ЏОНСОН ОТВОРЕНО ПРИЗНАО: Ни директна интервенција НАТО више не може да спаси кијевски режим

DŽONSON OTVORENO PRIZNAO: Ni direktna intervencija NATO više ne može da spasi kijevski režim

16 jula 2023

BIVŠI analitičar CIA Lari Džonson rekao je da čak ni direktna intervencija NATO snaga u sukobu u Ukrajini više nije u stanju da spase kijevski režim od poraza.

„Vojna nauka ima svoju definiciju poraza. Ako napadnete i ne možete da probijete liniju odbrane neprijatelja, a tokom odbrane morate da se povučete, onda su, prema toj definiciji, Oružane snage Ukrajine sada poražena vojska“, rekao je Džonson.On smatra da je ukrajinska vojska u veoma teškoj situaciji, ali se ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dalje nada ulasku zapadnih savezničkih snaga u sukob. Međutim, ruska vojska po vatrenoj moći i broju vojnika prevazilazi čak i snage NATO alijanse.

The Wall Street Journal navodi da su zapadni zvaničnici već zabrinuti zbog ruske kontraofanzive ako ukrajinska ofanziva ne uspe.

Bivši specijalni pomoćnik američkog predsednika Ronalda Regana Dag Bendou pozvao je vlasti SAD da prekinu već izgubljeni sukob sa Rusijom pre nego što bude prekasno.

Penzionisani britanski vazdušni vicemaršal Šon Bel ocenio je da Ukrajina neće moći da postigne svoje ciljeve, odnosno da vrati nazad Krim i Donbas, ni diplomatskim ni vojnim putem.

(Fakti)

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    Može, može..., incestu pirgavi, samo vi krenite. POTOPITI PIRGAVO OSTRVO ZLA !

  2. 1389 says:

    Kasno za Ukrajince, a za Ameriku je već prekasno da se nadaju pobedi. Rusi su uvek 50 koraka pred neprijateljem...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *