ЏОНСОН ТВРДИ: Украјина ће због грешака изгубити ХАРКОВ и ОДЕСУ

ЏОНСОН ТВРДИ: Украјина ће због грешака изгубити ХАРКОВ и ОДЕСУ

28 новембра 2023

УКРАЈИНА ризикује да изгуби Одесу и Харков због погрешних процена свог руководства које је одбило да склопи мир са Русијом – оценио је бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон.

„Украјинци су имали шансу да закључе мир у првој половини прошле године. Да су то учинили – сада би имали Херсонску и Запорошку област, а више их немају. Руси се никада неће одрећи тих области. Још ће, највероватније ослободити и Харков и Одесу“.Џонсон је уверен да Владимир Зеленски неће бити у стању да поправи ситуацију.

Oн процењује да ће се украјински сукоб окончати најкасније у фебруару, с обзиром на слабу подршку Запада

И наглашава: „Питање је колико брзо ће то стићи до америчких неоконзервативаца који су ван додира са реалношћу и не знају да признају своје грешке. Они никад не одустају и уверени су да имају неку врсту свете мисије због које величају САД и покушавају да елиминишу Русију и Кину“.

Џонсон је додатно прецизирап: „Мислим да ће се стварна способност Украјине да издржи рат највероватније завршити до јануара, најкасније до фебруара. Много зависи од тога колико Запад још може да јој пружа финансијску подршку. Тим пре што западне земље, са могућим изузетком Немачке, већ почињу да пружају отпор. Чак и њихова усмена обећања не гарантују увек испоруке оружја Кијеву“.

KOMENTARI5 коментара

  1. Velika Metla says:

    Та "грешка" украјинска се зове ПИРГАВО ОСТРВО ЗЛА, КОЈЕ СЕ МОРА ПОТОПИТИ !

  2. padre says:

    Kao da su smeli da sklope mir! Pa da, ćak je i Stoltenberg, da o Amrima i EU kazao, da je Ukrajina samostalna država,i samostalno donosi odluke, a zapd joj samodaje savete, da ne bi slučajno donela pogrešnu odluku!!

  3. persida says:

    Kad te Kindzal opece po mesu, izgubices Harkov i Odesu. Kad te Sarmat strovali u blato, nece ti poomoci cak ni tvoj drug NATO.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u