ЏОНСОН САОПШТИО: „Излазимо из ЕУ 31. јануара!“

ЏОНСОН САОПШТИО: „Излазимо из ЕУ 31. јануара!“

13 децембра 2019

Лидер британских конзервативаца Борис Џонсон рекао је да ће Брегзит спровести до краја, како је и обећао после убедљиве победе на ванредним парламентарним изборима.

Џонсон је поручио да је за Британију сванула „нова зора“, додавши да ће водити „народну владу“.„Изборна победа омогућиће Влади да спроведе Брегзит и да Британија наредног месеца и званично напусти Европску унију“, поручио је славећи победу Џонсон.

Џонсон је претходно био у Бакингемској палати, код краљице Елизабете Друге, како би и формално затражио дозволу за формирање Владе.

Конзервативци имају предност од чак 78 места у Доњем дому, са могућношћу да им припадне још једно.

Према последњим резултатима, конзервативци су освојили 363 од 650 места у Парламенту.

Би-Би-Си указује на то да се конзервативна већина у доњем дому Британског парламента мери са оном коју је добила Маргарет Тачер у свом трећем мандату 1987. године.

Џонсон се коцкао са проценом да би могао да добије изборе подршком градова и заједница где се гласање за конзервативце готово сматрало грехом – и победио је, истиче се у коментару британског јавног сервиса.

„Победа Конзервативне странке скоро тренутно ће се осетити. Уколико се неко чудо не деси, Британија ће следећег месеца напустити ЕУ пошто ће новог-старог премијера подржати нови посланици који ће гласати за Закон о Брегзиту, довољно јаки да одбију било који покушај опозиције“, наводи Би-Би-Си.

(РТС)

KOMENTARI3 коментара

  1. Kraken says:

    Sloboda nema cenu, nezavisnost pripada samo jakim drzavama, a sitna boranija ce da radi sluzi do smrti! Cepaj druze BoDzo!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u