ЏОНСОН САОПШТИО: „Излазимо из ЕУ 31. јануара!“

DŽONSON SAOPŠTIO: „Izlazimo iz EU 31. januara!“

13 decembra 2019

Lider britanskih konzervativaca Boris Džonson rekao je da će Bregzit sprovesti do kraja, kako je i obećao posle ubedljive pobede na vanrednim parlamentarnim izborima.

Džonson je poručio da je za Britaniju svanula „nova zora“, dodavši da će voditi „narodnu vladu“.„Izborna pobeda omogućiće Vladi da sprovede Bregzit i da Britanija narednog meseca i zvanično napusti Evropsku uniju“, poručio je slaveći pobedu Džonson.

Džonson je prethodno bio u Bakingemskoj palati, kod kraljice Elizabete Druge, kako bi i formalno zatražio dozvolu za formiranje Vlade.

Konzervativci imaju prednost od čak 78 mesta u Donjem domu, sa mogućnošću da im pripadne još jedno.

Prema poslednjim rezultatima, konzervativci su osvojili 363 od 650 mesta u Parlamentu.

Bi-Bi-Si ukazuje na to da se konzervativna većina u donjem domu Britanskog parlamenta meri sa onom koju je dobila Margaret Tačer u svom trećem mandatu 1987. godine.

Džonson se kockao sa procenom da bi mogao da dobije izbore podrškom gradova i zajednica gde se glasanje za konzervativce gotovo smatralo grehom – i pobedio je, ističe se u komentaru britanskog javnog servisa.

„Pobeda Konzervativne stranke skoro trenutno će se osetiti. Ukoliko se neko čudo ne desi, Britanija će sledećeg meseca napustiti EU pošto će novog-starog premijera podržati novi poslanici koji će glasati za Zakon o Bregzitu, dovoljno jaki da odbiju bilo koji pokušaj opozicije“, navodi Bi-Bi-Si.

(RTS)

KOMENTARI3 komentara

  1. Kraken says:

    Sloboda nema cenu, nezavisnost pripada samo jakim drzavama, a sitna boranija ce da radi sluzi do smrti! Cepaj druze BoDzo!

  2. Kulak says:

    Daj više!

  3. Branimir says:

    Znaci krenulo je!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *