1945... Puf - nestade moćne Germanije, ali (na žalost) privremeno jer se već povampirila. 1991 USA i njeni NATO vazali (povampirena Germanija prva da nje) udariše na Srbe pomažuči aktivno zločine nad Srbima i rasturanju i druge Jugoslaviju, ali ... biće Puf i za njih jer nikakva zločinačka organizacija nije večita. Uveren sam da se NATO i USA sila već ljuljaju i ubeđen sam da še proći i oni kao Turska posle 473 godina od potpunog porobljivanja Srba. Misliš li ti da je sve to SLUČAJNO?

 7. Budi Bog s nama says:

  Vaistinu Džoni! I onaj Božiji Avelj je imao svog Kaina, ništa novo. Nego ovu tvoju HD sliku moram da uramim kod sebe i stavim bibliju ispod nje, pravednik si po liku božijem.

 8. Kulak says:

  Pa hrvati i mrze Srbe zato što znaju da ih je katolička crkva sklepala od pokatoličenih Srba i Morlaka.Ko je čitao Alberta Fortisa svestan je da hrvati i nisu nacija već obična konstrukcija katoličke crkve.To je to.

 9. Istina oslobađa says:

  Hrvati potoje samo zbog Srba, da nije bilo Srba nebi ni Hrvati postojali...

 10. Vojin Pantic says:

  AJU da tamo traže svoje korene tj persijsko pleme, narod ili šta već i valjda su se tamo i pronašli navodno su našli pleme HURA HAVATE, Zato molim sve koji komentarišu na fejsbuku da se manu Hrvata i Horvata jer su Horvati Čisti Srbi iz Goričkog (korčanskog) sreza u DANAŠNJOJ Albaniji južno od Prespanskog jezera koji su se ponajviše otuda iselili i danas ih ima u Banatu i Bačkoj a HURA HAVATI koji se prezivaju Horvat su na silu pod pretnjom smrtne kazne ne samo za njih nago i za celu porodicu ,prekršteni u Hura Havate, Zato molim sve pratioce INTERNETA da više ne spominju ovo netačno i lažno ime "HRVAT" nego Hura Havat kao što su utvrdili Hura Havatski "Znanstvenici"

 11. Dujo Dubajić says:

  Pokojni košarkaš Dražen Petrović se do 1991. izjašnjavao kao Jugoslaven, a nakon dolaska Tuđmana na vlast kao "hrvat". Draženov otac Jovan Petrović je Srbin iz Trebinja. Sad se ja pitam šta znači izraz "hrvat"? Da li je "hrvat" nacija ili je to nešto navrat-nanos sklepano?

  • Pavle says:

   Pokojni Dražen Petrović i Dejan Bodiroga su rođaci, naime,deda DAŽENA Petrovića i baba Dejana Bodiroge su ROĐENI BRAT I SESTRA iz srBske porodice Petrovića.

 12. Pera says:

  Sad smo svedoci stvaranja otpadaka od nas Srba. Ko je stariji seca se, kako je tito stvorio muslimansku naciju i dodao na grb jugoslavije jos jednu baklju, a pesmicu : 5 buktinja plamte da pricaju svima kako u nas 5 naroda ima. E onda su dodali, 6 buktinja plamte.....Onda gledamo kako od Srba iz crne gore, postade jos crnja i prozvase se montenegrini ili preciznije milovci. Pa kad je demon uveo Srbe u bezboznistvo, u komunizam, prestadose da budu Srbi i postadose jugosloveni. Dok su ostali narodi u jugoslaviji ostali sto su i bili, samo Srbi iz Srbije iz Crnje gore postadose jugosloveni. Sto je najgore, cinkarise svoje prijatelje, komsije za pohvalu na partijskom sastanku. Imao sam kolegu, Medenica, povredio petu i dolazio je kolima sa obucenom jednom papucom, a na drugoj cipela. Crce tito i svi na hodocasce crknutom jevrejinu. Medenica rece da nemoze, boli ga noga, peta. Prijavise ga partijskom sekretaru, jednoj tada mladoj skotini i dobi nas Medenica 6 meseci zatvora zbog bolesne noge. Pogledajmo kako smo sami sebe razbucali. Od nase otpadije su postali makedonci, siptari u Metohiji koji nisu isli u seobe sa Carnojevicima, hrvati, poturice koji se prozvase bosnjaci, madjari u Vojvodini, citajte Sremca, evo sada crnogorci, komunisti, demonkrati itd. Svi demonski narodi u evropi menjaju religije, ali ostaju ime naroda sto su i bili. Samo nama i Rusima Bog ne prasta ! Sta je zajednicko svoj nasoj otpadiji koje sam naveo ? Pa odbacivanje pravog Boga, zato draga braco znajte, ako se odricete Boga, Hrista Spasa, djavo ce vas preobratiti u gore navedene demone !!!

 13. milovan says:

  Pravi, tzv proto-krvati, zaista su postojali. Zivjeli su na malom podrucju oko usca Cetine kod Omisa. Vrlo brzo su u 10-om vijeku bili uguseni od okolnih sila, Madjara, Mletaka. Taj prvobitni proto-krvatski jezik danas se odrzao samo na otoku Vrbade (Vis). U istom tom, 10-om vijeku, zapocela je Moravska misija katolicke crkve na ovim prostorima unistenjem popova glagoljasa na ostvu Krku. Projekat traje i danas. Sustina projekta je da pokatolici sve Srbe zapadno od Drine. U mnogom pogledu projekat je uspio. Ali ne lezi vraze! Dodje Internet, dar od Boga. I Srbi se ujedinise ako nigdje drugo onda na Internetu. I istina poce da se siri svjetlosnom brzinom! Inace, u Dubrovniku do 1939-te nije bilo nijednog krvata. Ako ne vjerujes meni, pitaj nekog starijeg tamo. Petar Preradovic je jedini knjizevnik iz novije istorije koga krvati svojataju (od ostalog imaju samo pjesmicu 'Jedna ura dva pandura'). Dubrovacka Republioka nikad nije bila krvatska. Sto kaze krvatski istoricar Ferdo Sisic: "Nasi su stari srpski stili pisali i govorili'). Rudjer Boskovic bio je Srbin isto kao i Marin Drzic. Nema. Nema kulture svoje krvat. I zbog toga je krvat krenuo da kolje Srbina. Vec stotinama godina krvati kolju ljude po Evropi.

 14. M says:

  Đoni je samo donekle pogodio jer se bavi Ilijadom,a ne genetikom,inače bi znao da su Srbi i svi ostali YU Balkanski narodi,zapravo Hrvati,jer najviše tih starih gena ima upravo u Hrvatskoj i među Hrvatima u Bosni!Kod ostalih manje jer su vremenom u većoj mjeri izmiješani s nekim drugim genima!Može Đoni pjevati i derati se kolko hoće,ali istina genoma je veća i jača!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *