ЏОНСОН најстрашније увредио РУСИЈУ! РУСИ ОДМАХ ОДГОВОРИЛИ

DŽONSON najstrašnije uvredio RUSIJU! RUSI ODMAH ODGOVORILI

3 septembra 2019

Ruska ambasada u Velikoj Britaniji komentarisala je izjavu premijera Velike Britanije Borisa Džonsona, koji je uporedio akcije SSSR-a u istočnoj Poljskoj 1939. godine sa agresijom nacističke Nemačke. Poruka ambasade objavljena je na veb stranici diplomatske misije.

Britanski premijer je u nedelju izašao sa video-saopštenjem koje je objavio na tviteru. U njemu se dotakao situacije od početka Drugog svetskog rata, pretpostavivši da je u septembru 1939. godine Poljska našla „između fašističkog čekića i komunističkog nakovanja“.Ambasada je primetila da je izjava političara na pozadini 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata iznenađujuća.

„Pri svim istorijskim diskusijama oko sovjetske vojne operacije u istočnim regionima Poljske (u zapadnoj Ukrajini i zapadnoj Belorusiji) pokretanje pitanja, pri kojoj se akcije SSSR faktički mogu uporediti sa hitlerovskom agresijom je potpuno nedopustiva. Ako već govorimo o tome, ko je, osim Hitlera, osudio Poljsku državu na tragediju 1939. godine, treba se setiti uloge britanske diplomatije koja je, ne samo bila popustljiva prema nacističkim osvajanjima (Austrije, Čehoslovačke i Memela)“, navodi se u saopštenju Ambasade, prenose RIA Novosti.

Pored toga, diplomatska misija je naglasila da je britanska diplomatija pre izbijanja Drugog svetskog rata „odobravala agresivnu politiku nacista“ i „dosledno sabotirala“ ideje SSSR-a o stvaranju efikasne antihitlerovske alijanse, posebno u zaštiti Poljske.

Ambasada je takođe izrazila žaljenje što je Džonson izabrao ovo stajalište u vezi sa Drugim svetskim ratom, i primetila da velika većina Britanaca i Rusa odaje počast žrtvama i odaje počast sovjetsko-britanskom savezu.

„Tema se može razvijati, ali je ostavimo istoričarima. Najveći broj građana Rusije i Velike Britanije, sećajući se Drugog svetskog rata, odaju počast poginulima i poštuju sovjetsko-britanbsku saradnju. Na žalost, premijer je izabrao drugi rakurs koji, na žalost, nije mnogo popularan u Velike Britaniji“, zaključili su u ambasadi.

(vostok.rs)

KOMENTARI8 komentara

 1. rajko says:

  Rusko-britanska saradnja se sastojala u tome što su Rusi saradjivali, a britanci varali.

 2. Za Srbiju says:

  Laju li laju.

 3. Slobodanka says:

  Neka Džonson odgovori samo na ovo malo pitanja: 1) Zašto je Hitlerovu nacističku ratnu mašinu finansirala Banka Engleske? 2) A u prilog tome je i ovo drugo pitanje: Zašto je Banka Engleske nagradila Hitlera za osvajanje Praga tako što mu je dala češke zlatne rezerve koje su se nalazile u Londonu?

 4. Pera says:

  Sta je apsurd ? Kapitalizam smislili jevreji, komunizam isto. Rotsildi koji zive i u Londonu, porobili su engleze pre 4 veka i uveli ih u duznicko ropstvo, uostalom kao i sve drzave u nato alijansi. jevreji osnovali ameriku i stvorili sssr. rotsildi, varburg i ostali cionisti izvezli lenjina u Rusiju. engleska kraljevska loza su nemci ! rotsildi su izfinansirali hitlera, koji im se oteo ili je to bio neki dogovor, za koji mi jos neznamo ! rotsildi su dobili obecanje od engleza da ce da im naprave izrael, a za uzvrat ce oni uvesti ameriku u rat. Imate taj intrvju sa rotsildom na jutjubu ! A sad nam englezi, ti najjadniji jevrejski robovi, pricaju neku svoju jadnu pricu !

  • Slobodanka says:

   Englezi nisu jevrejski robovi. Englezi su na prvom mestu robovi svoje sopstvene superiorne i bolesne želje da vladaju svetom pa im u tom smislu dobro dodju i Jevreji, naročito ako su bogati ili moćni.

 5. Sarmat says:

  Glavna stvar koju Rusija mora da uradi u nekoj doglednoj budućnosti to je da se obračuna sa Izraelom.Kada Rusija naplati Izraelu sve dugove iz prošlosti e onda će nastati auto put i sva ostala boranija koja se Rusiji nađe na putu biće počišćena kao od šale.Prvi i osnovni uslov je da Rusija za sva vremena počisti Izrael.Gorbačov,Jeljcin,Hodorkovski,najzloglasniji ruski ministar spoljnih poslova Kozirjev,bivši svjeski šahovski šampion Gari Vajnštajn alias Kasparov,pokojni Njemcov,Roman Abramovič i ostalali znani i neznani sve su to porijeklom Jevreji.Niko nikada Rusiji veće zlo nije nanio nego li su to uradili jevrejski agenti po Rusiji i uopšte Izrael.Jednom taj dug tom prokletom Izraelu mora biti vraćen.Mora i tačka.

 6. A akoM says:

  Bit će Židovi i Izrael"posljednji Pedro koji će platiti za grijehove svijeta"!Jer oni su samo prva i posljednja marioneta male grupice(familije)glavonja i gospodara svijeta,koji gledaju i poštuju samo sebe i rade samo za sebe,za gospodstvo nad cijelim svijetom,a za ostale uzput,kolko im to treba!Pa će jednog dana trebati uz sve ostale,spšavati i Židove i Izrael!A ove glavonje prizvati pameti!Jer,napravili su što i koliko su znali i mogli! Ali,to sve može izvesti samo jedan Pametan i Dobar!I u tome je problem i riješenje svijeta!I to su već davno neki pametani shvatili,čak metnuli i svoju nadu i vjeru uz u to!

 7. Mikis says:

  A čovek ima tako lepo Rusko ime ''Boris''.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *