Џонсон упоредио Путина са Хитлером

Džonson uporedio Putina sa Hitlerom

21 marta 2018

Ministar inostranih poslova Velike Britanije Boris Džonson izjavio je da London ne želi novi „hladni rat“ niti smatra da Rusija predstavlja pretnju po postojanje Ujedinjenog Kraljevstva.

Šef britanske diplomatije Boris Džonson smatra da predsednik Rusije Vladimir Putin koristi Svetsko prvenstvo u fudbalu za poboljšanje imidža Rusije. On se složio sa jednim od poslanika da ovo što se sada dešava dosta liči na to kako je Hitler iskoristio Olimpijske igre 1936. godine u Berlinu.

– Da, mislim da poređenje sa 1936. godinom apsolutno stoji – rekao je ministar.

Međutim, on je primetio da ne bi bilo u redu lišiti reprezentaciju Engleske učešća na prvenstvu.

– Želim jasno da kažem: ne želimo da ulazimo u novi ’hladni rat‘, to bi bilo veoma tužno… Odrastao sam sa iskrenim strahom da će naša zemlja biti uništena u nuklearnom napadu. Ne mislim se nalazimo pred pretnjom našem postojanju, ali ipak se radi o pretnji – rekao je Džonson, govoreći pred međunarodnim komitetom britanskog parlamenta i odgovarajući na pitanje kakva vrsta pretnje dolazi od Rusije.

Džonson je dodao da situacija sa incidentom u Solsberiju ne podrazumeva da svi kontakti sa Rusijom treba da budu prekinuti.

– Verujem da se, bez obzira na sve, mnogi u Rusiji oduševljavaju Velikoj Britanijom – rekao je on.

Ministar je izjavio da London namerava da nastavi sa pružanjem ruke prijateljstva Rusima i da sankcije Velike Britanije nisu usmerene protiv običnih građana Rusije.

Džonson nije saopštio imena bogatih Rusa koji imaju svoju imovinu u Ujedinjenom Kraljevstvu, a koji bi mogli da budu osumnjičeni za korupciju.

KOMENTARI7 komentara

 1. Trifun says:

  Hajmo redom hijene rasisticke! Mart 1939 Nemacka okupirala Cehoslovacku uz sporazum Britanije i Francuske je promijenila granice suverene drzave silom. Tacno 60 godina poslije, u Martu 1999 Britanija, Francuska, Nemacka i ovaj put SAD napadaju Srbiju, i komadaju je. Uslijedila je ruska odmazda i na kraju se ruska zastava zavijorila u srcu zapadne necivilizacije. Bumerang se NECE ZAUSTAVITI dok zapadne genocidne hijene ne plate VISOKU CIJENU za ono sto su nama uradile. Zapamtite sto sam vam rekao. Nema nazad.

 2. Velika Metla says:

  Ovaj neuspeli abortus hoće da napada i okrivljuje ostali deo sveta,da bi i taj deo bio kao oni koji su izrodili najveća zla ovoga sveta,fašizam,nacizam,kolonijalizam,okupacije,pljačke i sve ono najgore što u mozgu poremećenih pirgavih SKOTINA može da se stvori!

 3. Miki says:

  Pogledaj se kakav si; krvava usta i ruke kao iz filma Zombieland. Putin je bre gospodin za tebe i da hoće potopio bi vas za deset minuta sa nekoliko projektila. Napokon bi mir zavladao u svetu tada.

 4. goran says:

  Bolesni Englezu, mozes samo da zavidis obojici jer su oni obelezili istoriju, a ti si samo cata i nista vise.

 5. M says:

  Kom on misli prodati tu priču,pogotovo izvan Engleske?!?!????

  • goran says:

   Gluperda engleska, verovatno se i drogira.

   • Batina says:

    Incestoid

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *