ЏОНСОН У КИЈЕВУ: Сада би преговори Украјине са Русијом били катастрофа за цео свет

DŽONSON U KIJEVU: Sada bi pregovori Ukrajine sa Rusijom bili katastrofa za ceo svet

25 avgusta 2022

BRITANSKI premijer u tehničkom mandatu Boris Džonson nenajavljeno je posetio Kijev.

Kako se držao i šta je rekao – samo je potvrdio da je zvanični London glavni ratni huškač i da upravlja potezima kijevske hunte bar koliko i Vašington.– Putin ne nudi pregovore. A čak i da postoji takva ponuda, ne vidim zbog čega bi Ukrajinci pristali na pregovore. S obzirom na agresiju, tiraniju koja se dešava u Ukrajini, takvi pregovori bi bili katastrofa za ceo svet!“, rekao je Džonson.

Naglasio je da Zapad treba da se oslobodi zavisnosti od ruskog gasa. Po njegovom mišljenju, to će biti ogromna geopolitička promena za Evropu i katastrofa za Putina.

„Da, biće teških meseci. Da, moramo nastaviti da objašnjavamo stanovništvu zašto su došla teška vremena. Ali, mi ćemo pobediti, pobedićemo u jedinstvu“, dodao je Džonson.

Kijevski TV kanal ICTV proglasio je Džonsona za premijeraUkrajine.

U prilogu o zajedničkoj konferenciji Džonsona i Vladimira Zelenskog, sliku su pratile reči „Premijer Ukrajine“.

Ranije, 26. jula, na sajtu kabineta Zelenskog registrovana je peticija da se Borisu Džonsonu dodeli državljanstvo i da se on postavi za ukrajinskog premijera.

Džonson je saopštio da će London Ukrajini dodeliti novi paket vojne pomoći od 54 miliona funti.

(Fakti)

KOMENTARI11 komentara

 1. persida says:

  Zasto katastrofa, ako toliko brinete o zivotima civila? Ocigledno je da postoji dogovor koliko dugo ce se ratovati, kao i svakom ratu. Sve se to zavrsi kao biznis i zarada novca nekima, a drugima ostaje da se tese svojim osecanjima.

 2. milorad5 says:

  Jedino što bojo nije objasnio je:Zašto su rešili da se oslobode ruskog gasa?Jeftinog,čistog, obilnog,izvora,energije u sred kampanje za smanjenje zagadjenja.Zelena stranka u nemačkoj koja je najveći protivnik ruskog ,ali pazite SAMO RUSKOG gasa,isto skače sama sebi u usta kao bojo,i još na mnogim primerima svuda po evropi se vidi čitava ta grupa "fosilnih" bandita u kojoj je i ova protuva.Stvarno se na mnogim drugim primerima u EU vidi koliko je to jedna pokvarena grupa medjusobno povezanih dripaca koja je pokušala da UCENjUJE RUSE i da ONI,bojo,fonderlajen, borelj i ostali,odredjuju koliko će platiti rusima gas as zatim da njihove firme to PREPRODAJU NAMA,eto to je razlog ovoga rata i pretnji koje ovaj plaćeni ratni huškač i dokazani pokvarenjak i lopov upućuje SVIMA pa i svojim sugradjanima,on ih naziva "stanovništvom" i on će im "objasniti" zašto će sad da im standard padne za 50% a možda i više.Mislim, da su se i bojo i ostali iz čopora preračunali ali u jednom je u pravu,bez rusije i ovog rata svet bi otišao u katastrofu,katastrofu koju nam pravi ovaj lik sa svojim pajtosima,ovako će se sad karte otvoriti na stolu i imaćemo prilike da vidimo koji dripci u jagnjećem runu vladaju evropom i amerikom,gotovo da enma vlade u evropi koja se može nazvati LEGITIMNOM,a o briselu i vašingtonu ne treba trošiti reči koliko su oni prekoračili svoja ovlašćenja i uzurpirali vlast.EU i USA idu krupnim koracima u pravcu vojne diktature i to će se uskoro videti kad smene onog papka stoltenberga.On je samo pečurka za pokazivanje i sad će da postave punokrvnog kasapina na njegovo mesto,samo gledajte šta će biti u sledećoj epizodi jer taj kasapin odlazi da puca u gradjane EU ne u ruse,za to ova gomila hijena nema ni snage ni hrabrosti:)

 3. Kulak says:

  Ovaj nečovek iz Londona s izgledom dementnog prdonje jedan je od onih sa Zapada koji su 2014. godine instalirali neonacistički režim u Kijevu. Ta banda je koristeći se ideologijom banderovštine i ukro-šovinizma 2. maja 2014. godine u Domu sindikata u Odessi spaljivala žive ljude. Nakon toga su u Donbassu u brutalnim granatiranjima gradova pobili 14.000 civila. Artiljerijom su kukavički s udaljenosti od preko dvadeset kilometara gađali gradove i ubijali civile u Donjecku, Makejevki, Gorlovki i drugim gradovima i naseljima nepokorivog Donbassa. Rusi iz Donbassa, naša braća, uz podršku moćne Rusije, slomili su kičmu Hitleru, pa će je slomiti i ovom gadu.

 4. Luka says:

  O, svasta! Kako oslobadjanje ebrope xavisnnosti pd ruskpg gasa moze biti katstrofa za Rusiju? Trziste je gladno gasa. Cena mu stalno raste, dovrsavaju se gasovodi. Ali samp vi, ukri, navalite za britamcima! Daleko cete dogurati!

 5. Milutin says:

  Klovn i komičar. Samo fali da im se pridruži i karikatura.

 6. Rista Bre says:

  Od dve katastrofe, biraš manju. I rat sa Rusijom je katastrofa. Samo, najveća moguća. Džonson baš svršava kada uspe da ubedi nacističko ukrajinsko rukovodstvo da je manja katastrofa ratovati sa Rusijom, nego pregovarati. Nacisti ga tituliraju i kao premijera Ukrajine. Džonson je skim si takav si. Ima samo jedan veći, prilično luksuzan kvalitet. Taj kvalitet ima i zelenski. Nisu na frontu.

 7. Petrovgrad says:

  Briga PIRGAVE KOLIKO GINE VOJNIKA UKRAJINSKE VOJSKE. Za njih svejedno dali ginu Ukrajinci ili Rusi, bitno je da ginu Sloveni. Braćo Ukrajinci dokle će te biti topovsko meso pokvarenog zapada.

 8. persida says:

  Ukrajinci su previse glupi da bi nam trebali kao braca.

  • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

   Šta li tek o nama svet misli kad pogleda "naše" predsednike, premijere, ministre... ? :D

 9. Rostand says:

  Sve je to zapravo jednostavno.Zapadna gomna su bankrotirali,ali za nadolazeći kolaps optužiće Rusiju.Zvuči blesavo,ali korumpirani blesani i jesu tamo na vlasti.Ipak narod na tom zapadu nije baš toliko tupav kako se čini,a na zimu ćemo vidjeti reakciju.

  • persida says:

   Za propast zapadne ekonimije bice optuzeni kovid i Rusi. Prosto ko pasulj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *