ЏОНСОН ТВРДИ: Украјина ће због грешака изгубити ХАРКОВ и ОДЕСУ

DŽONSON TVRDI: Ukrajina će zbog grešaka izgubiti HARKOV i ODESU

28 novembra 2023

UKRAJINA rizikuje da izgubi Odesu i Harkov zbog pogrešnih procena svog rukovodstva koje je odbilo da sklopi mir sa Rusijom – ocenio je bivši analitičar CIA Lari Džonson.

„Ukrajinci su imali šansu da zaključe mir u prvoj polovini prošle godine. Da su to učinili – sada bi imali Hersonsku i Zaporošku oblast, a više ih nemaju. Rusi se nikada neće odreći tih oblasti. Još će, najverovatnije osloboditi i Harkov i Odesu“.Džonson je uveren da Vladimir Zelenski neće biti u stanju da popravi situaciju.

On procenjuje da će se ukrajinski sukob okončati najkasnije u februaru, s obzirom na slabu podršku Zapada

I naglašava: „Pitanje je koliko brzo će to stići do američkih neokonzervativaca koji su van dodira sa realnošću i ne znaju da priznaju svoje greške. Oni nikad ne odustaju i uvereni su da imaju neku vrstu svete misije zbog koje veličaju SAD i pokušavaju da eliminišu Rusiju i Kinu“.

Džonson je dodatno precizirap: „Mislim da će se stvarna sposobnost Ukrajine da izdrži rat najverovatnije završiti do januara, najkasnije do februara. Mnogo zavisi od toga koliko Zapad još može da joj pruža finansijsku podršku. Tim pre što zapadne zemlje, sa mogućim izuzetkom Nemačke, već počinju da pružaju otpor. Čak i njihova usmena obećanja ne garantuju uvek isporuke oružja Kijevu“.

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  Ta "greška" ukrajinska se zove PIRGAVO OSTRVO ZLA, KOJE SE MORA POTOPITI !

  • E.Lirsch says:

   Amin!

 2. padre says:

  Kao da su smeli da sklope mir! Pa da, ćak je i Stoltenberg, da o Amrima i EU kazao, da je Ukrajina samostalna država,i samostalno donosi odluke, a zapd joj samodaje savete, da ne bi slučajno donela pogrešnu odluku!!

  • Kulak says:

   FENOMENALNO

 3. persida says:

  Kad te Kindzal opece po mesu, izgubices Harkov i Odesu. Kad te Sarmat strovali u blato, nece ti poomoci cak ni tvoj drug NATO.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *